ورق آلومینیوم چیست؟ ویژگی‌ها و کاربردها

ورق آلومینیوم چیست؛ ویژگی‌ها و کاربردهای ورق آلومینیوم | آهن‌رسان

ورق آلومینیومی یکی از انواع پرکاربرد و سبک وزن از ورق است که به‌وسیله نورد گرم و در انواع مختلف رول و شیت تولید می‌شود. این ورق کاربرد گسترده‌ای در صنعت دارد و انواع آن همچون ورق رنگی آلومینیومی و ورق آجدار آلومینیومی به دلیل زیبایی که دارند در صنایع ساختمان‌سازی استفاده می‌شوند.

ورق آلومینیومی در دسته ورق‌های گرم و غیرآهنی قرار می‌گیرد و یکی از پرکاربردترین فلزات در صنایع مختلف است و به دلیل خواص منحصر به فرد خود جایگاه ویژه‌ای در صنایع پیدا کرده است. آلومینیوم فلزی سبک، مقاوم در برابر خوردگی و زنگ‌زدگی است و به راحتی شکل‌پذیر می‌باشد. ورق‌های آلومینیومی در ضخامت‌ها و ابعاد مختلف تولید می‌شوند و می‌توان آن‌ها را به روش‌های مختلف مانند برش، خمکاری و جوشکاری شکل داد و به صورت رول و شیت عرضه کرد. این ورق‌ها دارای انواع مختلفی بوده و با توجه به مشخصات فنی خود دارای قیمت‌های متفاوتی هستند. قیمت انواع ورق آلومینیوم به قیمت آهن امروز بستگی دارد و در جداول قیمت ورق آهن موجود است.

انواع ورق آلومینیوم

ورق‌های آلومینیومی معمولاً بر اساس نوع تولید، ترکیب آلیاژی و کاربرد، به دسته‌های مختلفی تقسیم می‌شوند. هرکدام از انواع ورق آلومینیومی خواص متفاوتی داشته و به طبع کاربردهای مختلفی نیز دارند. برخی از رایج‌ترین انواع ورق‌های آلومینیومی شامل دسته‌بندی زیر هستند:

1. ورق آلومینیوم ساده: این ورق فاقد هر گونه پوشش یا طرح خاصی است و در بسیاری از کاربردهای عمومی و صنعتی؛ مانند ساخت قطعات ماشین‌آلات و لوازم خانگی به کار می‌رود.

2. ورق آلومینیوم آجدار: ورق آلومینیومی از جمله ورق هایی است که با ویژگی های فلز آلومینیوم تولید شده و در دسته ورق‌های فلزی سبک قرار دارد. این ورق در ابعاد مختلف و در دو دسته رنگی و بی رنگ تولید می شود. ورق آلومینیوم به دو صورت رول یا شیت (در اصطلاح برگ شده) در بازار یافت می شود. ورق های آجدار آلومینیومی در طراحی دکوراسیون داخلی و بیرونی در نمای ساختمان ها، انواع کف پوش‌ها، پل‌ها هوایی و عابر پیاده، کابینت‌های آشپزخانه و غیره مورد استفاده قرار می‌گیرند.

3. ورق آلومینیوم رنگی: ورق‌های آلومینیومی که رنگ آمیزی شده اند به نسبت سایر ورق‌ها از جذابیت بصری ویژه‌ای برخوردار هستند و در جنس‌های مختلفی تولید می‌شوند و در ساخت انواع درب و پنجره، پوشش دهی سقف سالن‌های همایشی، ورزشی و دکوراسیون داخلی استفاده می‌شود. لازم به ذکر است این ورق‌ها دارای مقاوم بسیار بالایی بوده و در مواجه با سایش و کهنگی انعطاف‌پذیری بالایی را از خود نشان می‌دهد. معمولا قیمت ورق آلومینیومی رنگی و سایر انواع این نوع ورق با هم فرق دارد.

4. ورق آلومینیومی کامپوزیتی: ورق های آلومینیومی کامپوزیتی از یک لایه پلی اتیلن و یک لایه کاغذ کرافت ساخته شده اند این ورق ها بسیار سبک هستند اما دارای استحکام بالایی هستند و در برابر عوامل بیرونی و محیطی به خوبی مقاومت می‌کنند. سطح ورق‌های آلومینیومی کامپوزیتی با روکش پلی استر پوشانده شده است که این روکش از خوردگی و زنگ زدگی ورق محافظت می‌کند و اجازه نفوذ رطوبت را به سطح ورق نمی‌دهد. از جمله دیگر مزایای این ورق می‌توان به مقاومت بالا در برابر حرارت و جلوگیری از خرابی و هزینه مناسب آن‌ها اشاره کرد.

