مقایسه قیرگونی و ایزوگام بررسی مزایا و معایب

مقایسه قیرگونی و ایزوگام بررسی مزایا و معایب

در مبحث ساختمان سازی نفوذ رطوبت به داخل ساختمان سبب پوسیدگی دیوارها، سقف ها، کف و سرامیک ها می شود که این امر در گدز زمان ظاهر ساختمان را تغییر داده و پایه آن را فرسوده می کند که به علاوه همه این موارد نفوذ رطوبت به داخل ساختمان بوی نامطبوعی را در ساختمان ایجاد می کند و منجر به رشد باکتری ها می شود. از همین رو مهندسین ناظر و معماران از ابزار و مصالح مختلفی برای عایق بندی ساختمان ها در برابر رطوبت و نم استفاده می کنند به عنوان مثال: عواملی مانند جنس بام و نحوه‌ نصب، در انتخاب ایزوگام و قیرگونی مؤثر هستند. در این نوشته قرار است به مقایسه قیرگونی و ایزوگام بپردازیم با آهن رسان مرجع قیمت آهن همراه باشید.

قیرگونی چیست

در ابتدا برای تشخیص این که قیرگونی بهتر است یا ایزوگام باید شناخت کافی راجب هر دو پیدا کنید. از جمله روش های عایق کاری ساختمان در برابر رطوبت قیرگونی کردن است همان گونه که از اسم قیر پیداست در این روش سنتی از قیر و گونی برای عایق رطوبتی قسمت های مختلف ساختمان مانند:

  • پی
  • سرویس بهداشتی
  • آشپزخانه
  • پشت ‌بام خانه‌ ها

و…استفاده می شود. قبل از قیرگونی باید حتما مد نظر داشته باشید که سطح مکانی که قرار است قیرگونی شود باید کاملا صاف و تمیز باشد و همچنین اجزاء لوله ‌کشی ساختمان در محل مورد نظر باید کاملاً نصب ‌شده و پوشیده ‌شده باشند.

بیشتر بخوانید: انواع ورق های فلزی

نکته:

قیر انواع و گریدهای مختلفی دارد و از تنوع بالایی برخوردار است به عنوان نمونه در روش قیرگونی به وسیله بافت منسوجی و تار و پودی گونی، تثبیت و مسطح می ‌شود.

در مرحله بعد، برای تشخیص اینکه قیرگونی بهتر است یا ایزوگام باید با روش‌ های انجام، مزایا و معایب آن ‌ها آشنا شد. قیرگونی به‌ صورت یک ‌لایه، دو لایه و سه ‌لایه انجام می ‌گردد. در حالت یک ‌لایه، ابتدا یک لایه قیر ریخته می ‌شود و سپس یک لایه گونی روی آن قرار داده می ‌شود و در نهایت یک لایه قیر دیگر ریخته می ‌شود. در حالت دو لایه و سه ‌لایه نیز همین روال ادامه پیدا می ‌کند تا لایه ‌های بیشتری از قیر و گونی روی ‌هم قرار بگیرند. مقایسه قیرگونی و ایزوگام از نظر مزایا و معایب را در اینجا بررسی می کنیم.

مقایسه قیرگونی و ایزوگام بررسی مزایا و معایب

تفاوت های ایزوگام و آسفالت

  • محصول ایزوگام نیز مانند قیرگونی برای محافظت از انواع ساختمان در برابر رطوبت به کار برده می شود. مقایسه کردن قیرگونی با ایرزوگام در وهله اول به تفاوت مواد تشکیل دهنده آن ها برمی گردد ماده اصلی درست کردن ایزوگام همانند قیرگونی قیر می باشد که علاوه بر قیرگونی ازایزوگام نیز برای پوشاندن دیوارها، سقف و بام ساختمان ‌ها استفاده می ‌شود.
  • قیر به ماده ‌ای چسبناک و ضد آب گفته می شود که از ترکیب با مواد دیگر، ورق ‌های ایزوگام چند لایه به ‌صورت رول بزرگ ساخته می ‌شود. لایه زیرین ایزوگام از یک غشای پلیمری تشکیل شده است که توسط الیاف پشم شیشه مستحکم می شود. لازم به ذکر است که در بالای الیاف شیشه ای یک لایه از گرانول معدنی به عنوان لایه محافظ قرار می ‌گیرد. همه این لایه ‌ها توسط قیر و آسفالت پوشانده و تثبیت می ‌شوند.
  • اما به طور کلی می توان گفت ورق های ایزوگام نوعی قیرگونی از پیش آماده شده هستند که با حرارت دیدن نرم می شوند و به سطح مورد نظر می چسبند.برای اطلاع از قیمت تیرآهن وارد لینک فوق شوید.

معایب و مزایایی ایزوگام و قیرگونی

  • هر دو محصول ایزوگام و قیرگونی از مصالح مهم و پر اهمیت عایق کاری ساختمان هستند که به مقاومت ساختمان در برابر رطوبت کمک می کند. بنابراین در مناطقی که آب ‌و هوای مرطوب دارند، توجه به مزایا و معایب این دو، بسیار حائز اهمیت می ‌باشد، زیرا به انتخاب بهتر کمک می ‌کند.
  • ایزوگام در مقایسه با قیرگونی مقاومت بیشتری را دارد و برای حفاظت از پشت ‌بام مناسب تر است.
  • قیرگونی ضخامت بالاتری به نسبت ایزوگام دارد.
  • ایزوگام به راحتی و سریع اجرا می شود.
  • اجرای قیرگونی نسبت به ایزوگام هزینه کمتری را دارد.
  • اجرای ایزوگام نسبت به قیرگونی تمیزتر است.
  • قیرگونی قابلیت تعمیر دارد.
  • وزن ایزوگام به نسبت قیرگونی کمتر است.
  • برای عایق بندی فضاهای کوچک قیرگونی کردن مناسب است.
  • ایزوگام در برابر یخ‌ زدگی مقاومت بیشتری دارد.
  • اجرای قیرگونی آسان ‌تر است و نیاز به تخصص خاصی ندارد.

معایب ایزوگام و قیرگونی

  • اجرای ایزوگام در درزها به ‌سختی صورت می پذیرد.
  • فرسودگی قیرگونی در گذر زمان بیشتر است.
  • ایزوگام را فقط در فصل های خشک می توان اجرا نمود.
  • در صورت نشست پشت‌ بام، پوشش قیرگونی ترک می ‌خورد.
  • برخورد وسایل نوک ‌تیز، آسیب جدی ای را به ایزوگام وارد می ‌کند.
  • در فصل های گرم سال ممکن است قیر نرم و روان شود.
  • ایزوگام در برابر اشعه ماوراء بنفش مقاوم نمی باشد.
  • اجرای قیرگونی به دلیل داغ بودن قیر، خطرناک تراست و نیاز به رعایت استانداردها خاص خود دارد.

تفاوت های ایزوگام و قیرگونی از نظر نحوه نصب

یکی از نکات حائز اهمیت در مقایسه قیرگونی و ایزوگام توجه به روش نصب آن ها می باشد که در واقع نصب ایزوگام در مقایسه با قیرگونی به مراتب ساده تر و آسان تر صورت می پذیرد. نکته ای که باید مد نظر قرار گیرد این است که کار با مشعل مخصوص نصب ایزوگام است و نیاز به مهارت های خاصی دارد و از طرفی دیگر به دلیل تمیزی بیشتر محیط اطراف در هنگام نصب ایزوگام، این روش طرفداران بیشتری را پیدا کرده است. مقایسه قیرگونی و ایزوگام کمک می کند تا انتخاب بهتری در ساخت و سازها داشته باشید.

مقایسه قیرگونی و ایزوگام بررسی مزایا و معایب

مقایسه ایزوگام و قیرگونی از نظر مقاومت در برابر رطوبت

اجرای ایزوگام و قیرگونی در ساختمان با هدف ایزولاسیون دیوارها و سقف و جلوگیری از نفوذ رطوبت و نم به داخل ساختمان است. نکته موجود در مقایسه قیرگونی با ایزوگام در نظر گرفتن میزان نفوذ پذیری و مقایسه مقاومت آن ها در برابر رطوبت می باشد. الیاف تاروپودی گونی در قیرگونی ممکن است در گذر زمان پوسیده شود و از بین برود. به همین دلیل امکان نفوذ رطوبت به لایه ‌های زیرین ساختمان وجود دارد. همچنین ممکن است پس از مدتی ایزوگام هم خراب شود، ولی مقاومت آن در مقایسه با قیرگونی بیشتراست و نسبت به قیرگونی مدت ‌زمان بیشتری دوام دارد.

تفاوت مقاومت ایزوگام با قیرگونی در برابر نورخورشید

  • پشت بام تمام ساختمان ها در معرض تابش مستقیم نور خورشید هستند به همین دلیل معیار دیگری برای مقایسه کردن ایزوگام با قیرگونی سنجش میزان مقاومت در برابر نور خورشید است. باید دقت نمود که توجه به میزان مقاومت ایزوگام یا قیرگونی در برابر نور خورشید و اشعه فرابنفش و.. در انتخاب آن ‌ها بسیار حائز اهمیت است.
  • قیر در دمای بالایی، نرم و روان می ‌شود اما عایق ‌کاری به روش قیرگونی مقاومت کمتری در برابر خورشید ایجاد می ‌کند. به دلیل همین خاصیت قیر است که قیرگونی دوام کمتر و عمر مفید کوتاه‌ تری نسبت به ایزوگام دارد. ولی مواد افزودنی که برای ساخت ایزوگام با قیر ترکیب می ‌شوند، مقاومت بیشتری در ایزوگام در برابر خورشید ایجاد می ‌کنند.

میزان روندگی ایزوگام‌ وقیرگونی

هنگامی که قیرگونی را با ایزوگام مقایسه می کنیم متوجه می شویم که میزان روندگی قیرگونی به نسبت ایزوگام بیشتراست و به دلیل روندگی بالایی که دارد اجرای قیرگونی سخت تر از ایزوگام صورت می پذیرد. مقایسه قیرگونی و ایزوگام را از زبان متخصصین این حوزه در اینستاگرام آهن رسان بخوانید.

نکته:

قبل از شروع قیرگونی، سطح مورد نظر را با مصالحی همچون سیمان صاف کنید که این خصوصیت همین خصوصیت باعث ‌شده است که قیرگونی بیشتر برای عایق‌ کاری کف ساختمان به ‌کار گرفته شود. درحالی که ایزوگام با میزان روندگی کمتر، ظاهری زیباتر و یکدست ایجاد می ‌کند و برای پوشش پشت ‌بام و دیوارهای خارجی مناسب ‌تر می باشد.

کلام آخر

از جمله مراحل مهم در ساختمان سازی نصب و اجرای ایزوگام یا قیرگونی است که به منظور عایق کاری و جلوگیری از نفوذ رطوبت به داخل ساختمان انجام می شود.  قبل از شروع این کار باید، توجه به نکاتی درباره مقایسه قیرگونی با ایزوگام را دانست به عنوان مثال به طور معمول توصیه می ‌شود قبل از انتخاب یکی از این دو محصول، به عواملی همچون نحوه نصب، تعداد لایه‌ ها، قیمت، وزن و ضخامت، مقاومت در برابر رطوبت، تمیزکاری، هزینه نصب، مقاومت در برابر خورشید، حلال‌ های مختلف و میزان روندگی آن ‌ها توجه شود.✅ برای دریافت اطلاعات و قیمت روز آهن ۱۴ اصفهان در مشهد به صورت روزانه محصولات حوزه فولاد، با آهن رسان همراه باشید.

مقایسه قیرگونی و ایزوگام بررسی مزایا و معایب

اشتراک گذاری مقاله
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *