پلیسه گیری چیست : در زمان های گذشته که تکنولوژی و علم چندان پیشرفت نکرده بود آهنگران برای دست یافتن به سطح مطلوبی از تولیدات خود به دنبال راه کارهایی برای لبه گیری قطعات بودند. امروزه این امر به راحتی میسر است و تکنولوژی پلیسه گیری جای این روش سخت و زمان بر سنتی را گرفته است. برای پلیسه گیری روش های زیادی وجود دارد که بر اساس جنس، ابعاد، شکل ظاهری قطعات و …به کار گرفته می شود از جمله این روش ها می توان به روش صیقل مغناطیسی اشاره کرد. در این روش می توان سطوح منحنی وار و قطعات پیچیده را پلیسه گیری کرد بدون این که تاثیری در به هم خوردن ابعاد و شکل ظاهری محصول به وجود بیاورد. در ادامه با آهن رسان مرجع تخصصی قیمت آهن امروز همراه باشید.
انواع روش پلیسه گیری
- روش الکتروشیمیایی
در این روش که یکی از روش های تولیدی مخصوص به شمار می رود زمینه پرداختکاری سطوح با اشکال پیچیده و محنی مورد استفاده قرار می گیرد روش کار به این صورت است که سیستم دارای یک قطعه کار و ابزار می باشد ابزار و قطعه کار به دو سر قطب الکتریکی وصل می شوند و سیالی الکترولیت از بین آن ها عبور داده می شود که کار آن برقرار کردن جریان الکتریکی بین ابزار و قطعه کار و همچنین دور کردن ذرات جداشده از محل پرداختکاری می باشد. هنگامی که جریان الکتریکی پستی و بلندی های روی سطح قطعه از آن جدا می کند و سطح صاف و صیقلی را به وجود می آورد عملیات پرداختکاری با استفاده از روش الکتروشیمیایی انجام می شود که قطعه کار به قطب مثبت و ابزار به قطب منفی وصل می شوند و با عبور جریان الکتریکی از قطب مثبت به طرف قطب منفی، ناهمواری های سطح قطعه برداشته می شوند.
- روش ارتعاشی
روش کار در این روش به این صورت است که ارتعاشات به صورت مکانیکی صورت می پذیرند یعنی در این روش قطعات ماششین کاری شده یا ریخته گری شده با یک سری ساچمه که جنسی فولادی دارند سختکاری می شوند و درون یک مخزن ریخته می شوند تا تحت ارتعاش قرار بگیرند و در اثر ارتعاش به وجود آمده بین ساچمه ها و قطعات یک نوع برخورد مکانیکی صورت می پذیرد که سبب می شود لبه های زائد قطعات از بین بروند.
- پلیسه گیری با ذرات ساینده
یکی از روش های پلیسه گیری پرداخت کاری با ذرات ساینده است که در صنعت پرداختکاری نقش کاربردی و مهمی ایفا می کند روش کار در این فرآیند به این صورت است که یک سیستم هیدرولیک با دو سیلندر و دو پیستون وجود دارد که فضایی بین دو سیلندر برای جای گیری قطعه کار ایجاد می کند که معمولا این روش برای پرداختکاری سوراخ های قطعات یا حفره ها راه به قالب تزریق پلاستیک استفاده می شود. هنگامی که سوراخ داخلی قطعه بین دو سیلندر قرارگرفت یکی از سیلندرها که درون خود یک سیال یا در اصطلاح روغن دارد ذرات درون آن قرار می گیرند و از طریق فشار پیستون روغن و ذرات ساینده از سوراخ داخلی قطعه عبور می کند و وارد سیلندر دوم می شود. مکانیزم پرداختکاری با روش ذرات ساینده برای پرداختکاری جداره داخلی قطعات و لوله فولادی مورد استفاده قرار می گیرد.
پلیسه گیری لوله های فولادی
- روش پرداختکاری چرخشی
در این روش از داخل لوله های فولادی پرداخت کاری انجام می شود و برای انجام این کار یک لوله درون سه نظام دستگاه های فرز به صورت افقی قرار می گیرد و یک فیکسچر از جنس غیر مغناطیسی که جنس تفلون دارد دور لوله فولادی قرار می گیرد. مقداری از پودر ذرات ساینده مغناطیسی داخل لوله های فولادی ریخته می شود که با چرخش ۳ نظام پودر داخل لوله ها به حرکت در می آید و یک حالت مغناطیسی به وجود می آید که از پراکندگی پودر هم جلوگیری می کند با به حرکت در آمدن پودر درون لوله فولادی و برخورد مکانیکی بین آن ها، پرداختکاری صورت می گیرد.
- روش صیقل مغناطیسی
اساس کار این روش با استفاده از نیروهای مغناطیسی است که قطعات ساخته شده را که جنس غیر مغناطیسی دارند همانند انواع : طلا، پلاتین، تیتانیوم، نیکل و… از پلاستیک سخت پلیسه گیری و پرداخت می شوند. با روش صیقل مغناطیسی قطعات کوچک را مانند انواع قطعات زینتی طلا و انگشتر و قطعات نازک ریخته گری شده مانند عقربه های ساعت و…را می توان اندازه گیری کرد. قیمت میلگرد را از ما بپرسید.
معایب روش پرداخت کاری دستی
- ایجاد برخورد مکانیکی بین ذرات و قطعات که سبب تغییر شکل هندسی و سخت شدن قطعه می شد.
- درزمان های گذشته از سوهان و سنباده برای پرداخت کاری استفاده می شد که بسیار هزینه بر و زمان بر بود.
- سرعت پایین انجام کار
- هدر رفتن بیش از حد پودر
کاربردهای روش صیقل مغناطیسی
- صنعت هوا فضا
- صنعت طلاسازی
- صنعت خودرو
- صنایع نظامی
و … به کار برده می شود. برای دریافت اطلاعات در مورد قیمت میلگرد و قیمت تیرآهن روزانه محصولات حوزه فولاد با آهن رسان همراه باشید.