5. ورق آلومینیوم ضد زنگ: با افزودن ترکیباتی به آلیاژ آلومینیوم، ورق‌های ضد زنگ در برابر زنگ‌زدگی مقاوم‌تر می‌شوند و معمولاً در محیط‌های خورنده یا با رطوبت بالا مانند صنایع غذایی و دارویی به کار می‌روند.

شما می‌توانید قیمت انواع ورق آلومینیوم را از کارشناسان فروش ما (05131916☎) استعلام بگیرید و چنانچه قصد کسب اطلاعات بیشتر در مورد قیمت این محصولات در مشهد دارید به صفحه قیمت ورق آلومینیوم مشهد مراجعه کنید. این ورق‌ها در کنار تمام ویژگی‌های عالی که دارد، از قیمت مناسبی هم برخوردار هستند.

مشخصات ورق آلومینیوم

ورق‌های آلومینیومی؛ دارای ویژگی‌های فیزیکی و شیمیایی مختلفی هستند که به تنوع در کاربرد آن‌ها، کمک می‌کند. ورق‌های آلومینیومی در ضخامت‌های متنوعی از ورق‌های بسیار نازک برای استفاده در بسته ‌بندی؛ تا ورق‌های ضخیم‌تر برای صنایع سنگین و ساختمان ‌سازی، تولید می‌شوند. دقت داشته باشید؛ ضخامت این ورق‌ها می‌تواند در تعیین قیمت ورق آلومینیوم نقش بسزایی داشته باشد. در واقع هر چقدر ورق‌ها ضخیم‌تر باشند، قیمت‌شان بیشتر است. از دیگر مشخصات این ورق‌ها می‌توان به سبک بودن‌شان، اشاره کرد. آلومینیوم با چگالی کم، یکی از سبک‌ترین فلزات صنعتی است. این ویژگی موجب می‌شود در صنایعی که به کاهش وزن قطعات اهمیت داده می‌شود، مانند خودروسازی و هوافضا، مورد استفاده قرار بگیرند.

ورق آلومینیوم چیست؛ ویژگی‌ها و کاربردهای ورق آلومینیوم | آهن‌رسان

ویژگی‌های ورق آلومینیوم

ورق‌های آلومینیومی ویژگی‌های کاربردی متعددی دارند و به گزینه‌ای ایده‌آل برای کاربردهای مختلف، تبدیل شده‌اند. از مهم‌ترین ویژگی‌‌های این ورق‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. شکل‌پذیری بالا: ورق آلومینیوم به راحتی قابل شکل‌دهی و خم‌کاری بوده و می‌توان از آن برای ساخت قطعات با اشکال پیچیده، استفاده کرد. این ویژگی به تولید قطعات متنوع و کاربری کمک می‌کند.
  2. مقاوم در برابر حرارت: آلومینیوم تحمل خوبی در برابر حرارت دارد و تغییر شکل نمی‌دهد. همین ویژگی، آن را برای استفاده در صنایعی مانند صنعت خودرو و لوازم خانگی مناسب کرده است.
  3. زیبایی ظاهری: سطح براق و شفاف آلومینیوم؛ به آن زیبایی خاصی می‌بخشد و می‌توانید حتی در طراحی‌های دکوراتیو و نمای ساختمان‌ها نیز، از ورق آلومینیومی استفاده کنید.
  4. عایق بودن: آلومینیوم به عنوان یک عایق حرارتی و الکتریکی عمل می‌کند و در محیط‌های پر از اشعه یا حرارت، می‌تواند به خوبی از خود مقاومت نشان دهد.
  5. مقاومت بالا در برابر زنگ‌زدگی و خوردگی: این ورق‌ها مقاومت عالی در برابر هرگونه زنگ‌زدگی و خوردگی دارد. به همین دلیل در محیط‌های مرطوب و خورنده مانند صنایع دریایی و شیمیایی، به کار برده می‌شود.
  6. قابل بازیافت: ورق‌های آلومینیومی به راحتی قابل بازیافت هستند. این ویژگی باعث کاهش مصرف منابع و کاهش اثرات زیست ‌محیطی می‌شود.

از دیگر ویژگی‌های این ورق می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • این فلزات قابلیت نازک کاری صفحات را تا سقف ۷ میکرون دارند.
  • قابلیت چکش خواری بالایی دارند
  • بسیار آلیاژپذیر هستند
  • تولید آسان
  • چگالی پایین
  • استحکام بالا و وزن سبک

روش تولید ورق آلومینیوم

به‌طورکلی ورق آلومینیومی و روش‌های مختلفی برای تولید این ورق وجود دارد. فلز آلومینیوم از قابلیت اتصال خوبی در انواع جوشکاری، لحیم کاری، پرچ کاری و … دارد و هدایت حرارتی آن نیز بالاست به همین جهت برای تولید این نوع ورق از روش نورد گرم استفاده می‌شود. در این روش در ابتدا شمش‌های آلومینیوم از غلتک‌های سنگین که وزنی حدود ۲۰ تن دارند حرکت می‌کنند تا طول آن‌ها افزایش پیدا کند. در وهله اول شمش‌های آلومینیوم در درجه حرارت بسیار بالا گرم شده و در طی یک سری حرکت‌های پی در پی از ضخامت آن‌ها کاسته می‌شود.

کاربردهای ورق آلومینیوم

ورق‌های آلومینیومی با توجه به ویژگی‌های متنوع خود، در صنایع بسیاری کاربرد دارند. برخی از کاربردهای اصلی آن‌ها شامل صنعت بسته‌بندی مواد خوراکی، دارویی و بهداشتی، تولید بدنه و قطعات خودرو، صنایع هوافضا، ساختمان‌‌سازی، صنایع الکترونیک و برق، صنعت دریایی برای ساخت قطعات کشتی و قایق‌های تفریحی می‌شود‌.

حال که با کاربردهای این ورق آشنا شدید؛ بهتر است برای خرید، سراغ فروشگاه‌ها یا تأمین کنندگان شناخته شده بروید. به طور معمول روش‌های مختلفی همچون روش تلفنی، آنلاین و اعتباری برای خرید این نوع ورق وجود دارد. شما می‌توانید متناسب با نیاز و شرایط فعلی‌تان؛ بهترین راه را جهت ثبت سفارش، انتخاب نمایید. برای خرید آهن آلات با چک می‌توانید؛ از گزینه‌های پرداخت اعتباری استفاده کنید تا خریدی آسان‌تر و مطمئن داشته باشید.

کارخانه‌های تولیدکننده ورق آلومینیوم

از آن‌جایی که قیمت و کیفیت ورق آلومینیوم برای خریداران و مصرف‌کنندگان دو مولفه مهم محسوب می‌شوند، کارخانه تولیدکننده این نوع ورق نیز از اهمیت بالایی برخوردار است. کارخانه‌های نورد اراک، پارس آلومان، سالکو و هرمزال جزو مطرح‌ترین تولیدکنندگان ورق آلومینیوم در داخل ایران محسوب می‌شوند. اما در میان کارخانه‌های تولیدکننده ورق آلومینیوم اراک از کیفیت بالاتری برخودار است و به همین دلیل قیمت ورق آلومینیوم اراک نیز با اختلاف کمی از رقبا بیشتر است.

ورق آلومینیومی چیست؟ - کاربرد انواع ورق آلومینیومی | آهن‌رسان

جمع‌بندی

ورق آلومینیومی با توجه به ویژگی‌های منحصر به‌فردی که دارد، یکی از محصولات اصلی در بسیاری از صنایع به شمار می‌آید. در صورت نیاز به خرید ورق‌های آلومینیومی، پیشنهاد می‌شود از فروشگاه‌های معتبر و کارخانه‌های تخصصی خریدتان را انجام دهید. جهت دریافت راهنمایی بیشتر نیز می‌توانید با شماره (05131916☎) تماس بگیرید.

سوالات متداول

  1. ورق آلومینیوم برای چه مواردی استفاده می‌شود؟

ورق آلومینیومی در صنایع بسته‌ بندی، خودروسازی، ساختمان‌ سازی و الکترونیک به دلیل خواص ویژه‌ای که دارد، به طور گسترده استفاده می‌شود.

  1. آیا ورق آلومینیوم قابل بازیافت است؟

بله، ورق‌های آلومینیومی به راحتی قابل بازیافت هستند و باعث کاهش مصرف منابع و حفظ محیط زیست می‌شوند.

  1. چه عواملی بر قیمت ورق‌های آلومینیوم تأثیر می‌گذارند؟

قیمت این نوع ورق‌ها به عواملی مانند ضخامت، نوع آلیاژ و نرخ روز ورق در بازار بستگی دارد.

  1. چه کارخانه‌هایی ورق آلومینیوم تولید می‌کنند؟

کارخانه‌های ایرالکو، آلومینیوم اراک و هرمزال از جمله تولیدکنندگان معروف ورق آلومینیومی هستند.

  1. چگونه می‌توان ورق آلومینیوم خریداری کرد؟

شما می‌توانید ورق آلومینیومی را به صورت تلفنی، آنلاین و اعتباری اقساطی از آهن‌رسان خریداری کنید.

نظرات کاربران
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *