کاربرد آلومینیوم در صنعت ساختمان سازی

کاربرد آلومینیوم در صنعت ساختمان
آلومینیوم از جمله فلزات مهمی است که در صنایع مهم ازجمله صنعت ساحتمان کاربرد دارد. علت کاربرد گسترده آلومینیوم در این صنعت، مقاومت بالای پروفیل آلومینیومی در برابر فشار است و از طرفی، قیمت ورق آلومینیوم نسبت به سایر فلزات، پایین است.یکی از چندین کاربرد آلومینیوم در ساخت و ساز، نقش آلومینیوم در ساخت درب و پنجره ساختمان است.

کاربرد آلومینیوم در ساختمان سازی را می‌توان در موارد مختلفی مانند استفاده در درب و پنجره، سقف، نماهای ساختمانی، روکش‌ها و… خلاصه کرد و اما از دیگر کاربرد آلومینیوم که بسیار مهم است می‌توان به استفاده از آن‌ها به عنوان روکش در ساختمان‌های بتنی اشاره کرد و دلیل آن هم این است که اینگونه ساختمان‌ها تاحد زیادی در معرض تخریب شدن هستند و به همین خاطر از روکش‌های آلومینیومی در آن‌ها استفاده می‌کنند ت آثار خرابی را به حداقل برسانند.

لازم به ذکر است که بدانید بعد از صنعت خودروسازی، صنعت ساختمان‌سازی دومین صنعتی است که تا حد زیادی از آلومینیوم در آن استفاده می‌شود و دلیل آن هم به یک سری ویژگی‌های آلومینیوم مانند انعطاف‌پذیری، مقاومت بالا، وزن سبک و همچنین ضد آب بودن مربوط می‌شود. در ادامه این مطلب ما را همراهی کنید تا درباره کاربرد آلومینیوم در صنعت بیشتر برای شما صحبت کنیم.

درضمن اگر قصد خرید مصالح مورد نیاز برای پروژه‌هایتان را دارید، باید پیش از هر چیزی از قیمت آهن امروز از طریق سایت‌های معتبر در این زمینه مطلع باشید چرا که در این صورت می‌توانید تجربه خرید در بهترین زمان ممکن و با بهترین قیمت را داشته باشید.

آشنایی با فلز آلومینیوم

آلومینیوم فلزی است به رنگ سفید مایل به آبی و آن را می‌توان بهترین جایگزین برای فولاد در صنعت ساختمان‌سازی دانست و شاید در رابطه با امکان جایگزین کردن آن برایتان سوال پیش بیاید و بخواهید بدانید که تفاوت آن‌ها در چیست؟ هردوی آن‌ها یعنی آلومینیوم و فولاد میزان مقاومت یکسانی را فراهم می‌کنند، اما تفاوت آن‌ها در وزن سبک‌تر آلومینیوم به جای فولاد است.

اما باید به این نکته هم توجه داشته باشید که فرایند استخراج آلومینیوم به مراتب سخت‌تر از فولاد بوده و برای استخراج آن باید حتما از سنگ بوکسیت استفاده کرد و درواقع همین موضوع می‌تواند قیمت بیشتر آلومینیوم نسبت به فولاد را در صنعت توضیح دهد. برای اطلاع از قیمت ورق آهن روز می‌توانید به سایت معتبر و مطمئن آهن رسان مراجعه کنید، چرا که قیمت تمامی محصولات در این سایت به صورت روزانه آپدیت می‌شوند.

معرفی ورق آلومینیوم طرح دار

ورق آلومینیوم طرح دار به وسیله روش‌ها و فرایندهای خاصی تولید می‌شود که طی آن‌ها شکل و طرح خاصی به دست می‌آورد. از جمله ویژگی‌های این ورق‌ها می‌توان به مقاومت بالا در برابر خوردگی، وزن سبک، هدایت الکتریکی و حرارتی بالا، قابلیت شکل‌پذیری و همچنین قابلیت بازیافت مجدد اشاره کرد.

ورق های آلومینیوم طرح دار در صنایع مختلفی مانند ساخت‌وساز، خودروسازی، تولید ابزار و ماشین‌آلات، بسته‌بندی و همچنین صنایع هنری و طراحی داخلی کاربرد دارند. برای اطلاع از قیمت ورق آلومینیوم و خرید آن با بهترین قیمت و کیفیت می‌توانید با شماره 05131916 تماس بگیرید تا همکاران ما در مجوعه آهن رسان تمامی راهنمایی‌های لازم را در اختیارتان قرار دهند.

معرفی ورق آلومینیوم رنگی

ورق ای آلومینیوم رنگی طیف وسیعی از رنگ‌ها را شامل می‌شوند و به طراحی و زیبایی ظاهری ساختمان‌ها کمک شایانی می‌کنند. از جمله ویژگی‌های منحصربه‌فرد این ورق‌ها می‌توان به سبک وزن بودن، مقاومت بالا در برابر خوردگی، انعطاف‌پذیری بالا، دارای پوشش‌های مقاوم در برابر حرارت، مقاوم در شرایط مختلف آب‌وهوایی، طول عمر بالا و البته زیبایی اشاره کرد.

از جمله کاربردها و مصارف ورق‌های رنگی آلومینیومی می‌توان به استفاده در صنعت سختمان‌سازی برای پوشش دادن ساختمان‌ها، نمای خارجی، سقف، کف، درب و پنجره‌ها، دیوارهای داخلی، دیوارهای خارجی و البته استفاده در سیستم‌های نورپردازی اشاره کرد. این ورق‌ها گزینه‌های بسیار مطلوبی برای استفاده در پروژه‌های ساختمانی هستند چرا که وزن سبکی دارند و نصب و نگهداری آن‌ها نیز بسیار آسان است.

کاربرد آلومینیوم در صنعت ساختمان سازی

قبل از اینکه شما را با کاربرد آلومینیوم در صنعت ساختمان سازی آشنا کنیم، ابتدا بهتر است که کمی در رابطه با ویژگی‌های استفاده از آلومینیوم در صنعت ساختمان‌سازی برایتان صحبت کنیم. اولین و مهم‌ترین ویژگی آلومینیوم در مقایسه با دیگر انواع فلزات وزن بسیار سبک آن است و همین موضوع باعث شده تا آلومینیوم قابلیت شکل‌پذیری بسیار فوق‌العاده‌ای داشته باشد.

از طرف دیگر این فلز در برابر خوردگی و آسیب مقاومت بالایی از خود نشان می‌دهد و همین موضوع باعث شده تا طول عمر بسیار زیادی داشته باشد. به این نکته توجه داشته باشید که وزن کم آلومینیوم باعث شده تا نیاز به خرید و مصرف مصالح بسیار کاهش پیدا کند و از طرف دیگر فوندانسیون ساختمان نیز بسیار بهتر صورت گرفته و وزن کلی ساختمان نیز کم باشد. حال که با مزایا و ویژگی‌های آلومینیوم آشنا شدید، زمان آن رسیده تا با مهم‌ترین کاربرد آلومینیوم در صنعت ساختمان سازی آشنا شوید:

·         استفاده از آلومینیوم در درب و پنجره ساختمان

آلومینیوم یکی از اصلی‌ترین فلزات برای ساخت درب و پنجره به‌حساب می‌آید و درواقع استفاده از آلومینیوم برای ساخت درب و پنجره جزو اصلی‌ترین و قدیمی‌ترین کاربرد آلومینیوم در صنعت محسوب می‌شود.

اما به این نکته توجه داشته باشید که امروزه باوجود پنجره‌های دوجداره از جنس آلومینیوم میزان هدررفت انرژی و گرما به شکل قابل توجهی کاهش پیدا کرده است و این موضوع به خاطر لایه آلومینیومی قرار گرفته در بین شیشه است که امکان جابجا شدن انرژی و حرارت در محیط را نمی‌دهد و با توجه به این موضوع شما می‌توانید از پنجره‌های دوجداره آلومینیوم برای جلوگیری از هدر رفتن انرژی و گرما در هر محیط و ساختمانی استفاده کنید.

اما از دیگر مزایا و ویژگی‌های این پنجره‌های آلومینیومی می‌توان به جلوگیری از ورود گردوغبار و همچنین زیبایی ظاهری و دوام فوق‌العاده آن‌ها اشاره کرد.

 

·  استفاده از آلومینیوم در سقف کاذب

استفاده از آلومینیوم در ساخت سقف کاذب را می‌تواند مهم‌ترین کاربرد آلومینیوم در صنعت ساختمان سازی دانست، چرا که امروزه در اکثر ساختمان‌ها مانند فروشگاه‌ها، اداره‌ها، کافه‌ها، رستوران‌ها و… از سقف کاذب استفاده می‌شود. همان‌طور که گفتیم آلومینیوم مقاومت و استحکام بسیار زیادی دارد و همین موضوع باعث شده تا در صورت استفاده شدن در هر ساختاری جلوی خوردگی، پوسیدگی و آسیب دیدن آن را بگیرد.

 

·     استفاده از آلومینیوم در نمای ساختمان

از دیگر کاربرد آلومینیوم در صنعت ساختمان سازی می‌توان به استفاده در نمای ساختمان اشاره کرد. همان‌طور که پیش‌تر هم اشاره کردیم آلومینیوم علاوه بر استحکام بسیار زیاد، وزن بسیار کمی دارد و از طرف دیگر به خاطر ویژگی شکل‌پذیری به راحتی می‌توان ورق‌های آلومینیومی را به هر شکلی درآورد و معمار به آسانی می‌تواند به هر شکلی که می‌خواهد آن‌ها را حالت دهد.

وزن سبک و بسیار کم این فلز باعث شده تا وزن کلی سازه بسیار کم باشد و به راحتی هم می‌توان حمل‌ونقل آن را انجام داد. ورق‌های آلومینیومی در برابر نور آفتاب بسیار مقاوم هستند و در گذر زمان تغییر رنگ نمی‌دهند. برای برخوردار شدن از این همه ویژگی مثبت و خرید ورق‌های آلومینیومی بی‌شک به استعلام قیمت پروفیل آلومینیومی نیاز خواهید داشت که به این منظور می‌توانید از سایت باسابقه آهن رسان کمک بگیرید.

انتخاب آلومینیوم در نمای ساختمان می‌تواند زیبایی ظاهری مطلوبی نیز برای شما به همراه داشته باشد و به‌این‌ترتیب نماهای ساخته شده با آلومینیوم بسیار مناسب‌تر از دیگر نماهای ساختمانی هستند. نماهای آلومینیومی اتصال مناسبی را فراهم می‌کنند و در برابر زلزله و دیگر بلاهای طبیعی نیز بسیار مقاوم هستند. در آخر ویژگی‌های مختلفی مانند سبک وزن بودن، مقاومت در برابر خوردگی و همچنی امکان استفاده از آن در شرایط آب‌وهوایی مختلف باعث شده‌اند تا استفاده از آلومینیوم در نمای ساختمان محبوبیت بسیار زیادی داشته باشد.

مزایای آلومینیوم در صنعت ساختمان سازی

استفاده و کاربرد آلومینیوم در صنعت ساختمان سازی می‌تواند مزایای بسیار زیادی را به همراه داشته باشد که در ادامه آن‌ها را برای شما نام برده‌ایم:

  1. آلومینیوم قابل بازیافت بوده و برای بازیافت کردن آن هم به انرژی کمی نیاز است، به‌این‌ترتیب برای محیط زیست نیز تهدیدآمیز نبوده و هیچ خطری ندارد.
  2. این فلز را به خاطر وزن سبکی که دارد به راحتی می‌توان حمل‌ونقل کرد.
  3. درصد مقاومت این فلز نسبت به دیگر فلزها بسیار بالا بوده و درواقع وزن پایین و مقاومت بالا این فلز را به گزینه‌ای مستحکم در صنعت تبدیل کرده است.
  4. این فلز در برابر حرارت و اشتعال نیز مقاومت بالایی از خود نشان می‌دهد.
  5. برای جلوگیری از زنگ زدن در این فلز، از یک لایه اکسید طبیعی بر روی آن استفاده شده است.
  6. این فلز بسیار منعطف بوده و به راحتی می‌توان آن را شکل داد.
  7. این فلز رنگ نسبتا ثابتی نیز داشته و در برابر تابش نورد آفتاب تغییر نگ نمی‌دهد.
  8. آلومینیوم در مقایسه با دیگر فلزات دوام بسیار زیادی نیز دارد و به همین خاطر افراد زیادی طرف‌دار آن هستند.
  9. از آنجایی که این فلز بسیار مقاوم و مستحکم است، بنابراین تحت فشار و انقباض به راحتی شکسته نشده و ترک نمی‌خورد.

برای برخوردار شدن از تمامی این مزایا باید به فکر خرید ورق‌های آلومینیومی و استفاده از آن‌ها در صنعت ساختمان‌سازی باشید و اگر برای خرید حجم دلخواه خود با کمبود نقدینگی موجه هستید، دیگر نگران این موضوع نباشید چرا که مجموعه آهن رسان امکان خرید آهن آلات با چک را برای شما مشتریان عزیز فراهم کرده و به‌این‌ترتیب می‌توانید هرآنچه که نیاز دارید را در حجم دلخواه و به صورت اقساطی و چکی خریداری کنید.

سیستم ترمال بریک یا درب و پنجره گرمابند

درب و پنجره‌های ترمال بریک یا گرمابند نسل جدیدی از درب و پنجره‌های آلومینیومی هستند که در برابر نفوذ سرما و گرما مقاومت بسیار بالایی از خود نشان می‌دهند. سرعت انتقال حرارت در پروفیل‌هایی که از آن‌ها برای ساخت درب و پنجره‌های ترمال بریک استفاده می‌شود درست نصف سرعت انتقال حرارت در پروفیل‌های آلومینیومی قدیمی‌تر است.

اگر بخواهیم کمی درباره ساختار این درب و پنجره‌ها صحبت کنیم باید بگوییم که از دو مقطع آلومینیومی مجزا تشکیل شده‌اند و بین آن‌ها نیز یک نوار پلاستیکی به نام پلی‌آمید وجود دارد که کار آن جلوگیری از تبادل گرما و سرما بین محیط داخلی و بیرونی است و درواقع به همین خاطر است که وقتی از درب و پنجره‌های گرمابند استفاده می‌کنید، می‌توانید تا حد زیادی در مصرف انرژی به‌خصوص در فصل گرم و سرد سال صرفه‌جویی کنید.

علاوه بر تمامی ویژگی‌های ذکر شده این درب و پنجره‌ها همچنین عایق‌های صوتی بسیار خوبی هم هستند و به‌این‌ترتیب می‌توانند انتخاب‌های بسیار مناسبی برای استفاده در مدارس، بیمارستان‌ها، فرودگاها و… باشند.

آلیاژهای آلومینیوم مصرفی در صنعت ساختمانی

از آلومینیوم هم درست مانند دیگر انواع فلزات به شکل خالص در ساختمان سازی استفاده نمی‌شود و این مقاطع فولادی درواقع باید ترکیبی از آلومینیوم با منیزیم، سیلیکون یا منگنز باشد. برای ساخت و تولید ورق‌ها و همچنین پروفیل‌های آلومینیومی از روش اکستروژن استفاده می‌شود که طی آن عناصر مختلف ب یکدیگر ترکیب شده و سپس در معرض حرارت قرار می‌گیرند تا به شکل مذاب درآیند و بعد با اعمال فشار آن‌ها را از قالب‌های مختلف رد می‌کنند تا شکل بگیرند. از جمله مهم‌ترین و پرکاربردترین آلیاژهای آلومینیوم در صنعت ساختمان‌سازی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. LM5
  2. LM6
  3. LM25
  4. 5083
  5. 5251
  6. 3103
  7. 6082
  8. 6063

کاربرد آلومینیوم در صنعت ساختمان سازی باعث می‌شود تا سازه‌ی مد نظر مقاومت مطلوبی در برابر زلزله و شرایط مختلف آب‌وهوایی داشته باشد و از طرف دیگر در مصرف انرژی نیز در حد زیادی صرفه‌جویی می‌شود .

جمع بندی

کاربرد آلومینیوم در صنعت ساختمان سازی موضوع اصلی بحث ما در این مقاله بود و امیدواریم که توانسته باشیم در این جهت مطالب و اطلاعات مفید و سودمندی را به شما ارائه کرده باشیم. لازم به ذکر است که بدانید آلومینیوم جزو دومین فلز پرکاربرد در دنیای ساخت‌وساز محسوب می‌شود و طبق تحقیقات و محاسبات انجام شده به این موضوع پی برده‌اند که در حدود 3 درصد از آلومینیوم در این صنعت استفاده می‌شود.

در نهایت اگر می‌خواهید سازه شما در برابر بلاهای طبیعی مانند زلزله مقاوم باشد، وزن کمی داشته باشد، ظاهر زیبا و در عین حال بازدارنده اتلاف انرژی باشد، کاربرد آلومینیوم در صنعت را جدی بگیرید و برای خرید ورق‌ها و پروفیل‌های آلومینیوم به سایت‌های معتبر و خوشنام در این زمینه مانند آهن رسان مراجعه کنید تا بتوانید تجربه خریدی اقتصادی و باکیفیت را برای خود رقم بزنید.

سوالات متداول 

کاربرد آلومینیوم در صنعت ساختمان سازی چیست؟

آلومینیوم در صنعت سختمان سازی کاربردهای بسیار زیاد و مهمی دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به استفاده در درب و پنجره ساختمان، سقف کاذب، نمای ساختمان، روکش‌ها و… اشاره کرد.

آیا هزینه حمل و نقل بر عهده مشتری است؟

بله. هزینه حمل‌ونقل محصولات خریداری شده از سایت تماما بر عهده فرد خریدار است.

از کجا آلومینیوم باکیفیت بخریم؟

سایت‌های معتبری در این زمینه فعالیت می‌کنند که می‌توانید آلومینیوم مورد نیاز برای پروژه‌هایتان را با قیمت مناسب و کیفیتی استثنایی از آن‌ها خریداری کنید.

قیمت روز آلومینیوم چقدر است؟

قیمت تمامی مقاطع فولادی تحت تاثیر یک سری عوامل دائما در حال نوسان بوده و قیمت روز آلومینیوم نیز از این قاعده مستثنی نبوده و شما می‌توانید برای اطلاع از قیمت روز این محصول به سایت‌های معتبر در این زمینه مراجعه کنید که قیمت این دسته از محصولات را به صورت روزانه به‌روزرسانی می‌کنند.

مزایای استفاده از آلومینیوم در صنعت ساختمان سازی چیست؟

از جمله مزایای استفاده از آلومینیوم در صنعت ساختمان سازی می‌توان به موارد مختلفی مانند قابل بازیافت بودن، وزن سبک، بسیار مستحکم، مقاوم در برابر حرارت، ضد زنگ بودن، انعطاف‌پذیر، رنگ ثابت و دوام بسیار بالا اشاره کرد.

آلیاژهای آلومینیوم در صنعت ساختمان سازی کدامند؟

آلیاژهای آلومینیوم در صنعت ساختمان سازی عبارت‌اند از LM5، LM6، LM25، 5083، 5251، 3103، 6081 و 6063.

اشتراک گذاری مقاله
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *