انواع ورق فولادی (مهمترین مشخصات فنی و مکانیکی)

خصوصیات فنی و مکانیکی ورق فولادی

فولاد به دلیل ویژگی های خوبی که دارد از مواد اولیه بسیار مهم صنایع به شمار می رود. فلز پایه آن تیرآهن است و به همین دلیل خواص اصلی آهن را به همراه دارد. فولاد انواع مختلفی دارد. ما آن ها را با نام آلیاژها استانداردهای مختلف فولاد می شناسیم. استانداردها و گریدهای فولاد به خاطر تنوع در ترکیب های شیمیایی حاصل از عناصر فلزی گوناگون به وجود می آیند. فولاد پس از اینکه در کارخانه های ذوب آهن ساخته می شود در قالب های شمش، بیلت، بلوم، ورق اسلب، تختال و ورق های فولادی در ابعاد مختلف تولید و عرضه می شود. برخی کارخانه ها که با عنوان کارخانه ها و صنایع مادر فعالیت می کنند این فراورده های میانی و نیمه آماده را تولید و کارخانه های دیگر از آن به عنوان مواد اولیه برای ساخت قطعات، ماشین آلات و محصولات فلزی و فولادی خود استفاده می کنند. در ادامه در مورد خصوصیات فنی و مکانیکی ورق فولادی می خواهیم به طور مفصل صحبت کنیم. در ادامه با آهن رسان مرجع تخصصی قیمت آهن امروز همراه باشید.

چرخه تولید، مصرف و بازیافت فلزات آهنی

آهن از فلزات مهم و قابل بازیافت است. استحکام و مقاومت بالایی دارد. از دل کوه ها و معادن و از درون سنگ های آهن استخراج می شود و پس از طی مراحل فراوری مختلف، آهن خام و خالص از آن جدا می شود. آهن خالص را نمی توان استفاده کرد نرم است و به راحتی اکسید می شود. به همین دلیل آن را با فلزات و عناصر مختلف دیگر ترکیب می کنند، مواد اضافی آن را خارج می کنند و در نهایت به صورت آهن خام خاکستری، آهن نرم، آهن خام سفید و آهن خام نیمه خاکستری، چدن، فولاد و … ساخته می شود.

 

  1. فولاد آلیاژ مهمی از تیرآهن است که در ترکیب آن تنها ۲ درصد عنصر کربن وجود دارد. کربن خصوصیاتی مثل سختی را در فولاد تقویت می کند. فولادهایی که کربن کمتری دارند در برابر فولادهای پرکربن، از نرمی و انعطاف بالاتری برخوردار هستند. البته کربن تنها عنصری نیست که تأثیر بالایی بر خواص فولاد دارد، عناصر دیگری مثل کروم، نیکل، مولیبدن، منگنز، منیزیم، سیلیسیم و غیره نیز در ترکیبات شیمیایی فولاد موجود است که بر اساس میزان و نوع شان در هر ترکیب، خصوصایت منحصر به فردی به آن ترکیب می دهند. به عنوان مثال قابلیت ضد زنگی از خصوصیات فوق العاده مهمی است که در دسته فولادهای زنگ نزن وجود دارد که آن ها را با نام استنلس استیل می شناسند. عوامل نام برده در قیمت تیرآهن و قیمت ورق استیل امروز تاثیرگذار هستند.
  2. آهن، فولاد و فلزات آهنی محصولاتی هستند که به راحتی قابل استفاده مجدد هستند. از این فلزات را در چرخه تولید محصولات فلزی بارها و بارها می توان استفاده کرد. فلزات غیرآهنی دیگر نیز همچون مس قابل بازیافت می باشند؛ بنابراین بازار قراضه آهن و فلزات همیشه به عنوان یک بازار مهم در کشورهای مختلف شناخت می شود.

کاربرد ورق فولادی

 

[irp posts=”36582″ name=”تولید ورق فولاد به چه صورت می باشد؟”]

 

نقش عناصر در خصوصیات انواع ورق فولادی

اگر ترکیب فولادهای مختلف را به دقت مورد ارزیابی قرار دهیم، اطلاعات زیادی از آن محصول به دست خواهیم آورد؛ بنابراین در ادامه برخی از مهم ترین عناصر تشکیل دهنده فولادهای آلیاژی را مورد بررسی قرار می دهیم. قبل از هرچیزی لازم به توضیح است که این عناصر فلزی و فلزاتی که در ترکیبات مختلف فولاد و آهن و آلیاژهای مختلف مورد استفاده قرار می گیرند به تنهایی به وجود آورنده خصوصیات فنی و مکانیکی و ویژگی های خاص نمی شوند، گاهی ترکیبات مختلف با سایر عناصر، شرایط محیطی، شرایط ایجاد ترکیب و بسیاری از موارد دیگر در کنار هم به بروز این خصوصیات می انجامد که از حوصله این مقاله خارج است و اگر بخواهیم همه آن ها را به طور کامل و مفصل توضیح دهیم کتابی باید چاپ کنیم و کاملاً تخصصی صحبت کنیم بنابراین در ادامه تنها برخی از مهم ترین ویژگی هایی که این عناصر به فلزات آهنی می دهند را مورد بررسی قرار می دهیم.

مشخصات فلزات در انواع ورق فولادی

مولیبدن

فلز مولیبدن خالص رنگی نقره ای و سفید دارد، تقریبا نرم است و دارای نقطه ذوب بالایی است. مولیبدن را به صورت آزاد نمی توان در طبیعت یافت؛ اما ترکیبات آن را به میزان زیادی می توان پیدا کرد. این عنصر میزان سختی پذیری، استحکام و مقاومت به خزش فولاد را بالا می برد. مولیبدن در فولادهای زنگ نزن نیز مورد استفاده قرار می گیرد زیرا آن را در برابر پوسته شدن و خوردگی مقاوم می کند. برای اطلاع از قیمت ورق به سایت آهن رسان مراجعه نمایید.

مشخصه ی ورق فولادی

کروم

از فلزات سخت و درخشان است که قابلیت پولیش بالایی دارد. فولادی که دارای کروم است در برابر خوردگی مقاوم می شود. کروم در ترکیب با اکسیژن یک فیلم اکسید بر ری سطح فولاد ایجاد می کند و از اکسیداسیون لایه زیرین خود جلوگیری می کند. این فلز در ترکیب فولاد موجب افزایش میزان سختی پذیری، حفظ استحکام و سختی فولاد در دماهای بالا و افزایش میزان مقاومت به خوردگی آن می شود.

وانادیم

فلزی نرم که تقریبا خاکستری و نقره ای است. این فلز دارای مقاومت بالایی در برابر بازها، اسید سولفوریک، هیدروکلریدک و امثال آن دارد. وانادیم از استحکام ساختاری خوبی برخوردار بوده و در صنایع هسته ای کاربرد زیادی دارد. از این فلز در ترکیب فولادهای کربنی، میکروآلیاژی و HSLA استفاده می شود. این فلز استحکام فولاد را تا حد زیادی بالا می برد، سختی پذیری فولاد ابزار و آلیاژی را زیاد می کند.

نیوبیوم

این یک فلز به رنگ خاکستری روشن است که در صورتی که طولانی مدت در معرض دمای اتاق قرار بگیرد، به رنگ آبی متمایل می شود بنابراین اگر بخواهیم از این فلز در دماهای متوسط نگهداری کرد، باید دارای محافظ باشد. این فلز در از دمای ۲۰۰ درجه سانتی گراد شروع به اکسید شدن می کند. از این فلز در ترکیب فولادهای ضد زنگ استفاده می شود از ترکیبات آن در سوپرآلیاژها و ساخت قطعات جت استفاده می شود.

نیوبیوم موجب می شود که خاصیت سختی پذیری فولاد کم شود زیرا این فلز غلظت کربن را کاهش می دهد.

مس

ورق مس را همه کم و بیش می شناسند. فلزی به رنگ مایل به قرمز که رسانای عالی برای حرارت و الکتریسیته است. مس را در ترکیب با فلزات مختلف برای ساخت آلیاژهای گوناگونی مثل برنج و برنز استفاده می کنند. قلع و روی دو فلز پرکاربرد در تولید آلیاژهای مس هستند. آلیاژ مونل از ترکیب مس و نیکل است. فلز مس موجب افزایش مقاومت خوردگی در محیط های اسیدی می شود. فلز مس در فولاد فقط در محلول جامد قرار دارد و علاقه ای به تشکیل هیچ ترکیب بین فلزی با آهن ندارد. اگر تنها ۲ درصد مس را به فولاد کم کربن اضافه کنیم، استحکام تسلیم فولاد بدون افت قابل ملاحظه در داکتیلیتی در حالت نرمال و رسوب سختی می شود. برای اطلاع از قیمت ورق مسی امروز کلیک کنید.

کاربرد ورق فولادی در صنعت

نیکل

به رنگ سفید نقره ای است و پرداخت بالایی دارد. در طبیعت می توان ترکیب آن را با گوگرد و آرسنیک پیدا کرد. این فلز موجب افزایش سختی پذیری فولاد می شود همچنین چقرمگی شکست فولاد به همراه استحکام و سختی آن را زیاد می کند. از فلزات مهم و تأثیرگذار در افزایش مقاومت خوردگی به شمار می رود. فولاد را در برابر مواد شیمیایی حتی در دماهای بالا نیز مقاوم می کند. همه این عوامل در قیمت ورق در مشهد موثر هستند.

 

[irp posts=”32492″ name=”انواع ورق فلزی در ساخت و ساز”]

 

سیلیسیم

این فلز را به صورت آزاد در طبیعت نمی توان یافت. آن را بیشتر به صورت دی اکسید سیلیس خالص و سیلیکات می توان پیدا کرد. این ترکیبات را می توان معمولاً در خاک رس، ماسه و گرانیت ها و سنگ ها پیدا کرد. فلز سیلیس را تقریباً در تمام ترکیبات فولاد می توان پیدا کرد زیرا کانه های آهن حاوی درصدهایی از سیلیس بوده و در حین فولاد سازی نیز این فلز از جداره های نسوز کوره وارد ذوب آهن می شود. عنصر سیلیس یک ماده اکسیژن زدای قوی محسوب می شود و آخالهای اکسیدی را حذف می کند.

گوگرد

این ماده را در طبیعت معمولاً به صورت ماده ای زرد رنگ می توان یافت. کانی های سولفیدی و سولفاتی زیادی هم در طبیعت پیدا می شود. گوگرد را در ترکیب هر فولادی می توان پیدا کرد. در فولاد سازی جهت کم کردن پدیده ترک برداری گرم یا سرخ شکنندگی تا حد ممکن میزان عنصر گوگرد را در ترکیب فولاد کم می کنند.بنابراین فلزات و عناصر فلزی و غیر فلزی زیادی هستند که در ترکیب فلزات آهنی و غیر آهنی مورد استفاده قرار می گیرند و خواص فولاد را شکل می دهند. به این ترتیب فولادهای با استانداردهای مختلف ساخته و در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می گیرند.

کاربرد ورق فولادی در صنایع

ورق سیاه

در بین ورق های فولادی ورق سیاه از جمله پرکاربرد ترین نوع ورق ها محسوب می شود به این ورق ها ورق براق و صیقلی هم گفته می شود. ورق فلزی سیاه به روش نورد گرم تولید می شود به این صورت که شمش های فولادی را تا دمای قبل از ذوب حرارت می دهند تا خمیری شود و بعد از وارد مرحله ی نورد می کند تا آرام آرام مسطح وپهن شود و به یک مکعب مستطیل با طول زیاد تبدیل گردد. در طی این فرآیند به دلیل حرارت بالا شمش مسیر انجام فرآیند با آب خنک می گردد تا به دمای ذوب مناسب برسد تا جایی که در مرحله ی آخر فاصله ی غلتک ها کمتر شود و به اندازه ضخامت ورق برسد. برای مشاهده قیمت ورق سیاه کلیک کنید.

کاربرد ورق سیاه

از جمله کاربرد های ورق سیاه می توان موارد زیر را نام برد:

  • بدنه ی خودروها
  • کف ورق خودروها
  • لوله های درزدار و درز مستقیم
  • انواع پروفیل
  • کشتی سازی و تانکرسازی

ورق روغنی

انواع ورق سیاه و ورق روغنی ربطی به چرب بودن سطح ورق ندارد بلکه به دلیل صاف صیقلی و براق بودن سطح ورق در بازار به آن ورق روغنی گفته می شود. فرآیند تولید ورق روغنی به روش نورد سرد صورت می پذیرد و به دلیل براق بودن محصول نهایی نیز به همین روش تولید می شود .

مرحله ی کلاف سازی در دستگاه های نورد سرد صورت می پذیرد که عمدتا به صورت رفت و برگشت است و در فرآیند نورد انجام می شود.در این فرآیند ورق به صورت سرد و در دمای محیط از بین غلتک ها عبور داده می شود تا به ضخامت مورد انتظار دست پیدا کند و در نهایت مجداد ورق کلاف پیچ شود . در فرآیند کلاف پیچ کردن ورق روغنی که به منظور کاهش کشش ناشی از پیچش و لبه بری کویل ها صورت می پذیرد و در برخی از واحد های صنعتی به منظور رفع چربی ها و آلودگی ها سطحی ناشی از فرآیند نوردکاری از نوع سرد، فرآیند شست و شویی الکترولیتی انجام می شود. باتوجه به نوع ورق ها و محل استفاده به منظور دستیابی به ساختار ساختار متالورژیکی همگن و یا خواص مکانیکی مورد انتظار، ممکن است فرایند آنیل (بازپخت) نیز بر روی کلاف‌ ها انجام شود. بعد از انجام فرآیند نورد سرد و فرآیند جانبی و اصلاحی ورق به منظور حذف موج ها و صافکاری و لبه بری ها وارد فرآیند اصطلاح نهایی می شود و در پایان کار بعد از زنگ زدگی روغن کاری ورق صورت می پذیرد. برای مشاهده قیمت ورق روغنی امروز کلیک کنید.

کاربرد های ورق روغنی

از جمله کاربردهای ورق روغنی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ورق پایه برای تولید ورق گالوانیزه
  • تولید لوازم خانگی
  • روکش محصولات همانند روکش یخچال
  • تولید انواع لوله

[irp posts=”34131″ name=”کارخانه های تولیدکننده ورق روغنی در ایران و جهان”]

 

ورق اسید شویی

یکی دیگر از انواع ورق، ورق اسیدشویی است که بعد از تولید ورق در فرآیند نورد گرم به دلیل حرارت بالای ورق و همچنین پاشش مداوم آب روی سطح آن برای خنک کاری در فرآیند نورد روی سطح ورق اکسید آهن تشکیل می شود. اسیدشویی به این صورت است که ورق روی دستگاه مربوطه قرار گرفته و وارد خط اسیدشویی می شود. در خط اسیدشویی ورق از مخزن اسید عبور می کند و در انتها به صورت کلاف جمع می گردد. برای اطلاع از قیمت ورق اسیدشویی به لینک درج شده مراجعه کنید.

مشخصه های ورق فولادی

کاربرد ورق اسیدشویی

۱. پایه تولید ورق روغنی
۲. برای تولید لوله‌های نفت و گاز
۳. استفاده در صنعت کشتی سازی
۴. ساخت رینگ و شاسی خودرو

ورق گالوانیزه

خوردگی و زنگ زدگی ورق گالوانیزه همیشه عاملی مورد توجه بوده است و در طرفی تولید ورق های فولادی ضد زنگ و مقاوم در برابر خوردگی برای مصارف صنعتی و اقتصادی مناسب نمی باشد. برای روکش کردن ورق های فولادی روش های گوناگونی وجود دارد اما گالوانیزه کردن ورق ها اقتصادی ترین روش ممکن می باشد. برای تولید ورق های گالوانیزه از ورق روغنی استفاده می شود که به صورت که روق روغنی را در وان مذاب روی غوطه ور می کنند تا به ضخامت مورد نظر برسد. برای اطلاع از قیمت ورق گالوانیزه به لینک درج شده مراجعه کنید.

از جمله مزایای ورق گالوانیزه می توان موارد زیر را نام برد:

  • مقاومت در برابر خوردگی
  • مقاومت در محیط های اسیدی
  • مقاومت در محیط های مرطوب

کاربرد ورق گالوانیزه

از جمله کاربردهای ورق گالوانیزه عبارتند از:

  • تولید لوله‌های انتقال آب
  • تولید کابینت
  • مخازن نگهداری آب
  • تولید سقف سوله‌

[irp posts=”4027″ name=”مهم ترین کارخانجات تولیدکننده ورق گالوانیزه”]

 

ورق رنگی

ورق های رنگی یکی دیگر از انواع ورق های فولادی است که در واقع همان ورق گالوانیزه است که با رنگ پوشش دهی رنگی یا همان الکترواستاتیک شده است. ورق های رنگی در ۱۵ نوع متنوع تولید و روانه ی بازار می شوند و معمولا از آن ها در تولید :

  • سقف ها
  • آلاچیق ها
  • شیروانی ها
  • تولید لوازم خانگی و اداری
  • ساخت تجهیزات ماشینی
  • تجهیزات سرمایشی و گرمایشی

و… مورد استفاده قرار می گیرد. تولید ورق رنگی به این گونه است که در ابتدا کلاف گالوانیزه وارد بخش آماده سازی ورق شده است. تولید ورق رنگی به این صورت است که در ابتدا کلاف گالوانیزه وارد بخش آماده سازی ورق می شود و با طی کردن فرآیند چربی زدایی و ناخالصی ها از روی سطح ورق پاک سازی می شود و در مرحله ی بعد ورق از بین غلتک های برس کاری عبور می کند تا سطح ورق به طور کامل صاف و یک نواخت گردد.بعد از این مرحله ی سطح ورق با آب شست شویی داده می شود و با هوای گرم خشک شده و بعد از آماده سازی ورق رنگ آمیزی می شود.

ورق فولا در صنعت ها

کاربرد ورق رنگی

از جمله مهم ترین کاربردهای ورق رنگی می توان قابلیت استفاده در موارد زیر را نام برد:

۱. انواع سقف
۲. نمای داخلی ساختمان
۳. نمای خارجی ساختمان
۴. صنایع فلزی و ساخت لوازم خانگی
۵. صنعت حمل و نقل
۶. اتاق سازی – ماشین سازی

ورق آجدار

ورق آجدار به نوعی از ورق های فولادی گفته می شود که روی سطح آن ها با یک ترتیب و نظمی مشخص برجستگی دارند. ورق های فولادی به طور معمول صاف و مسطح هستند امکان حرکت یا قرار دادن اجسام روی سطح ورق وجود ندارد و هر جسمی به راحتی روی آن ها سر می خورد و به همین دلیل به منظور فراهم کردن حرکت روی سطح فولاد ورق آجدار تولید می شود. یکی از روش های تولید ورق آجدار به این صورت است که بعد از تکمیل فرآیند ورق را وارد دستگاه های آج زنی می کنند . دستگاه های آج زنی دارای غلتک ها با اشکال و مشخصه های استاندارد است که با عبور از بین ورق ها بین از بین این غلتک‌ها برآمدگی‌های موردنظر درون ورق ایجاد می‌گردند.

کاربرد ورق آجدار

۱. کف عرشه های کشتی‌
۲. پله‌های اضطراری
۳. کف پل‌های عابر پیاده
۴. کف اتاق کامیون‌ها یا وانت‌ها
۵. سطوح دستگاه‌های صنعتی

[irp posts=”38118″ name=”ورق آلیاژی چیست؟ مهمترین انواع و کاربردهای ورق آلیاژی”]

 

ورق آلیاژی

ورق آلیاژی یکی از انواع ورق های مورد استفاده در صنایع مختلف هستند . کلمه ی آلیاژ از ترکیب کردن می آید و زمانی که چند عنصر با یک یدگر ترکیب می کنید یک محصول آلیاژی را تولید کرده اید. تولید ورق های آلیاژی هم به همین صورت می باشد ورق های آلیاژی با عناصر مختلفی ترکیب شده و در اشکال گوناگون به بازار فولاد عرضه می شوند.

ورق های آلیاژی به طور کلی به دو دسته ی زیر تقسیم می شود:

  • ورق های سرد
  • ورق های گرم

تقسیم بندی می شود. به طور عمده این ورق های فولادی به دو دسته ی ورق های رول شده ورق های شیت شده در بازار عرضه می شوند . ورق های آلیاژی در انواع مختلفی وجود دارند که از جمله این ورق ها عبارتند از:

• ورق آلیاژی برنج
• ورق آلیاژ برنز
• ورق آلیاژی پیوتر
• ورق آلیاژی

موارد نام برده از جمله مهم ترین ورق های فولادی هستند که هر کدام کاربرد مختص به خود را دارند.

کاربرد ورق های آلیاژی

۱. ساخت کشتی و انواع وسایل دریایی
۲. صنعت هواپیما سازی
۳. صنایع پتروشیمی
۴. نفت و گاز
۵. مخازن حمل سوخت

و… مورد استفاده قرار می گیرد. مشخصات و قیمت ورق آلیاژی را در لینک درج شده مشاهده نمایید.

 

ورق فولادی کارخانه

ورق استیل

ورق استیل نوعی از ورق های فولادی است که با آلیاژهایی که در ساختار خود دارد دارای یکسری خواص مکانیکی است. این ورق فولادی خاصیت های مختلفی دارد که از جمله آن ها می توان به :

  • خاصیت ضدزنگ زدگی
  • قابلیت بازیافت
  • بالا بودن سختی و استحکام

و… در این ورق اشاره کرد.

کشورهایی نظیر:

  • چین
  • تایوان
  • آفریقای جنوبی

تولیدکنندگان ورق استیل هستند. مهم ترین ویژگی های این ورق خاصیت ضد زنگ بودن است یکی از مواد تشکیل دهنده ورق استیل کروم است وقتی اکسیژن با هوا ترکیب می شود لایه ای اکسید کروم روی روق تشکیل می شود و همین موضوع از زنگ زدگی ورق جلوگیری می کند. همچنین ورق استیل ویژگی هایی نظیر موارد زیر را دارد:

  • قابلیت بازیافت
  • بالا بودن میزان سختی
  • بالا بودن مقدار استحکام

کاربردهای ورق استیل

  • تولید انواع لوازم خانگی
  • بکارگیری در صنعت غذا
  • ساخت بدنه و وسایل نقلیه مانند خودرو بدنه ی هواپیما و بدنه ی کامیون

 

[irp posts=”29248″ name=”کوره ذوب آلومینیوم چیست؟ انواع کوره ذوب آلومینیوم”]

 

ورق آلومینیوم

ورق آلومینیوم به عنوان یکی از پر مصرف ترین ورق های فلزی هستند که مقاومت بسیار بالا و وزن کمی دارند و در موارد مختلفی مورد استفاده قرار می گیرد. این ورق توسط فرآیند نورد گرم تولید شده و روش های تولیدی ورق آلومینیوم به این صورت است که در ابتدا شمش های آلومینیومی در دماهای بالا گرم شده و بعد از آن از میان غلتک ها عبور داده می شود. و در نتیجه ضخامت ورق آلومینیوم کاهش پیدا می‌کند. محصولات تولید شده به شکل ورق یا رول پیچانده می شوند و ورق آلومینیوم در سری های ۵۰۰۰ و ۶۰۰۰ قابل عرضه به بازار می باشد.

مشخصات ورق فولادی

کاربردهای ورق آلومینیوم

۱. در صنایع حمل و نقل
۲. صنعت نظامی
۳. صنعت داروسازی
۴. لوازم خانگی
۵. مخازن نگه دارنده سوخت

ورق ضد سایش

ورق های آلیاژی در ساختار خود کربن دارند و میزان استحکام و خواص ضد سایش آن بیشتر می باشد. در ساختار ورق ضد سایش از روش نورد گرم استفاده می کنند. ورق های ضد سایش انواع مختلفی دارند که از جمله آن ها می توان موارد زیر را نام برد:

  • نوار نقاله
  • حمل مواد و ساخت و ساز

ورق ضد سایش یک ورق آلیاژی با کربن بالا است که وجود همین کربن سبب می شود تا مقاومت و سختی آن افزایش پیدا کند. در ترکیبات شیمیایی ورق ضد سایش دو عنصر مهم کربن و منگنز وجو دارد و همین دو عنصر منجر به ایجاد لایه هایی از کاربید آهنی می شود. ورق های ضد سایش در سختی های:

  • سری ۴۰۰
  • سری ۴۵۰
  • سری ۵۰۰
  • سری ۵۵۰
  • سری ۶۰۰

موجود می باشد. این ورق انواع مختلفی دارد و در صنایع متعددی مورد استفاده قرار می گیرد.

 

کاربردهای ورق ضد سایش

  1. استفاده در ماشین سازی و صنایع خودرو سازی
  2. محصولات و ادوات کشاورزی
  3. صنایع ماشین سازی
  4. صنعت معادن

 

[irp posts=”32433″ name=”کاربردها و انواع ورق برنجی”]

 

ورق پانچ

ورق های پانچ شده نوعی از ورق های فولادی هستند که روی سطح خارجی خود دارای حفره هایی می باشند . این ورق عمدتا به صورت دستی و یا با دستگاه CNC های پانچ می شوند. از جمله نکات مهمی که درباره این ورق باید مدنظر قرار بگیرد عبارتند از:

  • ورق های پانچ از ورق های فلزی معمولی تولید می شوند.
  • در مرحله ی پس از نورد حفره گذاری می شود.
  • منافذ موجود در سطح این ورق مربعی، ستاره ای، لوزی و دایره ای شکل می باشند.

کاربردهای ورق پانچ

  • ساخت سقف کاذب و پارتیشن ها
  • نیمکت پارک ها
  • ساخت انواع ماشین‌آلات و اتومبیل‌های صنعتی و نیمه صنعتی
  • تجهیزات مربوط به صنایع غذایی

ورق قلع اندود

ورق قلع اندود به عنوان ورق های تین پلیت در بازار شناخته می شود. ورق های قلع اندود از نظر ظاهری شبیه به ورق گالوانیزه هستند که با روی پوشش دهی شده است. ورق قلع اندود با پوش قلع تولید و روانه بازار می شود. برای اطلاع از قیمت ورق قلع اندود کلیک کنید.

از جمله مهم ترین ویژگی های ورق قلع اندود عبارتند از:

  • قابلیت چکش‌خواری
  • قابلیت جوش‌پذیری
  • قابلیت خم‌کاری

کاربردهای وپرق قلع اندود

  • ساخت انواع قوطی کنسرو
  • ساخت قابلمه و ماهیتابه
  • بردهای و قطعات الکترونیکی
  • ساخت قطعات اتومبیل

ورق شادولاین

ورق شادولاین در اصل از جمله ورق های رنگی می باشد که برای پوشش سقف شیروانی مورد استفاده قرار می گیرد. ورق های شادولاین ویژگی های مخصوصی دارند که از جمله آن ها می توان به :

  • رنگی بودن
  • موج دار بودن
  • روی اندود بودن

اشاره کرد.

این سبک ورق ها به این دلیل که به صورت موج دار هستند برای انتقال بهتر آب باران و یا برف از روی سقف به زمین کاربرد دارد. ورق های شادولاین در ضخامت های مختلفی در بازار عرضه می شود که هرکدام ویژگی های مختص به خود را دارد. ورق های شادولاین به نسبت سایر ورق های فولادی وزن کمتری دارد و در برابر خوردگی و اکسید آهن متفاوت می باشد.

کاربردهای ورق شادولاین

  • در جهت پارتیشن بندی سالن های بزرگ
  • تهیه ی اتاقک های فلزی
  • پوشش انواع سقف و دیوارهای سوله

 

[irp posts=”500″ name=”ورق هاردوکس چیست؟ خصوصیات و کاربرد ورق هاردوکس”]

 

کاربرد انواع ورق های فولادی

ورق فولاد یکی از پر کاربردترین نوع محصولات فولادی هستند که به روش های مختلفی تولید می شوند. این ورق ها ویژگی های فوق العاده خاصی دارند و از سایر محصولات فولادی متمایز می شوند. کارخانه هایی نظیر فولاد مبارکه اصفهان و غیره همگی در ساخت ورق های فولادی فعال هستند.

از جمله کاربردهای ورق فولادی عبارتند از :

  • صنعت ساختمان سازی و عمران
  • راه و شهر سازی
  • صنعت خودروسازی
  • سازه های فولادی

 

انواع ورق فولاد

مشخصات انواع ورق فولادی

ورق های فولادی بر اثر فرآیند صنعتی به قطعات نازک ومسطح تبدیل می شود و اجزای انواع قطعات از این ورق فلزی ساخته شده است. ورق های فولادی به دو صورت :

  • کویل شده
  • شیت شدده

در ضخامت های مختلفی تولید می شود. فلزاتی از جمله :

  • آلومینیوم
  • برنج
  • مس
  • فولاد
  • ورق قلع اندود
  • نیکل
  • تیتانیوم

که بصورت ورق در بازار موجود هستند. ورق های فلزی در ساخت انواع ظروق آشپزخانه، بدنه ی و بال هواپیما، ساخت میز، سقف ساختمان، قوطی نوشابه وغیره کاربرد دارد. قیمت ورق در مشهد برای کاربردها و صنایع مختلف را در لینک درج شده مشاهده نمایید.

 

سوالات متداول

انواع ورق فولادی به چند دسته ی تقسیم بندی می شوند ؟

  •  ورق سیاه
  • ورق های آجدار
  • ورق گالوانیزه
  • ورق روغنی
  • ورق اسیدشویی
  • ورق استیل
  • ورق آلومینیوم

از جمله متداول ترین نوع ورق های فولادی هستند. برای مشاهده قیمت ورق سیاه، قیمت ورق آلومینیوم و قیمت ورق گالوانیزه کلیک کنید.

 

ورق های فولادی براساس روش تولید به چند دسته تقسیم بندی می شوند ؟

  • ورق نورد گرم
  • ورق نورد سرد

عوامل موثر در قیمت ورق های فولادی چیست ؟

قیمت ورق فولاد باتوجه به عوامل مختلف متغیر می باشد:

  • روش تولید
  • ضخامت
  • وارداتی یا داخلی بودن
  • رنگ
  • برند
  • کارخانه تولید کننده

همگی از جمله عوامل تاثیرگذار در قیمت ورق فولادی می باشد.

جهت استعلام قیمت آهن و انواع مقاطع آهنی و فولادی با کارشناسان آهن رسان تماس بگیرید.

۰۹۰۳۳۰۹۰۰۴۹☎️

۰۵۱۳۱۹۱۶☎️

۰۲۱-۹۱۰۹۱۹۱۱☎️

اشتراک گذاری مقاله
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *