میلگرد خاموت چیست؟

میلگرد خاموت چیست

برخی میلگردها را قبل از استفاده در سازه با روش های مختلف خم کاری می کنند و آن ها را در اشکال دیگری به کار می برند. روش های خم کاری و میزان و شکل خم در انواع میلگرد خاموت فرق دارد که در ادامه توضیح می دهیم؛ اما می خواهیم بگوییم این محصول دقیقاً چیست و کجا استفاده می شود. در ادامه با آهن رسان مرجع تخصصی قیمت آهن امروز همراه باشید تا اطلاعات بیشتری در این مورد کسب کنید.

خاموت میلگردی خم شده است که برای نگه داری و تقویت میلگردهای طولی به صورت عرضی مورد استفاده قرار می گیرد. زاویه خم آن در نوع سنتی ۹۰ درجه است. ظاهر مربع شکلی دارد و با اهرم و به صورت دستی خم می شود.خاموت معمولی نیز با دو روش اهرم و دست و یا با کمک دستگاه ساخته می شود. خاموت را در اندازه و قالب های مختلف تولید می کنند. یک نوع دیگر خاموت ساخته می شود که به صورت مارپیچ است. آن را با دستگاه cnc در قالب و اندازه های مختلف می سازند تا در سازه های مختلف مورد استفاده قرار بگیرد.

یک نوع جدید از خاموت به نام سلولار ساخته می شود که طبق استاندارد Pi_system ساخته شده و به شکل حلقه های بسته است.

ربات نوع دیگری از انواع میلگرد عرضی خاموت است که خیلی شبیه به خاموت مارپیچ دارد و برای ساخت آن نیز از دستگاه cnc استفاده می کنند.

نکته: در خاموت های ساده زاویه خمش ۹۰ درجه است در حالی که در خاموت های مهندسی زاویه خم میلگرد ۴۵ یا ۱۳۵ درجه است.

خاموت را معمولاً از میلگرد آجدار نوع A2, یا A1 با سایز ۸، ۱۰ و ۱۲ میلی تر می سازند.

به طور خلاصه خاموس سنتی، خاموت معمولی، خاموت مارپیچ، خاموت ربات و خاموت سلولار انواع رایج و اصلی این محصول به شمار می روند. نوع سنتی با اهرم و دستی تولید می شود. ظاهرا به شکل مربع است و در ساختمان سازی های ایرانی بیشتر استفاده می شود و می توان گفت نسبت به دیگر مدل ها بیشتر استفاده می شود. نوع مارپیچ و ربات را با دستگاه های CNC می سازند و در مورد نوع خاموت سلولار نیز بالاتر توضیح داده شد.

ساخت ساختمان ها و سازه های محکم و مقاوم نیازمند استفاده از مواد، مصالح و مقاطع فولادی و فلزی مناسب و با کیفیت است. البته روش اجر و کاربری درست نیز اهمیت زیادی در ساخت و سازهای با کیفیت و طول عمر بالای سازه دارد. میلگردها یکی از مقاطع فولادی مهم و کاربردی در ساخت و ساز هستند که انواع مختلفی دارند. میلگرد ساده، میلگرد آجدار، میلگرد بستر، میلگرد حرارتی، میلگرد استیل، گالوانیزه، آلومینیومی و آلیاژی، میلگرد خرک و غیره هر یک از نظر شکل ظاهری، خصوصیات فنی و مکانیکی و بسیاری از موارد دیگر با هم تفاوت هایی دارند. در این مقاله و مقالات دیگر به وبلاگ آهن رسان سر بزنید و برای مشاهده قیمت میلگرد به لینک درج شده مراجعه کنید. میخواهیم توضیح دهیم که میلگرد خاموت چیست و چه کاربردهایی دارد.

دلیل استفاده از میلگرد در بتن

بتن علیرغم اینکه استحکام و مقاومت بالایی دارد، اما در برابر نیروهای خمشی و کششی مقاومت زیادی ندارد و در اثر اتفاقاتی مثل زمین لرزه دچار ترک خوردگی شده و این ترک ها حتی اگر عمیق نباشند، به مرور موجب تخریب سازه می شوند. مهندسی برای جربان این ضعف در بتن و تقویت آن از میلگردهای فولادی درون آن استفاده می کنند؛ بنابراین در صورت رخداد زلزله وقتی سازه حرکت های رفت برگشتی را تجربه می کند، نیروهای کششی به فولاد درون بتن وارد شده و به خاطر اینکه فولاد خاصیت کششی بالاتری نسبت به بتن دارد، در برابر زلزله مقاومت را بالا برده و از ترک خوردن سریع بتن جلوگیری می کند.

[irp posts=”32504″ ]

انواع میلگرد فولادی

میلگردها مقاطعی پرکاربرد هستند که نه تنها برای مسلح کردن بتن استفاده می شوند، بلکه در بخش های دیگر و صنایع زیاد دیگری کاربرد دارند. میلگردها انواع متنوعی دارند. در دو نوع ساده و آجدار و در سایزها و استانداردهای گوناگون تولید و عرضه می شوند. به طور خلاصه می توان لیست زیر را معرفی کرد:

  • میلگرد ساده A1
  • میلگرد آجدار نوع A2, A3,A4
  • میلگرد با پوشش اپوکسی
  • میلگرد FRP
  • میلگرد گالوانیزه
  • میلگرد استیل
  • میلگرد خاموت، ادکا، بستر، خرک و…

کارخانه های زیادی هستند که این محصولات فولادی را تولید می کنند زیرا میزان تقضا زیاد است و در نتیجه تامین کنندگانو تولیدکنندگان زیادی هم نیاز است. در ایران هم محصولات میلگرد داخلی و هم وارداتی وجود دارد و صنایع بر حسب نیازشان تهیه می کنند. کارخانه ذوب آهن اصفهان، کارخانه شاهین بناب، ظفر بناب، سمنان، کاشان، میانه آذربایجان، نیشابور (کارخانه خراسان)، میلگرد کارخانه شاهرود، فایکو، تبریز، همدان، گیلان، یزد و چندین تولیدکننده دیگر. هر یک از این کارخانه ها طبق استانداردهای جهانی محصولات را تولید و عرضه می کنند ولی در میان آنها میلگرد ذوب آهن اصفهان، نیشابور و بناب تقریبا جایگاه ویژه تری دارند. قیمت میلگرد در مشهد برخی کارخانه به نسبت بقیه بالاتر است و دلیل این موضوع گاهی در کیفیت بهتر و در برخی موارد به دلیل نام و قدمت برند می باشد.

میلگرد خاموت چیست

روش اجرای خاموت در سازه

آیا می دانید روش استفاده از میلگرد خاموت چیست. برای استفاده از میلگرد خاموت به چه صورت هایی می توان عمل کرد؟ کدام یک استحکام بیشتری را فراهم می کنند. در روش های طراحی و مهندسی سازه دو شکل تنگ باز و تنگ بسته برای استفاده از خاموت در نظر گرفته می شود.در رو تنگ باز: خامت را به سه صورت تک شاخه یا قلاب، دو شاخه یا رکابی و یا چند شاخه استفاده می کنند.در صورتی که میخواهید از خامت در جایی استفاده کنید که نیروی پیچشی زیادی بر آن وارد می شود، خاموت تنگ بسته گزینه مناسب تری است.

مزایای استفاده از خاموت در بتن و سازه

قبل از خرید میلگرد بهتر است تا به طور کامل در مورد نیازهای پروزه خود اطلاعات کسب کنید. خاموت در سازه ضمن اینکه موجب می شود اجزا نظم بهتر و بیشتری داشته باشند، به افزایش استحکام و مقاومت سازه نیز کمک زیادی می کند.

از ایجاد ترک های ناگهانی مورب سازه جلوگیری می کند.

مقاومت سازه را در برابر تنش های مختلف، نیروهای کششی، انقباض، پیچش و خزش افزایش می دهد.

عملکرد لنگر خمشی آغازین را بالا می برد.

به طور کلی خاموت موجب افزایش میزان مقاومت فشاری ستون ها، افزایش انعطاف پذیری ستون ها، جلوگیری از خم شدن میلگرد در ستون، جلوگیری از حرکت میلگردهای بتن در هنگان بتن ریزی و موجب افزایش عملکرد میلگرد در داخل بتن و ستون می شود. مزیت های مهم میلگرد خاموت چیست.

میلگرد خاموت چیست

قوانین و اصول استفاده از خاموت در سازه

همانند بسیاری از کارهای دیگر، خاموت گذاری در ساختمان نیز با قوانین و اصولی امکان پذیر است. در خاموت گذاری طول ناحیه بحرانی از مقادیر گفته شده زیر نباید کمتر باشد.

  • یک ششم ارتفاع آزاد ستون
  • ضلع بزرگتر مقطع مستطیلی ستون
  • قطر ستون
  • ۴۵۰ میلی متر

همچنین فاصل خاموت ها در ناحیه بحرانی نیز وقتی که نوع خاموت بسته باشد، از مقادیر زیر نباید کمتر باشد:

  • ۲۴ برابر قطر خاموت
  • ۳۰۰ میلی متر
  • ۸ برابر قطر کوچک ترین میلگرد طول ستون
  • نصف کوچک ترین ضلع ستون

در دیگر قسمت های اعضا فشاری هم فاصله خاموت نباید بیش از مقادیر زیر باشد:

  • ۳۶ برابر قطر میلگرد خاموت
  • ۱۲ برابر قطر کوچک ترین میلگرد طولی
  • ۲۵۰ میلی متر
  • کوچک ترین بعد عضو فشاری

توجه داشته باشید که فاصله خاموت ها از هم باید اندازه ۲۰ سانتی متر باشد. خاموت ها را باید با سیم آرماتور به میلگردهای طولی متصل کنند. آرماتورها نباید در دمای کمتر از ۵ درجه خم کاری شوند. برای خم کردن میلگردها باید از دستگاه مکانیکی استفاده شود. در این نوشته توضیح داده شد که میلگرد خاموت چیست چگونه و چرا در سازه استفاده می شود. برای دیدن قیمت ورق و محصولات فولادی با آهن رسان تماس بگیرید.

جمع بندی

با توجه به اینکه هر روز مسئله استحکام و مقاومت سازه های فولادی مهم تر می شود و بشر به دنبال راه های گوناگونی برای مقاوم سازی به خصوص در برابر زلزله است، استفاده از فلزات و مقاطع فولادی مختلف در قسمت های مختلف سازه مورد بازبینی های زیادی قرار گرفته است. میلگردها و میله های فولادی مستحکم که مقاومت کششی بالاتری در برابر بتن از خود نشان می دهند، با قرار گرفتن در داخل بتن و مصالح دیگر تا حد زیادی به افزایش مقامت آن در برابر فشار و کشش کمک کرده و از ترک خوردگی جلوگیری می کند. میلگرد در اشکال و استانداردهای مختلفی ساخته می شود در قسمتهای مختلفی از سازه بکار می رود. نوع خاموت که به شکل مربعی ساخته می شود از اجزایی است که از آن برای نگهداری میلگردهای طولی استفاده می شود.

سوالات متداول

میزان سفارش باید حداقل چقدر باشد؟

با توجه به نوع بار و مشخصات آن و البته مبدا و مقصد بار باید با بخش فروش تماس بگیرید ۰۵۱۳۱۹۱۶

آیا هزینه خمکاری میلگرد را باید پرداخت کنیم؟

هزینه خدمات به عهده مشتری است.

اشتراک گذاری مقاله
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *