رنگ مخصوص ورق گالوانیزه چیست؟

رنگ مخصوص ورق گالوانیزه چیست
معمولا ورق گالوانیزه را به منظور افزایش میزان مقاومت و استحکام و همچنین زیبایی ظاهری، رنگ کاری می کنند. لایه رنگ بر روی ورق گالوانیزه باعث می شود که در برابر خوردگی مقاوم تر شود و به همین ترتیب طول عمر و قیمت ورق آهن نیز افزایش می یابد.

رنگ ورق گالوانیزه با هدف زیباتر کردن و همچنین افزایش استحکام و مقاومت آن انجام می‌شود، اما باید بدانید که این پروسه با سختی‌ها و دشواری‌های زیادی نیز همراه است و به همین خاطر افراد زیادی در طول سال‌های زیادی در تلاش بوده‌اند تا رنگ مخصوص ورق گالوانیزه را کشف کرده و آن را به بهترین شکل ممکن اجرا کنند.

رنگ گالوانیزه در زمان‌های گذشته دوام بسیار کمتری داشت و زود به زود دچار پوسته پوسته می‌شد، اما با گذشت زمان این مشکل اکنون برطرف شده است، به نوعی که افراد علاوه بر خرید این نوع ورق‌ها از بازار و کارخانه‌ها حتی می‌توانند با به‌کارگیری روش‌هایی کاربردی شخصا ورق گالوانیزه مد نظرشان را رنگ کنند.

اگر قصد خرید هر نوع مقطع فولادی و آهنی را برای مصارف مختلف دارید، اطلاع از قیمت آهن امروز امری بسیار مهم و ضروری به‌حساب می‌آید و می‌تواند تجربه‌ای عالی برایتان رقم بزند. برای کسب اطلاعاتی مفید و سودمند و همچنین آشنایی بیشتر با این رنگ و نحوه اجرا کردن آن روی ورق‌های گالوانیزه حتما تا انتهای این متن همراه ما باشید.

علت رنگ آمیزی ورق گالوانیزه

لازم به ذکر است که بدانید محصولات آهنی، فولادی و فلزی بسیار مستعد زنگ‌زدگی و خوردگی هستند و به همین خاطر برای جلوگیری از این اتفاق شروع به گالوانیزه کردن آن‌ها می‌کنند، اما این ورق‌ها ممکن است به تنهایی زیبایی چندانی نداشته باشند که این مشکل را با رنگ مخصوص فلزات برطرف می‌کنند تا علاوه بر ایجاد زیبایی دوچندان بتوانند به افزایش استحکام و مقاومت آن‌ها نیز کمک کنند.

با این اوصاف استفاده از رنگ گالوانیزه سرد می‌تواند پوششی محافظ برای این دسته از محصولات باشد و از طرف دیگر عمر آن‌ها را نیز بیشتر کند.

انواع رنگ ورق گالوانیزه

رنگ ورق گالوانیزه بر اساس فرمولاسیون و ساختار شیمیایی به انواع مختلفی تقسیم‌بندی می‌شود و به همین خاطر اگر قصد رنگ کردن ورق‌های گالوانیزه را دارید، باید حتما پیش از هر کاری با انواع مختلف آن‌ها آشنایی کافی را داشته باشید که در ادامه هر یک را به صورت کامل به شما معرفی خواهیم کرد:

·  رنگ گالواکوت

این رنگ در بین انواع رنگ گالوانیزه محبوبیت بسیار زیادی داشته و از طرفی چسبندگی بسیار بالایی هم دارد؛ این رنگ از جنس پلی اورتان سخت بوده و تک کاربرد است، یعنی برای چسبیدن به فلزهای غیر آهنی مثل روی فرموله شده و حدودا ۱۶ سال به صورت مفید برایتان عمر خواهد کرد.

استفاده از رنگ گالواکوت بسیار راحت است، زیرا با وجود چسبندگی بسیار زیادی دیگر نیازی به پرایمر ندارد و به آسانی می‌توانید آن را تنها در یک مرحله روی ورق گالوانیزه اجرا کنید. از جمله ویژگی‌ها و مزایای این رنگ می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. غیر قابل اشتعال است.
  2. مقاومت بالایی در برابر خراشیدگی و همچنین پوسته پوسته شدن دارد.
  3. سختی و خواص مکانیکی بالایی دارد.
  4. بدون بو است.
  5. مقاومت بالایی در برابر دما از خود نشان می‌دهد.
  6. کمترین ضرر و آسیب از سمت آن محیط زیست را تهدید می‌کند.
  7. در برابر اشعه خورشید مقاوم است.
  8. از تنوع رنگی بسیار بالایی برخوردار است.
  9. قابلیت خود ترمیمی داشته و از این جهت طول عمر بالایی را برای شما به همراه دارد.
  10. با سرعت بالایی بعد از اجرا شدن خشک می‌شود.
  11. ورق‌هایی که با رنگ گالواکوت رنگ‌آمیزی می‌شوند دامنه کاربرد بسیار گسترده‌ای دارند.

 

·  اسپری رنگ یا همرنگ ورق گالوانیزه

در این قسمت ابتدا به این نکته توجه داشته باشید که تقریبا تمامی رنگ‌های اسپری بر پایه آلکید هستند و محصولات فلزی و آهنی را نمی‌توان به این نوع رنگ‌ها رنگ‌آمیزی کرد چرا که این رنگ‌ها با فلز روی واکنش می‌دهند و به دنبال آن یک لایه صابونی مانند روی فولاد ایجاد می‌شود و این موضوع می‌تواند کاهش میزان چسبندگی و همچنین کنده شدن رنگ را به دنبال داشته باشد.

البته باید بدانید که رنگ‌های روغنی نیز برای اینکار مناسب نیستند و دلیل آن هم این است که چسبندگی این نوع رنگ‌ها در ابتدای امر خوب است، اما این اثر چسبندگی سریعا از بین می‌رود؛ به‌این‌ترتیب شاید برایتان سوال باشد که چه رنگ اسپری برای اینکار مناسب است؟ در پاسخ باید به اسپری زینک گالوانیزه اشاره کنیم.

رنگ زینک گالوانیزه

رنگ اسپری زینگ جزو رنگ گالوانیزه سرد محسوب می‌شود و به خاطر داشتن مقدار زیادی روی می‌تواند اتصال خوبی نسبت به ورق گالوانیزه برقرار سازد. برای به وجود آمدن این اسپری از ترکیب رنگ و پودر زینک استفاده شده است و تا دمای ۶۰۰ درجه سانتی‌گراد نیز بسیار مقاوم است.

از این رنگ علاوه بر ورق‌های گالوانیزه در اپوکسی و پلی اورتان نیز استفاده می‌شود و با وجود اینکه تنوع رنگی محدودی دارد، اما برای مواقعی که محدودیت زمانی دارید، بهترین گزینه ممکن محسوب می‌شود. از جمله ویژگی‌ها و مزایای این رنگ گالوانیزه می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. محدودیت رنگی دارد و بیشتر در رنگ‌های طوسی و نقره‌ای یافت می‌شود.
  2. در برابر دما بسیار مقاوم است.
  3. بعد از اجرا در کمتر از یک ساعت خشک می‌شود.
  4. چسبندگی بسیار بالایی را فراهم می‌کند.

 

·         رنگ کوره ای ورق گالوانیزه

رنگ الکترواستاتیک یکی دیگر از رنگ‌های مخصوص ورق گالوانیزه به‌حساب می‌آید و شاید برایتان جالب باشد که بدانید این رنگ به شکل پودر است و بعد از اینکه آن را روی ورق گالوانیزه بپاشید به خاطر بار الکتریکی بین رنگ و ورق شاهد چسبیدن آن‌ها خواهید بود.

برای تکمیل کردن پروسه این رنگ مخصوص ورق گالوانیزه باید حتما ورق مربوطه را داخل کوره قرار دهید تا دمای بالای موجب ذوب کردن رزین‌های موجود در رنگ شود و آن را به تثبیت برساند.

از جمله ویژگی‌ها و مزایای رنگ الکترواستاتیک نیز می‌توان موارد زیر را نام برد:

  1. این رنگ بسیار با کیفیت و یکدست است.
  2. از مقاومت بسیار زیادی برخوردار است.
  3. برای مناطق بارانی و مرطوب یا فضاهایی به زیاد در معرض نور خورشید هستند، انتخابی منحصربه‌فرد و عالی محسوب می‌شود.

درضمن برای استعلام قیمت ورق آهن می‌توانید به سایت آهن رسان مراجعه کنید، چرا که قیمت تمامی مقاطع در این سایت به صورت روزانه در حال آپدیت شدن و به‌روز شدن است و به همین خاطر تجربه خریدی اقتصادی را برای شما فراهم می‌کند.

 

ویژگی های رنگ مخصوص ورق گالوانیزه

یادتان باشد که رنگ ورق گالوانیزه با دیگر رنگ‌های موجود در بازار برای مصارف مختلف تفاوت دارد و ساختار و ویژگی‌های متفاوت آن باعث شده تا تنها برای رنگ کردن ورق‌های گالوانیزه و فلزی مناسب باشد. در ادامه شما را با مزایا و ویژگی‌های رنگ مخصوص ورق گالوانیزه آشنا می‌کنیم:

  1. این رنگ نسبت به رنگ معمولی در مدت زمان کمتری به صورت کامل خشک می‌شود.
  2. این رنگ چسبندگی بسیار زیادی داشته و کاملا به ورق می‌چسبند.
  3. با استفاده از این رنگ سطحی یکنواخت و بدون چروک و پوسته پوسته خواهید داشت.
  4. بعد از خشک شدن این رنگ شاهد ریزش پودری شکل نخواهید بود.
  5. از آنجایی که مقاومت بالایی در برابر دما از خود نشان می‌دهد، بنابراین اگر در معرض نور خورشید یا حرارت باشد تغییر رنگ نداده یا ذوب نمی‌شود.
  6. این نوع رنگ‌های از قابلیت تعمیر برخوردار هستند.
  7. در برابر اشعه یو وی خورشید مقاوم هستند.
  8. با استفاده از این رنگ نگران کثیف یا چرک شدن آن نباشید، چرا که به راحتی می‌توانید آن را شستشو دهید.
  9. رنگ گالوانیزه در برابر شرایط و آب‌وهوایی سخت به خوبی مقاوم است.
  10. با استفاده از این رنگ امکان رنگ‌آمیزی مجدد برایتان فراهم است.
  11. خیالتان از بابت سازگاری آن با شرایط جغرافیایی مختلف راحت باشد.
  12. مقاومت خوبی در برابر ضربه و چکش دارد.
  13. از آنجایی که اجرای این رنگ یک لایه عایق به وجود می‌آورد، بنابراین دیگر نیازی نیست که نگران هدررفت انرژی سرمایشی و گرمایشی باشید.
  14. برای این رنگ‌آمیزی می‌توانید از وسایل مختلفی مانند فرچه، قلمو یا اسپری استفاده کنید.
  15. رنگ مخصوص ورق گالوانیزه در برابر کپک، قارچ و باکتری نیز بسیار مقاوم است.
  16. رنگ‌های ورق گالوانیزه عمر مفید ورق‌ها را نیز افرایش می‌دهند.
  17. این رنگ به راحتی می‌تواند از آسیب به نقاط حساس ورق مانند قسمت‌های جوش خورده یا سوراخ کاری شده جلوگیری کند.
  18. این رنگ انتخابی عالی برای لکه‌گیری و ترمیم و تامین مقاومت در ورق‌های گالوانیزه محسوب می‌شود.
  19. تنوع رنگی بالا و بیش از ۱۶ رنگ مختلف را می‌توان برای آن در نظر گرفت که از جمله محبوب‌ترین و پرطرف‌دارترین آن‌ها می‌توان به قرمز، قهوه‌ای، آبی، سفید و نارنجی اشاره کرد. اگر قصد خرید این ورق‌های محبوب را دارید تا از مزایای بلند بالای آن بهره‌مند شوید، جهت اطلاع از قیمت ورق گالوانیزه رنگی به سایت آهن رسان مراجعه کنید.

 

مراحل رنگ آمیزی ورق گالوانیزه

در این قسمت به مراحل رنگ‌آمیزی ورق گالوانیزه به صورت قدم به قدم اشاره می‌کنیم:

·  آماده سازی و تمیز کاری سطح ورق گالوانیزه

  1. تمیز کردن سطح ورق گالوانیزه با مواد چربی گیر: سطح مورد نظر را با مواد چربی‌زدا و محلولی شوینده به خوبی تمیز کنید و در آخر آن را با پارچه‌ای تمیز پاک کنید.
  2. انتظار برای خشک شدن سطح ورق گالوانیزه: در این مرحله به ورق گالوانیزه اجازه دهید تا به خوبی از محلول چربی‌زدا پاک شده و خشک شود.
  3. تمیز کردن زنگ‌زدگی و گردوغبار روی ورق گالوانیزه: برای از بین بردن زنگ‌زدگی‌های روی ورق از سمباده غلظت بالا کمک بگیرید و سطح آن را کاملا یکنواخت کنید و سپس با استفاده از یک دستمال کل گردوغبارهای موجود روی ورق را از بین ببرید.
  4. پاک‌سازی فولاد با مواد معدنی: در این مرحله می‌توانید سطح کار را با سرکه به خوبی شستشو داده و پاک کنید و حدود ۱ تا ۲ ساعت برای خشک شدن به آن زمان دهید و سپس به سراغ مراحل بعدی بروید.

 

·  پرایمر کاری و رنگ آمیزی سطح ورق گالوانیزه

  1. استفاده از یک پرایمر مبتنی بر لاتکس: پرایمری که دارید را روی سطح کار بمالید یا به خوبی اسپری کنید و حتما سعی کنید تمامی خراش‌ها و سوراخ‌های موجود روی ورق را از بین ببرید.
  2. انتظار برای خشک شدن پرایمر: ۲ الی ۶ ساعت برای خشک شدن پرایمر اجرا شده زمان در نظر بگیرید.
  3. انتخاب رنگ مناسب برای ورق گالوانیزه: همان‌طور که گفتیم رنگ مخصوص ورق گالوانیزه با رنگ معمولی تفاوت‌‌های زیادی دارد و به همین خاطر حتما باید توجه داشته باشید که رنگی مناسب برای ورق گالوانیزه انتخاب کنید.
  4. اجرای لایه اول رنگ بر روی ورق گالوانیزه با استفاده از برس: برای رنگ کردن سطوح بزرگ و یکدست از غلتک و برای رنگ کردن چین‌ها، شیارها و نواحی بافت‌دار حتما از یک برس رنگ کاری استفاده کنید.
  5. ایجاد لایه دوم رنگ بر روی ورق گالوانیزه: این مرحله را درست مانند مرحله اول اجرا کنید و حتما مطمئن شوید که هیچ جای خالی و بدون رنگ روی سطح کار باقی نمانده باشد.
  6. کنترل رنگ بر روی ورق و انتظار برای خشک شدن کامل آن: تا زمانی که رنگ روی ورق به خوبی خشک یا ثابت نشده از هرگونه باران، نزدیکی به مناطق مرطوب، ساییدگی یا فشار جلوگیری کنید.

 

کاربرد رنگ ورق گالوانیزه

همان‌طور که گفتیم رنگ ورق گالوانیزه علاوه بر زیباتر کردن آن استحکام و مقاومت بسیار زیادی نیز به آن می‌بخشد و از آنجایی که این نوع ورق‌ها قیمت بسیار مناسبی نیز دارند، می‌توانید برای اطلاع از قیمت ورق رنگی یا استفاده از آن در مصارف گوناگون، روی خدمات سایت آهن رسان حساب باز کنید.

در این بخش جای دارد تا شما را با انواع کاربردهای ورق گالوانیزه رنگی آشنا کنیم:

  1. مناسب برای سقف ساختمان‌ها
  2. مناسب برای عایق‌های کانکس‌ها و کانتینرها
  3. مناسب جهت استفاده در بدنه لوازم خانگی مانند یخچال، ماشین لباسشویی، ماشین ظرفشویی و…
  4. مناسب جهت استفاده در صنعت خودروسازی مانند ساخت بدنه انواع خودروهای سنگین و سبک
  5. مناسب جهت استفاده در صنعت ساخت‌وساز مانند ساخت و اجرای سقف‌ها و ساختمان‌ها
  6. مناسب جهت استفاده در کابینت سازی مانند ساخت قفسه‌های فلزی، قاب پنجره‌ها و…
  7. ایده‌آل جهت استفاده در ساخت تجهیزان زمین بازی
  8. و…

جمع بندی

رنگ کردن ورق گالوانیزه به دو شکل دستی و از طریق رنگ‌آمیزی در کارخانه‌ها انجام می‌شود و همان‌طور که گفتیم تفاوت‌های زیادی با رنگ معمولی دارد و با این تفاسیر برای رنگ کردن ورق‌های گالوانیزه می‌توانید از رنگ مخصوص ورق گالوانیزه کمک بگیرید.

در این مقاله سعی کردیم اطلاعاتی مفید و سودمند در رابطه با رنگ ورق گالوانیزه به شما عزیزان ارائه کنیم، بنابراین اگر مقاومت بالا، چسبندگی بالا، طول عمر زیاد، تنوع رنگی، کیفیت و همچنین به خشک شدن سریع رنگ نیاز داشتید، می‌توانید از رنگ مخصوص فلزات استفاده کنید.

 

سوالات متداول

متداول ترین کاربرد ورق گالوانیزه رنگی چیست؟

از جمله متداول‌ترین کاربردهای ورق گالوانیزه رنگی می‌توان به استفاده در سقف ساختمان‌ها، عایق‌های کانکس‌ها و کانتینرها، بدنه لوازم خانگی، استفاده در کابینت‌سازی و… اشاره کرد.

تفاوت ورق رنگی با گالوانیزه چیست؟

ورق رنگی با ورق گالوانیزه از نظر ابعاد و سایز با یکدیگر متفاوت نیستند، اما از نظر قیمت و کاربرد تفاوت‌هایی با یکدیگر دارند؛ چرا که برای رنگ کردن ورق‌های گالوانیزه رنگی هزینه بیشتری صرف می‌شود و همین موضوع قیمت آن را نسبت به گالوانیزه‌ها افزایش می‌دهد.

رنگ گالوانیزه چه مشخصاتی دارد؟

از جمله مشخصات رنگ گالوانیزه می‌توان به کاربرد آن برای منیزیم و آلومینیوم، برخوردار بودن از خاصیت نانو و قرار گرفتن به صورت نانو و یک لایه به صورت نازک و شفاف روی سطح کار اشاره کرد.

رنگ کردن ورق گالوانیزه به چند روش انجام می شود؟

رنگ کردن ورق گالوانیزه به دو شکل کوره‌ای در کارخانه و به صورت دستی با کمک نیروهای انسانی انجام می‌شود و در هر دو روش باید یک سری اصول و قواعد رعایت شود تا سطح رنگی به صورت کاملا یکدست و یکنواخت حاصل شود.

مصارف ورق گالوانیزه رنگی چیست؟

از ورق گالوانیزه رنگی برای ساخت سیلوها، کانال هدایت هوا، انواع پروژه‌های ساختمانی، استفاده در صنایع مختلف، حمل‌ونقل، لوله‌کشی، سیم بکسل، گاردریل، تجهیزات زمین بازی و… اشاره کرد و دلیل این همه تنوع در مصرف نیز به قیمت مناسب و دوام بالای آن مربوط می‌شود.

اشتراک گذاری مقاله
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *