آهن آلات یکی از پرفروشترین محصولات در تمام جهان هستند و توسط بسیاری از کارخانهها تولید میشوند. برای تولید این قطعات از کورههای گوناگونی استفاده میشود. کورهها بر اساس نوع مواد اولیه و روش حرارتی در دستههای مختلفی قرار میگیرند. در ادامه انواع کوره تولید آهن آلات را به شما معرفی میکنیم.
انواع کوره تولید آهن
انواع کوره تولید آهن شامل موارد زیر هستند:
کوره بوتهای
کوره بوتهای سادهترین کوره است که معمولاً در صنایع ریختهگری کاربرد دارد. پیشرفت تکنولوژی و استفاده از فناوریهای مختلف باعث شده است تا میزان استفاده از کوره بوتهای کاهش یابد. اما هنوز هم کارخانههایی وجود دارند که از این کورهها برای تولید محصولات فولادی استفاده میکنند. در این کوره، ارتباطی بین ماده اولیه و سوخت وجود ندارد.
بنابراین فرایند ذوب مواد درون کوره از طریق هدایت گرمایی انجام میشود. انواعی از مواد نسوز در کوره بوتهای وجود دارد که به ذوب مواد کمک میکند. در ادامه انواع کوره بوتهای را به شما معرفی میکنیم:
بوته گرافیتی
یکی از مهمترین کورههای بوتهای، بوته گرافیتی است که به وفور برای ذوب فلزات مورد استفاده قرار میگیرد. یکی از مهمترین مزایای بوتههای گرافیکی، این است که ساختار مواد اولیه را تا دمای بسیار بالا در حدود ۳۵۰۰ درجه سانتیگراد حفظ میکند. علاوه بر این، میزان هدایت حرارتی در این کوره بسیار بالا است.
بوتههای گرافیتی نیز خود در دستههای مختلف مثل القایی و بوتهای قرار میگیرند. در این کوره، میتوان به صورت بهینه از انرژی حرارتی استفاده کرد. علاوه بر این، استحکام بسیار بالا نسبت به ضربه، مقاومت در برابر شکست، مقاومت نسبت به اکسیداسیون و مواردی مانند این، از دیگر مزایای بوتههای گرافیتی هستند.
سیلیکون کاربایدی
یکی دیگر از کورههای بوتهای، سیلیکون کاربایدی است که دارای دو کاربرد مختلف یعنی ذوب فلز و نگهداری از مواد مذاب میباشد. این کورهها باید در محیطهای بدون رطوبت مورد استفاده قرار گیرند و در محل مناسبی نصب شوند. فرایند ذوب مواد در این کوره در حدود ۲ ساعت و در دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد انجام میشود.
سپس توان مشعل به حداکثر میرسد و دمای بوته تا ۹۵۰ افزایش مییابد. در مرحله بعد، دما برای بازه زمانی یک ساعت در حدود ۹۵۰ درجه سانتیگراد ثابت نگه داشته میشود. سپس به مرور حرارت کاهش مییابد و تا ۲۰۰ درجه میرسد.
شاموتی
از دیگر کورههای بوتهای، شاموتی نام دارد که با استفاده از آجرهای شاموتی ساخته شده است. این آجرها از جنس اکسید سیلیسیم یا آلومینیوم هستند و برای حفظ استحکام دیواره کوره و مقاومت آن در برابر دما مورد استفاده قرار میگیرند. از آجرهای شاموتی در دیواره داخلی کوره ریختهگری فولاد، کوره پخت و صنایع مرتبط با شیشه و مواردی مانند این استفاده میشود.
کورههای شعلهای
یکی دیگر از مهمترین کورهها برای تولید آهن آلات، کورههای شعلهای هستند که با نام کورههای تشعشعی نیز شناخته میشوند و اولین بار در قرون وسطی مورد استفاده قرار گرفتند. از این کورهها برای ریختهگری زنگهای کلیسا استفاده میشد و تا چندین قرن، کاربردهای متنوعی در صنایع داشتند.
در کورههای شعلهای، مواد اولیه به صورت مستقیم با حرارت در تماس هستند و ذوب میشوند. به عنوان سوخت مصرفی کوره، از گازوئیل یا گاز طبیعی استفاده میشود و ظرفیت این کورهها در حدود ۱۵ تا ۷۵ تن و در برخی موارد تا ۵۰۰ کیلوگرم است. کورههای شعلهای به شکلهای مختلف مانند مکعب مستطیل و استوانهای تولید میشوند.
کوره کوپلا
این کورهها برای ذوب چدن مورد استفاده قرار میگیرند و رایجترین کورههای آهن آلات هستند. در این کوره از یک استوانه فولادی با جداره نسوز استفاده میشود که قطر آن بر اساس ظرفیت و زمان ذوب مواد اولیه تغییر میکند. مهمترین اجزای این کوره شامل پیش گرم کن هوا، ریل شارژ و محل تصفیه گازهای خروجی هستند. در کوره کوپلا حرارت به صورت مستقیم با مواد اولیه در تماس است و ظرفیتی برابر با دهها تن دارد.
کوره مقاومتی الکتریکی
یکی دیگر از مهمترین کورههای تولید آهن آلات، کورههای مقاومت الکتریکی هستند که از جریان الکتریکی برای ذوب مواد استفاده میکنند. این کورهها برای انجام عملیات حرارتی، شکل دهی به مواد اولیه و فشار یا ذوب فلزات مورد استفاده قرار میگیرند. تعدادی المنت در کوره مقاومت الکتریکی وجود دارد که دارای نقطه ذوب بالا و نسبت به خوردگی و اکسیداسیون مقاوم هستند.
جریان الکتریکی با شدت بالا از این المنتها عبور میکند و از یک سیستم برای متصل کردن جریان برق استفاده میشود. کورههای مقاومتی نیز انواع مختلفی دارند و در دو نوع کوره مقاومتی با حرارت دهنده مستقیم و کورههای مقاومتی با حرارت دهنده غیر مستقیم قرار میگیرند.
کوره القایی
کورههای القایی به عنوان کورههای جدید و مدرن شناخته میشوند و شامل یک فلز هادی مانند چدن هستند که در داخل سیم پیچ یا کویل نصب میشود. بعد از عبور جریان الکتریکی از درون سیم پیچ، نوعی میدان مغناطیسی ایجاد میشود. این میدان مغناطیسی جریانهای گردابی را در درون فلز القا میکند و در نهایت باعث ذوب فلز میشود.
کورههای القایی بر اساس فرکانس در دستههای مختلف مانند فرکانس پایین ۵۰هرتز، فرکانس متوسط ۲۰۰تا ۱۰۰۰۰ هرتز، فرکانس بالا ۱۰۰۰۰هرتز به بالا قرار میگیرند. بازدهی کورههای فرکانس پایین کمتر از کورههای فرکانس بالا است.
به همین دلیل، معمولاً از این کورهها به عنوان نگهدارنده استفاده میشود و کاربرد چندانی برای ذوب فلز ندارند. در مقابل کورههای فرکانس بالا معمولاً برای ذوب فلزات کاربرد دارند.
کوره قوس الکتریکی
در درون این کورهها یک حمام بزرگ وجود دارد و بدنه آن از جنس فولاد پوشیده شده با ماده نسوز است. افزایش حرارت کوره قوس الکتریکی، ماده نسوز را از بین میبرد. به همین دلیل از لولههای آبگرد در سقف بدنه کوره قوس الکتریکی استفاده شده است. برای ذوب فلزات از قوس الکتریکی استفاده میشود. به این صورت که قوس الکتریکی تولید شده بین الکترودها یا بین الکترود و شارژ، باعث ذوب فلزات خواهد شد.
مزایا و معایب انواع کوره تولید آهن
اگرچه تمام کورهها برای نگهداری یا ذوب فلزات مورد استفاده قرار میگیرند، اما هر کدام دارای مزایا و معایب خاص خود هستند. انتخاب یک کوره مناسب اهمیت بسیار زیادی دارد و به افزایش کیفیت آهن آلات کمک میکند. معمولاً قبل از تهیه کورهها باید به برخی مسائل مانند نوع محصول نهایی، حجم تولید، هزینه و شرایط محیط توجه داشته باشید. در ادامه مزایا و معایب هر یک از کورهها را برای شما بیان میکنیم:
مزایا و معایب انواع کوره بوته ای
یکی از مهمترین مزایای کورههای بوتهای، سادگی و کاربرد آسان است. علاوه بر این، قیمت این کورهها از سایر کورهها کمتر است. به همین دلیل، این کورهها هنوز هم در برخی کارگاههای کوچک مورد استفاده قرار میگیرند. مهمترین عیب کورههای بوتهای تلفات حرارتی بالا است. چنانچه قصد دارید اطلاعات بیشتری درباره قیمت تیرآهن بدست آورید، با کارشناسان مجموعه آهن رسان تماس بگیرید.
مزایا و معایب انواع کوره شعله ای
این کورهها استفاده و ساختار سادهای دارند و به دلیل حجم بالا و سرعت بالا برای ذوب فلزات در بسیاری از کارگاهها و صنایع مورد استفاده قرار میگیرند. یکی از مهمترین معایب کورههای شعلهای، راندمان پایین آنها است که در حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد میباشد.
مزایا و معایب انواع کوره کوپلا
این کورهها کاربری سادهای دارند و حجم بالایی از مواد را ذوب میکنند. با این حال، میزان آلودگی حاصل از کورههای کوپلا بالا است. زیرا کورههای دمش سرد و دمش گرم مقدار زیادی کک مصرف میکنند و باعث تولید آلودگی میشوند. علاوه بر این، این کورهها توانایی چندانی برای رسیدن به گدازه با حرارت بالا ندارند.
مزایا و معایب انواع کوره مقاومتی الکتریکی
یکی از مهمترین مزایای کورههای مقاومت الکتریکی، این است که میتوان با کمک آن ترکیب شیمیایی مواد مذاب را تنظیم کرد. با این حال، هزینه کار کردن با این کورهها به دلیل استفاده از جریان الکتریکی بالا است. علاوه بر این، ظرفیت کوره مقاومتی الکتریکی نسبت به سایر کورهها کم و حدود ۵۰۰ کیلوگرم است. با مراجعه به صفحه قیمت روز آهن 14 اصفهان در مشهد، میتوانید از قیمت لحظهای آهن آلات مطلع شوید.
مزایا و معایب انواع کوره القایی
این کورهها حرارت را به صورت مطلوب توزیع میکنند و دارای محدودیت افزایش دمایی نیستند. همچنین مصرف انرژی آنها نسبت به کورههای مقاومتی کمتر است. با این حال، کورههای القایی نیز دارای برخی معایب هستند. به عنوان مثال، هزینه این کورهها به دلیل استفاده از الکتریسیته و جریان برق بالا است. علاوه بر این، مواد اولیه و شارژ مصرفی کوره باید کاملاً تمیز و بدون ناخالصی باشد.
مزایا و معایب انواع کوره قوس الکتریکی
در این کورهها میتوان از قراضههای آهن ارزان قیمت استفاده کرد و فرایند تصفیه مذاب به راحتی انجام میگیرد. دمای این کوره از سایر کورهها به خصوص کوره القایی بیشتر است و هزینه انرژی بصرفهتر و کمتری دارد. با این حال برخی مواد مانند گرافیت و ماده نسوز، هزینههای نهایی را افزایش میدهند. با بررسی کانال قیمت آهن مشهد، میتوانید اطلاعات کاملتری درباره قیمت هر یک محصولات فولادی بدست آورید.
کاربرد کورههای تولید آهنآلات
کورهها نقش مهمی در کیفیت و تولید محصولات آهنی و قطعات فولادی دارند. از کورهها در مراحل مختلف ساخت محصولات فولادی استفاده میشود. علاوه بر این، آنها برای تولید محصولات غیر آهنی، ذوب آهن قراضه، تغییر شکل فلز و مواردی مانند این کاربرد دارند. برخی از کاربردهای کورهها شامل موارد زیر هستند:
1. برای تولید محصولات آهنی بخصوص وسایل نقلیه، ماشین آلات و مواردی مانند این مورد استفاده قرار میگیرند.
2. نقش مهمی در تولید آلومینیوم، مس و فلزات غیر آهنی دارند.
3. برای تولید قطعات داخلی لولهها، کابلها و قطعات الکترونیکی مناسب هستند.
4. جهت تولید آلیاژهای قطعات داخلی موتور و ابزارها استفاده میشوند.
با توجه به کورهها بسیار پرکاربرد هستند، توسط مراکز و فروشگاههای مختلفی به فروش میرسند. یکی از معتبرترین مراکز، مجموعه آهن رسان است که امکان خرید آهن آلات با چک را برای شما عزیزان فراهم میسازد.
سخن آخر
کورهها مهمترین ابزار برای تولید قطعات فولادی مانند تیرآهن، میلگرد لوله و پروفیل هستند و در دستهبندیهای مختلف مانند بوتهای، القایی، قوس الکتریکی، مقاومت الکتریکی، کوپلا و مواردی مانند این قرار میگیرند. هر یک از انواع کورهها دارای ویژگیهای خاصی هستند و مزایا و معایب گوناگونی دارند.
قبل از خرید کوره، باید به ویژگیها و کاربرد اصلی آن توجه داشته باشید. زیرا کوره باید با نوع مواد اولیه و پروژه شما سازگاری داشته باشد. لازم است به خوبی درباره کورهها تحقیق کرده و اقتصادیترین و پربازدهترین کوره را برای پروژه خود انتخاب کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید با کارشناسان متبحر مجموعه آهن رسان تماس بگیرید و مشاوره کاملی دریافت کنید. جهت خرید آهنآلات و دریافت مشاوره با شماره 05131916 تماس بگیرید.
سوالات متداول
1. چه تفاوتی بین کوره بوتهای و کوره قوس الکتریکی وجود دارد؟
کوره بوتهای از فرایند نورد گرم و ترکیبات اولیهای مانند سنگ آهن و کک برای ذوب فلزات استفاده میکند. در حالی که در کوره قوس الکتریکی، از الکترودهای گرافیتی و بازیافت ضایعات آهن استفاده میشود.
2. مزیت اصلی کوره القایی چیست؟
مهمترین مزیت کورههای القایی شامل دقت بالا، تنظیم و کنترل دما و حفظ کیفیت محصول نهایی هستند.
3. کوره گرافیتی چه کاربردهایی دارد؟
کورههای گرافیتی راندمان حرارتی بالایی دارند و انرژی کمتری مصرف میکنند. به همین دلیل، در صنایع گوناگون برای تولید آلیاژ و محصولات فولادی مورد استفاده قرار میگیرند.
4. آیا استفاده از کورههای قوس الکتریکی اقتصادی است؟
اگرچه الکترودها با هزینه بالایی تامین میشوند، اما این کورههای قوس الکتریکی انرژی کمتری مصرف میکنند و قابلیت بازیافت ضایعات آهن دارند. به همین دلیل، هزینه نهایی تولید آنها ممکن است برای برخی کارخانهها اقتصادی باشد.
5. چگونه میتوان از قیمت آهن امروز مطلع شد؟
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره قیمت آهن و محصولات فولادی، میتوانید به سایتهای معتبر مانند آهن رسان مراجعه کنید یا با شماره 05131916 تماس بگیرید.