ورق آلومینیومی در دسته ورقهای گرم و غیرآهنی قرار میگیرد که در صنایع مختلف کاربرد گستردهای دارد. این ورق با توجه به خواص شیمیایی و فیزیکی مطلوب همچون مقاومت و وزن کمی که دارد در صنایع الکتریکی و الکترونیکی بسیار مورد استفاده قرار میگیرد. در صنایع امروزی ورق آلومینیوم و در تنوع بالایی تولید و به صورت رول و شیت روانه بازار میشود. از انواع ورق آلومینیومی پرکاربرد در صنعت میتوان به ورق آلومینیومی رنگی و ورق آلومینیومی آجدار اشاره کرد که هرکدام خوالص و ویژگیهای مختص به خود را دارند و در ادامه به معرفی هر یک از این ورقها میپردازیم. اگر در حال تحقیقات برای خرید و استفاده از این ورق در پروژه خود هستید باید بدانید که قیمت ورق آلومینیومی نیز مانند سایر مقاطع فولادی نوسانات بسیاری تجربه میکند و به عمدتا به قیمت آهن بستگی دارد. البته قیمت ورق آهن نیز مولفه مهمی در تعیین قیمت ورق آلومینیومی به حساب میآید و باعث میشود تا نوسانات بسیاری را متحمل شود.
[irp posts=”55295″ ]
انواع ورق آلومینیومی
ورق آلومینیومی بسته به نیازهای صنعت در انواع مختلفی تولید میشود و هرکدام از انواع ورق آلومینیومی خواص متفاوتی داشته و به طبع کاربردهای مختلفی نیز دارند. مهمترین انواع ورق آلومینیومی در صنعت شامل ورق آلومینیومی آجدار، ورق آلومینیومی رنگی و ورق آلومینیومی کامپوزیتی میشود که در ادامه به معرفی و بررسی خواص و کاربردهای آنها مییردازیم.
ورق آلومینیوم آجدار
ورق آلومینیومی از جمله ورق هایی است که با ویژگی های فلز آلومینیوم تولید شده و در دسته ورق های فلزی سبک قرار دارد. این ورق در ابعاد مختلف و در دو دسته رنگی و بی رنگ تولید می شود. ورق آلومینیوم به دو صورت رول یا شیت (در اصطلاح برگ شده) در بازار یافت می شود. ورق های آجدار آلومینیومی در طراحی دکوراسیون داخلی و بیرونی در نمای ساختمان ها، انواع کف پوشها، پلها هوایی و عابر پیاده، کابینتهای آشپزخانه و غیره مورد استفاده قرار میگیرند.
ورق آلومینیوم رنگی
ورقهای آلومینیومی که رنگ آمیزی شده اند به نسبت سایر ورقها از جذابیت بصری ویژهای برخوردار هستند و در جنسهای مختلفی تولید میشوند و در ساخت انواع درب و پنجره، پوشش دهی سقف سالنهای همایشی، ورزشی و دکوراسیون داخلی استفاده میشود. لازم به ذکر است این ورقها دارای مقاوم بسیار بالایی بوده و در مواجه با سایش و کهنگی انعطافپذیری بالایی را از خود نشان میدهد. معمولا قیمت ورق آلومینیومی رنگی و سایر انواع این نوع ورق با هم فرق دارد.
ورق آلومینیومی کامپوزیتی
ورق های آلومینیومی کامپوزیتی از یک لایه پلی اتیلن و یک لایه کاغذ کرافت ساخته شده اند این ورق ها بسیار سبک هستند اما دارای استحکام بالایی هستند و در برابر عوامل بیرونی و محیطی به خوبی مقاومت میکنند. سطح ورقهای آلومینیومی کامپوزیتی با روکش پلی استر پوشانده شده است که این روکش از خوردگی و زنگ زدگی ورق محافظت میکند و اجازه نفوذ رطوبت را به سطح ورق نمیدهد. از جمله دیگر مزایای این ورق میتوان به مقاومت بالا در برابر حرارت و جلوگیری از خرابی و هزینه مناسب آنها اشاره کرد.
[irp posts=”48096″ ]
ویژگیها و مشخصات فنی ورق آلومینیومی
فلز آلومینیوم در دسته فلزات محبوب و پر مصرف در صنایع جهانی قرار دارد. چگالی این فلز ۷ گرم بر سانتی متر مکعب می باشد یعنی حدود ۳۴% وزن فولاد آلیاژهای آلومینیوم فوق العاده مستحکم هستند به نسبت وزنی بالایی که دارند به همین علت سبب شده تا در صنایع مهمی مانند خودروسازی، هواپیماسازی، ساخت تجهیزات حمل و نقل مورد و غیره استفاده قرار گیرند. این فلز از خاصیت شکل پذیری بالا، سبک وزن بودن و مقاومت در برابر خوردگی برخوردار است. ورقهای آلومینیومی یکسری خواص مطلوب و مهمی دارند که ارزش این فلز را دو چندان کرده است. از مزایای این نوع ورق میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- این فلزات قابلیت نازک کاری صفحات را تا سقف ۷ میکرون دارند
- قابلیت چکش خواری بالایی دارند
- بسیار آلیاژپذیر هستند
- ظاهری زیبا
- تولید آسان
- مقاومت بالا به خوردگی
- چگالی پایین
- استحکام بالا و وزن سبک
روش تولید ورق آلومینیومی
بهطورکلی ورق آلومینیومی و روشهای مختلفی برای تولید این ورق وجود دارد. فلز آلومینیوم از قابلیت اتصال خوبی در انواع جوشکاری، لحیم کاری، پرچ کاری و … دارد و هدایت حرارتی آن نیز بالاست به همین جهت برای تولید این نوع ورق از روش نورد گرم استفاده میشود. در این روش در ابتدا شمشهای آلومینیوم از غلتکهای سنگین که وزنی حدود ۲۰ تن دارند حرکت میکنند تا طول آنها افزایش پیدا کند. در وهله اول شمشهای آلومینیوم در درجه حرارت بسیار بالا گرم شده و در طی یک سری حرکتهای پی در پی از ضخامت آنها کاسته میشود.
بهترین کارخانههای تولیدکننده ورق آلومینیوم
از آنجایی که قیمت و کیفیت ورق آلومینیوم برای خریداران و مصرفکنندگان دو مولفه مهم محسوب میشوند، کارخانه تولیدکننده این نوع ورق نیز از اهمیت بالایی برخوردار است. کارخانههای نورد اراک، پارس آلومان، سالکو و هرمزال جزو مطرحترین تولیدکنندگان ورق آلومینیوم در داخل ایران محسوب میشوند. اما در میان کارخانههای تولیدکننده ورق آلومینیوم اراک از کیفیت بالاتری برخودار است و به همین دلیل قیمت ورق آلومینیوم اراک نیز با اختلاف کمی از رقبا بیشتر است.
[irp posts=”42995″ ]
جمعبندی
در این مطلب چیستی ورق آلومینیومی، انواع آن، روش تولید تولید و کاربرد انواع آن را بررسی کردیم. این ورق به واسطه خواص مناسب و ویژگیهای مثبت بسیاری نظیر رسانایی حرارتی و الکتریکی، وزن کم، استحکام کششی بالا و شکلپذیری در بسیار از صنایع به کار برده میشود. اگر پس از کسب اطلاعات در مورد انواع ور آلومینیومی قصد خرید آن را دارید میتوانید روی آهنرسان حساب کنید.
شرکت آهنرسان با بیش از ۳۰ سال تجربه در حوزه فروش آهنآلات و مقاطع فولادی این امکان را برای شما فر اهم کرده تا بتوانید به صورت آنلاین و اینترنتی مقطع فولادی مورد نظر خود را خریداری کنید و در زمان و هزینه خود تا حد چشمگیری صرفهجویی کنید. بدین جهت کافیست تا با کارشناسان فروش آهنرسان با شماره ۰۵۱۳۱۹۱۶ تماس بگیرید و ضمن اطلاع از قیمت لحظهای ورق آلومینیومی از مشاوره رایگان کارشناسان با تجربه ما نیز بهرهمند شوید.
سوالات متداول
ورق آلومینیوم چه کاربردی دارد؟
ورق آلومینیوم در صنایع مختلفی همچون صنعت ساختمان، صنعت پزشکی، صنعت نظامی و … مورد استفاده قرار میگیرد.
اختلاف وزن ورق آلومینیوم با ورقهای فولادی چقدر است؟
وزن ورق آلومینیوم در حالت طبیعی، یک سوم ورقهای فولادی با مشخصات مشابه است.
برای خرید ورق آلومینیوم با چه شمارهای تماس بگیریم؟
برای خرید ورق آلومینیوم میتوانید با شماره ۰۵۱۳۱۹۱۶ تماس بگیرید و ورق مورد نظر خود را تهیه کنید.
مراحل خرید ورق آلومینیومی در آهنرسان چگونه است؟
برای خرید ورق آلومینیومی باید با بخش بازرگانی آهنرسان تماس بگیرید۰۵۱۳۱۹۱۶ و بعد از تایید قیمت پیش فاکتور و پرداخت فاکتور اصلی، مراحل بارگیری و ارسال انجام میشود.
آیا زمان خرید از آهنرسان باید پرداخت بهصورت نقدی باشد؟
خیر، برای خرید لازم نیست تا پرداخت نقدی انجام دهید شما میتوانید از شرایط پرداخت اعتباری و اقساطی آهنرسان در زمان خرید استفاده کنید.