روش تولید میلگرد ذوب آهن اصفهان

روش تولید میلگرد ذوب آهن اصفهان
ذوب آهن اصفهان یکی از بزرگترین تولید کنندگان مقاطع فولادی در ایران به شمار می رود. امروزه سهم بزرگی از بازار داخلی ایران را محصولات فولادی ذوب آهن تشکیل داده است به همین دلیل می‌توان گفت این کارخانه یک الگوی داخلی محسوب می شود. یکی از مقاطع فولادی تولید شده به وسیله ذوب آهن اصفهان میلگرد است. میلگرد های این کارخانه در انواع مختلف آجدار و ساده با استانداردهای داخلی و روسی زیر نظر متخصصین تولید می شود. در ادامه روش تولید میلگرد ذوب آهن اصفهان را با هم بررسی می‌کنیم.

کارخانه ذوب آهن اصفهان جزو ۴۰ تولیدکننده برتر کشور در زمینه تولید انواع مقاطع فولادی مانند میلگرد، تیرآهن، ریل و… محسوب می‌شود و تمامی محصولات خود را با رعایت استانداردهای ملی و بین‌المللی تولید کرده و کیفیت بالای آن‌ها را تضمین می‌کند و لازم به ذکر است که بدانید هرچه استانداردهای در نظر گرفته شده برای تولید چنین محصولاتی به استانداردهای بین‌المللی نزدیک‌تر باشد، طبیعتا محصولات نیز از کیفیت و اعتبار بیشتری برخوردار هستند.

کارخانه ذوب آهن اصفهان تمامی میلگردهای خود را بر اساس استانداردهای Gost و DIN تولید کرده و روانه بازار می‌کند. اما همان‌طور که می‌دانید پایه و اساس یک ساختمان مستحکم میلگرد است و به همین خاطر بسیار اهمیت دارد که به سراغ انتخاب میلگردهای باکیفیت و مطمئن مانند میلگردهای ذوب آهن اصفهان بروید تا طول عمر سازه‌ی مد نظر شما افزایش پیدا کند و مقاومت زیادی داشته باشد.

در ادامه این مطلب همراه ما باشید تا اطلاعات بیشتری درباره میلگرد به شما عزیزان ارائه کنیم. درضمن اگر برای اجرای سازه‌های خود به دنبال خرید انواع آهن‌آلات هستید، باید بدانید که اطلاع از قیمت آهن امروز کمک شایانی در رقم زدن خریدی مقرون‌به‌صرفه و همچنین در بهترین زمان ممکن به شما خواهد کرد که در همین راستا می‌توانید به سایت‌های معتبر همچون آهن‌رسان مراجعه کنید.

انواع میلگردهای تولید شده توسط کارخانه ذوب آهن اصفهان

اگر بخواهید برای ساخت سازه‌های خود از میلگردهای باکیفیت کارخانه ذوب آهن اصفهان استفاده کنید ابتدا باید با انواع میلگردهای تولید شده در این کارخانه آشنایی داشته باشید تا بتوانید انتخابی درست متناسب با نیاز خود را تجربه کنید؛ به همین منظور در ادامه شما را با انواع میلگردهای تولید شده توسط کارخانه ذوب آهن اصفهان آشنا می‌کنیم:

  1. میلگرد ساده با گرید A1: این میلگردها در سایزهای ۱۲ تا ۳۲ میلی‌متری تولید شده و روانه بازار می‌شوند.
  2. میلگرد آجدار با گرید A2: این نوع میلگردها روی سطح خود آج‌هایی به صورت عرضی و یکنواخت دارند، یعنی آج‌های آن به شکل هم‌جهت و در دو طرف میلگرد به صورت مارپیچ ایجاد شده‌اند و این میلگردها در سایزهای ۸، ۱۰ و ۱۲ میلی‌متر تولید می‌شوند.
  3. میلگرد آجدار با گرید A3: بر روی سطح این میلگردها نیز برای چسبندگی بیشتر با بتن آج‌هایی به‌وجود آمده است؛ این آج‌ها نیز در دو طرف میلگرد و به صورت عرضی و یکنواخت ایجاد شده‌اند هم هم‌جت با یکدیگر نیستند، یعنی آج‌های یک طرف به جهت حرکت عقربه‌های ساعت و آج‌های طرف دیگر میلگرد به طرف خلاف جهت حرکت عقربه‌های ساعت هستند و به خاطر فراهم کردن چسبندگی بالا در مصارف زیادی از آن استفاده می‌شود .

این محصول به خاطر کربن موجود در ترکیباتش از مقاومت بسیار بالایی برخوردار بوده و تنش جاری آن عبارت است از ۴۰۰۰ کیلوگرم بر سانتی‌متر مربع و تنش گسیختگی آن نیز برابر است با ۶۰۰۰ کیلوگرم بر سانتی‌متر مربع.

  1. میلگرد آجدار با گرید A4: این میلگرد شباهت بسیار زیادی با میلگرد آجدار A3 داشته و تنها تفاوت آن در علامت آج آن است که به شکل ۷۰-۴۷ ایجاد شده است و آن را در سایزهای ۱۲ تا ۳۲ میلی‌متر تولید کرده و برای فروش به بازار عرضه می‌کنند.

جدول وزن میلگرد چه اطلاعاتی دارد؟

اگر در هنگام خرید میلگرد قصد دارید تا از طریقی به تضمین کیفیت آن پی ببرید، بهترین و ساده‌ترین راه ممکن رجوع به وزن میلگرد است که تاثیر مستقیم و بسزایی نیز روی قیمت میلگرد می‌گذارد.

اما برای محاسبه وزن میلگرد باید به اطلاعاتی مانند سایز میلگرد، طول شاخه و همچنین وزن حجمی آهن دسترسی داشته باشید تا بتوانید با کمک جدول وزن میلگرد به محاسبه وزن این محصول بپردازید.

البته که با استفاده از فرمول نیز می‌توانید وزن این مقطع فولادی را به دست آورید اما از طریق جدول خیلی سریع‌تر و راحت‌تر می‌توانید وزن را محاسبه کرده و به استاندارد بودن آن پی ببرید و درواقع به همین خاطر است که اکثر مهندسان عمران، کارشناسان، مصرف‌کنندگان، خریداران و حتی فروشندگان نیز از جدول وزن میلگرد برای محاسبه وزن آن استفاده می‌کنند.

در زمان استفاده از جدول وزنی باید به این نکته توجه داشته باشید که وزن میلگردهای آورده شده در جدول مقداری تلرانس دارند و به همین خاطر نمی‌توان انتظار داشت که اعداد آورده شده در جدول به صورت دقیق و بدون ذره‌ای خطا برابر با وزن میلگرد مد نظر باشد. در ادامه به نمونه‌ای از جدول وزن میلگردهای کارخانه ذوب آهن اصفهان اشاره کرده‌ایم:

سایز میلگرد ذوب آهن اصفهان بر اساس میلی‌متروزن میلگرد ذوب آهن اصفهان بر اساس کیلوگرم
۱۲۱۰.۶
۱۴۱۴.۵
۱۶۱۹
۱۸۲۴
۲۰۲۹

استانداردهای ساخت میلگرد در کارخانه ذوب آهن اصفهان

کارخانه ذوب آهن اصفهان برای تولید میلگردهای خود از استانداردهای مختلفی استفاده می‌کند که از جمله آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. تولید میلگرد بر اساس استاندارد ASTM A 615 در سه نوع G75، G60 و G40
  2. تولید میلگرد بر اساس استاندارد روسی Gost 57/81 در گریدهای A1، A2 و A3
  3. تولید میلگرد بر اساس استاندارد ژاپنی JIS G3112 در گریدهای SD50، SD40، SD35 و SR24

همان‌طور که ملاحظه می‌کنید برای تولید میلگردهای ذوب آهن اصفهان از بهترین استانداردهای روز دنیا استفاده می‌شود و به همین خاطر شاید برایتان سوال باشد که با وجود چنین استانداردهایی قیمت میلگرد اصفهان چقدر است؟ برای اطلاع از قیمت روز این محصولات می‌توانید به لینک مشخص شده سر بزنید و از خدمات سایت آهن رسان استفاده کنید.

چرا میلگرد مهم است؟

قبل از اینکه به اهمیت استفاده از میلگرد در ساخت‌وساز اشاره کنیم باید این موضوع را یادآور شویم که به افزایش استحکام و مقاومت سازه در برابر تنش‌های فشاری کمک می‌کند اما در برابر تنش‌های برشی و کششی مقاومت بسیار پایینی دارد که این تنها نقطه ضعف آن است و به همین علت دچار ترک‌خوردگی می‌شود و درست در این شرایط است که استفاده از میلگرد مهم بوده و اهمیت بسیار زیادی پیدا می‌کند.

برای برطرف کردن این مشکل و بهبود مقاومت کششی بتن از میلگرد درون آن استفاده می‌کنند که باعث به‌وجود آمدن بتن مسلح یا همان بتن آرمه می‌شود؛ به‌این‌ترتیب اگر نام بتن مسلح یا آرمه به گوشتان خورد بدانید که منظور ترکیب بتن و میلگرد است.

استفاده از میلگرد در سازه‌های مختلف می‌تواند یکپارچگی و همچنین مقاومت کششی آن را در برابر عوامل تخریب‌کننده ماننده زلزله بهبود بخشیده و از تخریب راحت و سریع سازه جلوگیری می‌کند و درواقع به این دلایل استفاده از میلگرد در سازه‌های مختلف مهم است.

میلگرد از چه چیزی ساخته می‌شود؟

برای تولید میلگرد در طول و قطرهای مختلف معمولا از فولاد و آلیاژهای فولادی استفاده می‌شود و درضمن انتخاب مواد مورد نیاز برای ساخت و تولید این مقاطع با توجه به کارایی و کاربردی که دارند متفاوت بوده و با توجه به این موضوع ممکن است آن‌ها را از مس، آلومینیوم یا برنج بسازند و اینکه را هم باید بدانید که میزان عناصر تشکیل‌دهنده آلیاژ فولاد برای ساخت میلگردها به مصارف آن‌ها وابسته است و یکی از آلیاژهای فولادی که برای ساخت مقاطع فولادی کاربرد زیادی دارد، فولاد ضدزنگ یا استنلس استیل است.

اما برای تولید میلگرد با استفاده از مواد نام برده شده روش‎های مختلفی وجود دارد که در ادامه بیشتر درباره آن‌ها صحبت می‌کنیم:

·روش نورد گرم

از جمله متداول‌ترین روش‌ها برای تولید میلگرد می‌توان به روش نورد گرم اشاره کرد که برای راحت‌تر شکل دادن فولاد در این روش تا حد زیادی به آن حرارت می‌دهند و بعد شمش‌‌های فولادی را بین دو غلتکی قرار می‌دهند که درست خلاف جهت یکدیگر حرکت می‌کنند و این غلتک‌ها به شمش‌های فولاد کمک می‌کنند تا به شکل یک میله درآیند و بعد از اینکه میلگردها درون این غلتک‌ها به قطر مد نظر رسیدند، آن‌ها را خارج کرده و آج‌هایی روی آن به‌وجود می‌آورند تا به میلگرد آجدار تبدیل شود.

اگر برای افزایش استحکام سازه خود علاوه بر میلگرد به دنبال خرید تیرآهن نیز هستید، باید به خاطر نوسان زیاد قیمت این مقاطع حتما قبل از خرید نسبت به قیمت روز آن اطلاعات کافی داشته باشید که به این منظور می‌توانید روی خدمات مجموعه آهن رسان حساب باز کرده و قیمت تیرآهن را از طریق تماس، نمودار یا سایت از آن جویا شوید.

·روش نورد سرد

این روش تولید میلگرد شباهت بسیار زیادی با روش نورد گرم دارد و تنها تفاوت آن‌ها در روش سرد کردن میلگرد است؛ در نورد گرم میلگرد به تدریج سرد شده و به دمای اتاق می‌رسد، اما در روش نورد سرد میلگرد را به یکباره سرد می‌کنند و دلیل آن هم این است که در این صورت ساختار مولکولی میلگرد به‌هم ریخته و ناگهان مقاومت آن به صورت انفجاری افزایش پیدا می‌کند.

اما این روش یک عیب و نقطعه ضعف نیز دارد و آن هم این است که سرد کردن یکباره میلگردها باعث کمتر شدن میزان انعطاف در آن‌ها می‌شود.

·روش میکروآلیاژی

برای تولید میلگرد یا دیگر مقاطع فولادی یک روش مدرن وجود دارد که میکروآلیاژی نامیده می‌شود. در این روش تولید برای افزایش دادن مقاومت میلگرد به فولاد ذرات ریزی از مواد شیمیایی مانند وانادیوم، نیوبیوم و تیتانیوم را اضافه می‌کنند و به همین دلیل این ذران به عنوان مقاوم‌ساز نیز شهرت پیدا کرده‌اند.

·  روش ترمکس

روش ترمکس را درواقع به عنوان روش پیشرفته‌تر نورد سرد می‌شناسند که در آن میلگردها بعد از اینکه از غلتک‌های سرد عبور داده می‌شوند آن‌ها را به دمای محیط می‌رسانند و مجدد آن‌ها را گرم می‌کنند و اینکار باعث می‌شود تا ساختار مولکولی میلگردها به‌هم بخورد و علاوه بر افزایش مقاومت میزان انعطاف آن‌ها نیز افزایش پیدا کند.

جمع بندی

همان‌طور که گفتیم میلگرد نقش بسیار مهمی در تامین مقاومت سازه بر عهده دارد و به همین خاطر باید سعی کنید که این دسته از مصالح را از کارخانه و مرجعی معتبر تهیه کنید تا کیفیت و ضمانت لازم را جهت اجرای بی‌نقص و عالی داشته باشد.

در این متن سعی کردیم با اشاره به انواع میلگردها، استانداردها، دلیل اهمیت آن‌ها و همچنین روش تولید میلگردها اشاره کنیم تا علاوه بر افزایش اطلاعات شما در این زمینه کمک کنیم تا راحت‌تر مرکزی برای خرید میلگردهای متناسب با نیاز خود پیدا کرده و انتخابی درست داشته باشید.

سوالات متداول

انواع میلگردهای کارخانه ذوب آهن اصفهان  شامل چه مواردی می شود؟

 از جمله انواع میلگردهای تولید شده در کارخانه ذوب آهن اصفهان می‌توان به میلگرد ساده با گرید A1 و میلگردهای آجدار با گریدهای A2، A3 و A4 اشاره کرد.

میلگردهای ذوب آهن اصفهان را بر اساس چه استانداردهایی تولید می کنند؟

 برای تولید میلگردهای ذوب آهن اصفهان از استانداردهای مختلفی استفاده می‌شود که عبارت‌اند از استاندارد ASTM A 615 در سه نوع G75، G60 و G40، استاندارد روسی Gost 57/81 در گریدهای A1، A2 و A3 و استاندارد ژاپنی JIS G3112 در گریدهای SD50، SD40، SD35 و SR24.

میلگردهای ذوب آهن اصفهان را از کجا با قیمت و کیفیت خوب خریداری کنیم؟

برای خرید میلگردهای ذوب آهن اصفهان با کیفیت و قیمت عالی می‌توانید به سایت آهن رسان مراجعه کنید و سفارش خود را به صورت آنلاین یا از طریق تماس با کارشناسان آن‌ها ثبت کنید.

چه روش های برای تولید میلگرد وجود دارد؟

 برای تولید میلگرد از روش‌های مختلفی مانند نورد گرم، نورد سرد، میکروآلیاژی و ترمکس استفاده می‌شود.

هدف استفاده از جدول وزن میلگرد چیست؟

هدف استفاده از جدول وزن میلگرد این است که از طریق وزن میلگردها به کیفیت آن‌ها پی ببرید، وزن دقیق میلگردها را برای پروژه‌های بزرگ محاسبه کنید، از خرید میلگردهای اضافی جلوگیری کرده و در هزینه‌ها صرفه‌جویی کنید و همچنین از اشتباهات در محاسبه وزن پیشگیری کنید.

اشتراک گذاری مقاله
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *