تیرآهن چگونه تولید می شود؟ مراحل تولید تیرآهن

تولید تیرآهن

در صورتی که هدف از حضور شما در این وب سایت، اطلاع از نحوه تولید یا قیمت تیرآهن است، پیشنهاد می‌کنیم با مشاورین و متخصصین فروش آهن رسان در ارتباط باشید. این مجموعه از جمله مراکز پیشرو و شناخته شده در عرضه و توزیع بهترین تیرآهن‌ های تولیدی کشور است که توانسته است خوشنامی قابل توجهی در بازار محصولات حوزه ساخت و ساز برای خود دست و پا نماید! البته جهت شناخت کلی ماهیت و روش‌های تولید تیرآهن، خواندن ادامه مطلب نیز خالی از لطف نخواهد بود، بنابراین تا انتهای مقاله همراه آهن رسان مرجع تخصصی قیمت آهن امروز باشید. در فرایند تولید آهن، ابتدا کوره مورد نظر تا دمای ۱۱۰۰ درجه سانتیگراد گرم شده و سپس شمش‌های مورد نظر جهت انجام عملیات نورد در داخل کوره قرار می‌گیرد.

مواد تولید تیرآهن

تیرآهن چیست؟

تیرآهن، یک عضو عمودی است که بار (وزن، نیروی باد و نیروی لرزه) وارد شده به سازه را تحمل می‌کند. این کار با انتقال بار به سمت پایین و به فونداسیون سازه انجام می‌شود. در نظر داشته باشید که از زمان‌های قدیم از تیرآهن‌ در فرایند ساخت و ساز ساختمان استفاده می‌شده است. برخی از نمونه‌های معروف اولیه این مورد عبارتند از: کولوسئوم رومی و پارتنون یونانی. در نظر داشته باشید که ایجاد آسمان خراش‌های مدرن بدون استفاده از سیستم تیرآهن فولادی امکان پذیر نخواهد بود. در مورد تفاوت آهن و فولاد بیشتر بخوانید. یکی از اولین آسمان‌خراش‌هایی که از تیرآهن استفاده کرد، ساختمان Woolworth بود که در سال ۱۹۱۳ در شهر نیویورک ساخته شد.

فرایند تولید تیرآهن

 

  بندیل تیرآهن چیست؟ وزن و بسته بندی بندیل

 

مواد مورد استفاده در تولید تیرآهن

در توضیح مواد تولید تیرآهن لازم به ذکر است که پرکاربردترین آلیاژ به منظور ساخت انواع مختلفی از مقاطع از جمله تیرآهن، آلیاژ فولاد معمولی یا فولاد کربن می‌باشد. در نظر داشته باشید که در آلیاژهای فولادی، فلز پایه، عمدتا کربن بوده و عناصر دیگری همچون تیتانیوم، مولیبدن، نیکل و کروم به آن اضافه می‌شوند. شایان ذکر است که تغییر در میزان ترکیب هر یک از این عناصر با کربن، به تغییر در خواص فیزیکی و مکانیکی تیرآهن ساخته شده از آن آلیاژ منجر می‌شود. برای دیدن ترکیب شیمیایی آهن کلیک کنید.

مراحل تولید تیرآهن

قبلا درمورد تولید تیرآهن هاش اطلاعات کاملی ارائه دادیم و برای تکمیل بیشتر اینجا فرایند ساخت تیرآهن را بررسی می کنیم. در فرایند ساخت تیرآهن، ابتدا کوره مورد نظر تا دمای ۱۱۰۰ درجه سانتیگراد گرم شده و سپس شمش‌های مورد نظر جهت انجام عملیات نورد در داخل کوره قرار می‌گیرند. پس از پخته شدن شمش‌ها، شمش پخته شده وارد مرحله رافینگ می‌شود. لازم به ذکر است که در مرحله رافینگ، کاری که انجام می‌شود این است که از قطر شمش مورد نظر کاسته و از طرفی به طول شمش افزوده می‌شود. پس از مرحله رافینگ نیز، شمش‌های تغییر شکل داده شده از سه قفسه نورد ابتدایی، میانی و همچنین پایانی عبور داده می‌شوند تا در نهایت شکل و قالب مورد نظر را به خود بگیرند. کارکردهای مختلف قفسه‌های نورد به این شرح است:

  1. قفسه ابتدایی: کاهش سطح مقطع شمش و افزوده شدن به طول آن
  2. قفسه‌های میانی و پایانی: تغییر شکل و فرم محصول

در نظر داشته باشید که مراحل تولید تیرآهن را می‌توان در سه مرحله زیر طبقه بندی کرد: اما در مورد قیمت تیرآهن مشهد نیز اطلاعاتی در اینجا قرار داده ایم.

  1. مرحله نورد کشی: در این مرحله، بیلت یا اسلب تحت فشار غلتک‌های افقی و عمودی قرار گرفته و به این ترتیب عملیات نورد دهی بر روی بیلت انجام می‌شود. شایان ذکر است که در مرحله نورد کشی تا حدودی فرم ظاهری تیرآهن شکل می‌گیرد.
  2. فرایند سایزینگ: در این مرحله از فرایند ساخت تیرآهن، می‌توان به تنظیم ابعاد تیرآهن (از نظر عرض و ارتفاع تیرآهن و همچنین ضخامت و ارتفاع بال‌ها) پرداخته و تیرآهن مورد نظر را به طول‌های مورد نظر برش داد. برای برش آهن آلات از جمله این محصول روش ها و ابزارهای مختلفی وجود دارد.
  3. مرحله کنترل و بسته بندی: این گام آخرین مرحله از فرایند ساخت تیرآهن است. در این مرحله، مشخصات فنی (کیفیت و همچنین ابعاد تیرآهن ) و همچنین شکل و شمایل ظاهری (همچون ضخامت جان تیرآهن و بال‌ها و یکنواختی سطح مقطع) مورد بررسی قرار می‌گیرد. پس از اطمینان از تطبیق مشخصات بررسی شده با استانداردهای پذیرفته شده در حوزه تولید تیرآهن، محصول مورد نظر وارد فاز بسته بندی می‌گردد.

مراحل تولید تیرآهن

تکنولوژی نورد با ابعاد آزاد و بسیار کارآمد

غلتک‌های مورب از جمله روش‌های بسیار کارآمد جهت تنظیم ارتفاع درون جان تیرآهن به شمار می‌آیند. در روش نورد مورب، ارتفاع جان تیرآهن، تنها با یک بار عبور از نورد به طور کاملا معینی تنظیم می‌شود. در ادامه به تشریح کامل‌تر این فرایند ساخت تیرآهن پرداخته می‌شود:

در فرایند تولید تیرآهن، ۴ نورد در سمت پایین، بالا، راست و چب نصب می‌شود. همچنین مابین غلتک‌های راست و چپ، فاصله‌ای جهت تنظیم زاویه نورد تعبیه شده است. در نظر داشته باشید که لبه‌های جان تیرآهن نسبت به بخش میانی و مرکزی تیرآهن از ضخامت بالاتری برخوردار می‌باشند. در این مرحله به منظور افزایش ارتفاع داخل جان تیرآهن، فاصله بین نورد راست و چپ را مورد تنظیم قرار می‌دهند. برای دیدن قیمت تیرآهن اصفهان امروز کلیک کنید.

 

  کاربرد تیرآهن چیست؟

 

شایان ذکر است که در طول نورد غلتکی، عامل مهمی که بایستی مورد بررسی قرار گیرد، رفتار و حرکت ناپایدار ماده می‌باشد. این رفتار ناپایدار در سه مرحله مجزا به شرح در کارخانه تیرآهن زیر مورد بررسی قرار می‌گیرد:

  • مرحله اول: در این مرحله، غلتک‌های نورد از طریق تماس با باله، کل جان تیرآهن را تحت تاثیر قرار می‌دهند.
  • مرحله دوم: در این گام به منظور عرض دهی به جان تیرآهن، فرایند نورد انجام می‌شود که در نهایت به افزایش ارتفاع داخلی منجر می‌شود.
  • مرحله سوم: در این گام، غلتک‌های نورد همچنان با طرف داخلی باله در تماس بوده و به این ترتیب می‌تواند ارتفاع جان تیرآهن را تحت تاثیر قرار داده و گسترش دهد.

شایان ذکر است که روش نورد مورب در مقایسه با روش‌های دیگر نورد و روند ساخت تیرآهن از یک مزیت عمده برخوردار است. به این صورت که در نورد مورب، ارتفاع داخلی تنها با یک بار گذر از نورد به میزان دلخواه تنظیم می‌گردد. از دیگر مزایای مهم روش نورد مورب می‌توان به موارد زیر اشاره داشت: به همین دلیل قیمت آهن مشهد را بررسی می کنیم.

  • امکان پذیر بودن تولید محصولی با شکل پایدار
  • دقیق بودن ابعاد محصول تولیدی بر اساس جدول اشتال تیرآهن
  • کمتر بودن بار وارد شده بر غلتک در مقایسه با سایر روش‌های نورد

روش‌های تولید تیرآهن

در ادامه به برخی از روش‌های استاندارد مربوط به فرایند ساخت تیرآهن پرداخته می‌شود:

  • روش نورد
  • روش اکسترود
  • روش جوش دادن
  • روش پرچ

روش نورد و روش اکسترود

لازم به توضیح است که در روش‌های تیرآهن نورد و اکسترود شده ( دو روش تولید اول) ابتدا ماده اولیه را تا دمای ۱۱۰۰ درجه سانتیگراد در کوره‌های از پیش گرم شده، گرم می‌کنند. سپس محصول مورد نظر را از طریق جک‌های هیدرولیکی به سمت غلتک‌های بزرگ می‌فرستند. با فشار اعمال شده از سوی این غلتک‌ها، محصول مورد نظر صاف شده و به شکل و شمایل دلخواه کاربر در می‌آید. شایان ذکر است که به این بخش، مرحله نورد کشی آهن گفته می‌شود. پس از شکل دهی به تیرآهن‌ها، سطح آن‌ها صاف و صیقلی شده و در نهایت بر اساس اندازه‌های طولی استاندارد برش داده می‌شوند.

 

  ابعاد تیرآهن ۱۴

 

جوشکاری

جوشکاری نیز از دیگر روش‌های رایج و شناخته شده در فرایند تولید تیرآهن است. در این روش، ابتدا ورق‌های فلزی در قالب اندازه‌های مشخصی برش داده می‌شوند. سپس این قطعات برش داده شده با استفاده از ابزار و تکنیک‌‎های جوشکاری صنعتی به یکدیگر جوش داده می‌شوند.

روش پرچ

روش پرچ نیز از دیگر روش‌های شناخته شده در فرایند بهره برداری تیرآهن است. در این روش، روی ورق‌های فلزی بریده شده سوراخ‌هایی ایجاد می‌شود و سپس قطعات به یکدیگر پرچ می‌شوند. البته ممکن است این روش را با روش ساخت تیرآهن لانه زنبوری یکسان در نظر بگیرید، که کاملا اشتباه است! به منظور شناخت بهتر روش تولید تیرآهن لانه زنبوری، در بخش بعدی به طور مشروح به این روش پرداخته می‌شود. لازم به ذکر است قیمت تیرآهن لانه زنبوری کمتر از نوع معمولی است.

مراحل ساخت تیرآهن

نحوه تولید تیرآهن لانه زنبوری

در سالیان گذشته، مهندسین حوزه فولاد همواره در پی معرفی مقاطعی با کارایی بالاتر و وزن کمتر بوده‌اند. تیرآهن لانه زنبوری از جمله محصولات فولادی با وزن کم و کارایی بالا محسوب می‌شود. متخصصین توانستند این محصول را از طریق ایجاد حفره‌هایی روی جان تیرآهن معمولی بسازند. علاوه بر این، می‌توان با استفاده از دستگاه‌های برش مخصوصی، طرح حفره‌ها را بر روی تیر آهن ایجاد نمود. لازم به ذکر است که در ایران، به منظور تولید یک تیرآهن لانه زنبوری، یک برش خطی برخوردار از الگو و دوره تناوب خاصی بر روی جان تیر آهن شکل می‌گیرد. البته استفاده از این محصول قوانینی دارد مثلا می توانید معایب تیرآهن لانه زنبوری را در این لینک بخوانید. سپس تیرآهن در راستای آن خط به دو قسمت تقسیم شده و در نهایت این دو قسمت، با تفاوت یک دوره تناوب روبروی یکدیگر قرار داده می‌شوند. به این ترتیب می‌توان با ثابت نگه داشتن وزن تیرآهن، عرض جان آن را افزایش داد. از مهمترین ویژگی‌ها و مزایای تیرآهن لانه زنبوری نسبت به تیرآهن معمولی می‌توان به موارد زیر اشاره داشت:

  1. مقاومت اینرسی
  2. مقاومت خمشی
  3. استحکام
  4. انعطاف بالا

 

  جدول وزن تیرآهن چیست؟ محاسبه وزن تیرآهن

 

مرکز فروش تیرآهن

در پایان لازم به یادآوری است که در صورت نیاز به دسترسی به مرکز فروش تیرآهن می‌توانید با کارشناسان این مجموعه و شماره تماس‌های ارائه شده در وب سایت تماس حاصل فرمایید. در نظر داشته باشید که این مجموعه به دلیل عرضه مستقیم تیرآهن از تولید کننده به مشتریان نهایی، توانسته است از نظر قیمتی نیز محصولات خود را با قیمت مشتری پسندتری به بازارهای داخلی عرضه نماید. همانطور که می‌دانید در عرضه مستقیم به دلیل حذف هزینه‌های واسطه‌گری محصول از جمله هزینه‌های مربوط به تبلیغات، هزینه بسته بندی، هزینه حمل و نقل و غیره، محصول نهایی با قیمت تمام شده بسیار کمتری به دست مشتریان می‌رسد. بنابراین در خوش قیمتی و کیفیت تیرآهن‌های این مجموعه تردید نداشته و با اطمینان خاطری تمام، سفارش خرید خود را پیگیری نمایید. شایان ذکر است که بخش پشتیبانی این مجموعه نیز به صورت شبانه روزی آماده پاسخگویی به کلیه نیازهای اطلاعاتی مشتریان صنعت ساخت و ساز می‌باشد. در صورتی که می خواهید بدانید پر مصرف ترین تیرآهن در بازار کدام است روی لینک کلیک کنید و در صورتی که قصد خرید و استعلام قیمت انواع تیرآهن اصفهان را در مشهد و سایر شهرها دارید، می‌توانید به صفحه قیمت روز آهن ۱۴ اصفهان در مشهد مراجعه کنید.

 

سوالات متداول

آیا همه تیرآهن ها زنگ می زنند؟

خیر برخی محصولات را به صورت ضد زنگ تولید می کنند و کاربردهای خاص دارد.

آیا تیرآهن کارخانه های مختلف همه با یک روش ساخته می شود؟

خیر کارخانه ها از استانداردهای مختلف و روش های گوناگون برای ساخت محصول استفاده می کنند ولی در حالت کلی استانداردهای جهانی معمولا استفاده می شود.

آیا تیرآهن اصفهان بهترین تیرآهن ایران است؟

تیرآهن های کارخانه ذوب آهن به دلیل قدمت و شهرت این کارخانه در رده بالایی قرار دارند ولی اغلب کارخانه های داخلی از استانداردها پیروی می کنند.

اشتراک گذاری مقاله
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *