ساخت قطعات فولادی و فلزی در ابعاد و اشکال مختلف برای تولید انواع ماشین آلات، تجهیزات، ابزار و وسایل به روش های مختلف باید با استانداردهایی همخوانی و تطابق داشته باشد. هر محصولی بر اساس کاربردی که دارد باید دارای خصوصیات فنی و مکانیکی خاصی باشد. به عنوان مثال ابعاد، ضخامت، استحکام، مقاومت، ظاهر و غیره. سطح محصول و ظاهر کار همواره یکی از مشخصه های مهم محصولات فولادی به شمار می رود به خصوص محصولاتی که کاربردهای حساس، مهم و صنعتی دارند یا برای زیبایی، نما و دکوراسیون مورد استفاده قرار می گیرند. گاهی بعد از انجام کارهایی مثل برشکاری، سوراخ کاری، جوشکاری و حتی تولید و نوردکاری قطعات فولادی، مشکلات سطحی مختلفی برای محصول به وجود می آید که نیاز به برطرف کردن دارد، به عنوان مثل لبه های زائد، برجستگی ها و گوشه های تیز و نا خوشایند محصولات نیاز به عملیات پرداخت کاری و پلیسه گیری دارد. در ادامه انواع پلیسه گیری را مورد بررسی قرار می دهیم؛ پس با آهن رسان مرجع قیمت آهن همراه باشید.
عملیات پرداخت، پولیش کاری، سنباده زنی و دستگاه های مختلفی برای این کار مورد استفاده قرار می گیرد تا سطح محصول بدون مشکل و طبق استانداردها بوده و کارای مورد نظر را داشته باشد. امروزه دستگاه های جدیدی ساخته شده که به طور همزمان کار مربوط به پلیسه گیری و پرداخت را با هم انجام می دهد در حالی که سرعت بالایی هم دارد. برای دیدن قیمت لوله استیل اینجا کلیک کنید.
پلیسه گیری چیست
قطعات فولادی ساخته شده در کارخانه برای تبدیل شدن به محصولات مختلف ممکن است بارها تحت عملیات متفاوتی قرار بگیرند تا تغییر شکل داده شوند. پس از هر بار تغییر شکل ممکن است قطعه فلزی با مشکلات سطحی جدیدی همراه باشد، پلیسه ها و گوشه های نوک تیز و مشکلات دیگر نرخ خوردگی و خرابی فلز را بالا می برد و کارایی محصول را پایین می آورد. این مشکلات را در اصطلاح پلیسه و به عمل برداشتن آن ها پلیسه گیری می گویند. ناهمواری های سطحی با روش ها مختلفی صاف می شود گاهی با دستگاه ها و گاهی به صورت دستی و با ابزارهای ساده و مکانیکی.
پلیسه گیری به فرایند برداشتن و حذف برجستگی های اضافی، لبه هایی با تیزی ناخوشایند، لبه های اضافی و ریشه ریشه گفته می شود که با ابزارها و تجهیزات و روش های مختلفی قابل انجام است. انواع پلیسه گیری به روش های مختلفی انجام می شود.
تمیزکاری و پلیسه گیری فلزات با دو روش کلی انجام می شود:
- مکانیکی
- شیمیایی
از روش های مکانیکی می توان به پلیسه گیری ، سنباده زنی، پولیش مکانیکی، اشعه لیزر، امواج ماورای صوت و غیره اشاره کرد. از روش های شیمیایی تمیزکاری فلزات نیز می توان به الکتروپولیش، تمیزکاری حرارتی، غوطه وری در حلال ها و غیره اشاره نمود.
روش ها و دستگاه های پلیسه گیری
روش مغناطیسی
یک روش با سرعت بالا که در آن صیقل دادن فلز با کمک یک نیروی مغناطیسی انجام می شود. سطح فلز، قسمت های منحنی شکل آن، قطعات پیچیده به راحتی با صیقل مغناطیسی قابل پلیسه گیری است. به این ترتیب از این دستگاه می توان برای پلیسه گیری از قطعات طلا، پلاتین، تیتانیوم و نیکل استفاده کرد. دستگاه صیقل مغناطیسی را می توان برای پلیسه گیری پلاستیک های سخت نیز به کار برد. مزیت این روش عدم تغییر شکل قطعه هندسی است.
روش ذرات ساینده
یک دستگاه با دو سیلندر و دو پیستون، یک سیال مثل روغن و ذرات ساینده درون آن است که برای پرداخت کاری و پلیسه گیری قطعات کوچک و داخل آنها بسیار مناسب است.در این روش قطعه فلزی یا سوراخ داخلی آن بین دو سیلندر قرار می گیرد، ذرات ساینده به همراه روغن با فشار از درون یک سیلندر عبور کرده و وارد سیلندر دوم می شوند و دوباره با فشار به سیلندر اول منتقل می شود. با تکرار این چرخه جداره داخلی پرداخت کاری می شود.
روش ارتعاشی
این مورد یک روش مکانیکی است که در آن ساچمه هایی فولادی که سخت کاری شده اند را درون یک مخزن می ریزند و قطعه ای که قرار است پلیسه گیری شود را نیز درون ساچمه ها قرار می دهند و مخزن تحت ارتعاش قرار می گیرد تا قطعه با برخورد به ساچمه ها پرداخت کاری شود. به این ترتیب لبه های زائد آن از بین می روند. معمولا برای پرداخت قطعات زنگ زده بزرگ و قطعاتی که با مایع اکسید شده اند استفاده می شود.
روش چرخشی
دستگاهی متشکل از یک لوله که در داخل یک نظام فرز افقی قرار گرفته است، یک فیکسچر تفلنی که داخل آن چهار عدد آهنربا قرار دارد و دور لوله فولاد پیچیده می شود، پودری که حاوی ذرات ساینده مغناطیسی است و درون لوله ریخته می شود. این پودر با حرکت درون لوله و برخورد کردن با قطعه فولادی موجب پرداخت کاری سطح آن می شوند. توجه داشته باشید که در این روش برای جلوگیری از پراکنده شدن پودر یک میدان مغناطیسی ایجاد می شود که ناشی از چرخش نظام ها است. انواع پلیسه گیری با روش های مختلف مزیت های خاص خود را دارند. برای دیدن قیمت میلگرد در مشهد کلیک کنید.
پرداخت با روش الکتروشیمیایی
اگر پرداخت کاری و پلیسه گیری قطعات پیچیده و منحنی و یا فلزاتی با شکل های نامتعادل نیاز باشد از روش ها و دستگاه هایی مثل روش الکتروشیمیایی استفاده می شود که در آن فرایند به صورت زیر می باشد:
یک ابزار و یک قطعه کار، قطب های الکتریکی که به دو سط قطعه کار وصل می شود، یک سیال که به آن الکترولیت می گویند.
در این دستگاه، الکترولیت وظیفه ایجاد یک جریان الکتریکی را به عهده دارد. سر ابزار باید دقیقا مثل سطحی باشد که قرار است پلیسه گیری شود. توجه داشته باشید در این روش ابزار به قطب منفی و قطعه ای که قرار است پرداخت شود را به قطب مثبت متصل می کنند و با عبور دادن سیال از میان آن ها یک جریان الکتریکی به وجود می آید. این جریان باعث می شود تا ذرات جدا شده از قطعه دور شده و صیقلی شود. در این نوشته با انواع پلیسه گیری آشنا شدیم برای دیدن ویدئوهای جالب کانال یوتیوب را دنبال کنید.برای اطلاع از قیمت روز آهن 14 اصفهان در مشهد با آهن رسان تماس بگیرید.