ابعاد ورق گالوانیزه

ابعاد ورق گالوانیزه با سه فاکتور اصلی عرض ورق گالوانیزه، طول و ضخامت سنجیده می‌شود. ضخامت ورق‌های گالوانیزه بین 0.25 تا 2.5 میلی‌متر، متغیر است که با عرضی در حدود 100 سانتی متر و 125 سانتی متر، تولید می‌شود. تمام این اندازه‌ها و ابعاد، بر اساس استاندارد ورق گالوانیزه هستند. انتخاب و خرید ورق به کارایی آن‌ها بستگی دارد و به اندازه مورد نیاز، از این ورق تهیه می‌شود.

ابعاد ورق گالوانیزه یکی از تاثیرگذارترین عواملی است که هنگام خرید این محصول برای خریداران اهمیت دارد. به‌طورکلی ابعاد ورق گالوانیزه به طول و عرض و ضخامت آن بستگی دارد و این ابعاد از استاندارد کارخانه تولیدکننده پیروی می‌کند. اهمیت ابعاد ورق گالوانیزه آن‌جایی مورد اهمیت واقع می‌شود که هر نوع ورق گالوانیزه با طول و عرض و ضخامت  در صنعت کاربرد مخصوص به خود را دارد و هرکدام نمی‌تواند جای دیگری به کار برده شود. علاوه‌بر این موارد ابعاد ورق گالوانیزه روی وزن آن نیز تاثیرگذار است و وزن هم تاثیر مستقیمی روی قیمت ورق آهن دارد. از آن‌جایی که ورق گالوانیزه یکی از ورق‌های تولید شده از آهن است، قیمت آهن امروز هم بر قیمت ورق گالوانیزه موثر است.

ابعاد ورق گالوانیزه – عرض ورق گالوانیزه | آهن‌رسان

 اندازه ورق گالوانیزه شده

اندازه و ابعاد ورق‌هایی که توسط هر صنعتی استفاده می‌شود، با سایر صنایع، متفاوت است. برای مثال اندازه ورق گالوانیزه مورد نیاز صنعت خودروسازی و پتروشیمی با اندازه ورق گالوانیزه مورد نیاز ساختمان‌سازی، متفاوت است. در اصل، ابعاد ورق مورد نیاز هر صنعتی، با توجه به دستگاه‌های مورد استفاده هر کارخانه، تعیین می‌شود. در ابتدا بر روی این مسئله باید تاکید کرد که ضخامت و عرض ورق گالوانیزه، قابل تغییر نیست. این ورق‌ها بر اساس ضخامت دلخواه تولید نمی‌شوند، بلکه فاکتور ضخامت توسط استانداردهای موجود صنعتی و کارخانه تعیین می‌شود. عرض ورق نیز همانند ضخامت آن، مطابق با استانداردهاست. ورق‌ها اصولا به صورت رولی، ساخته می‌شوند که عرض و ضخامت آن، قابل تغییر نیست. هر چند اندازه و ابعاد ورق‌های گالوانیزه شده، متنوع است ولی تنها طول ورق است که به دلخواه مشتری انتخاب شود. به‌این ترتیب قیمت ورق گالوانیزه نیز بر اساس ابعاد نوسانات زیادی را تجربه نمی‌کند و تنها فاکتورهای خارج از کارخانه بر آن تاثیر‌گذار است. البته قابل ذکر است که این شرایط روی قیمت ورق رنگی و قیمت ورق سیاه تاثیر ندارد.

طول ورق گالوانیزه

انتخاب طول برخلاف اندازه ضخامت و عرض ورق گالوانیزه شده، برعهده خریدار است. از این رو، مشتری بنا به نیازش، طول ورق را تعیین می کند. برای به دست آوردن طول هر رول ورق می توان با استفاده از مشخصاتی چون عرض ورق، ضخامت ورق، چگالی ورق و وزن آن، اقدام کرد. برای برشکاری (از قسمت طولی ورق)، می توان مقدار طول ورق گالوانیزه شده را از فرمول زیر به دست آورد:

طول ورق = وزن ورق / (عرض ورق * ضخامت ورق * چگالی ورق)

ابعاد ورق گالوانیزه – عرض ورق گالوانیزه | آهن‌رسان

طول ورق به دلیل سفارشات مختلف، کاربردهای متنوع و برش با دستگاه متفاوت است. در این بین ابعاد مورد نیاز پروژه، ابعاد دستگاه برش و هزینه حمل‌ونقل از جمله عوامل تاثیرگذار بر طول ورق هستند.

عرض ورق گالوانیزه

یکی از پارامترهای مهم در اندازه ورق‌ گالوانیزه، عرض ورق گالوانیزه است که مطابق با استانداردهای مختلف صنعتی تولید و مشخص می‌شود. عرض ورق‌های گالوانیزه شده، معادل 100 سانتی‌متر و 125 سانتی‌متر است. انواع ورق‌های موجود در بازار، دارای دو عرض به مقدار گفته شده هستند. در اصل، ابعاد آن‌ها بر اساس مصرف و نیاز بازار، مشخص شده است و بر همین اساس، ورق‌ها تولید می‌شوند. این دو عرض، برای تمام صنایع کاربرد دارند و مصرف کنندگان به طور معمول به سراغ این عرض‌ها می‌روند. قابل ذکر است که این دو عرض در صنایع خودروسازی، پتروشیمی و ساختمان‌سازی کاربرد بالایی دارند.

ضخامت ورق گالوانیزه

یکی از پارامترهای اساسی اندازه ورق گالوانیزه شده، ضخامت آن است. ضخامت ورق‌ها اصولا بین 0.25 میلی متر تا 2.5 میلی متر، متغیر است. این بازه تعیین شده، استاندارد تولید ورق گالوانیزه، است که باید توسط تولیدکنندگان رعایت شود. هرگونه عدم رعایت در تولید ضخامت ورق، موجب کاهش کیفیت آن‌ها می‌شود. نه تنها کاهش ضخامت ورق، بلکه افزایش ضخامت ورق نیز موجب کاهش کیفیت ورق شده چرا که کاهش ضخامت ورق یا کم بودن ضخامت ورق، منجر به شکنندگی ورق خواهد شد. از طرفی زیاد بودن ضخامت ورق یا افزایش ضخامت ورق نیز موجب خم شوندگی ورق می‌شود. پس رعایت حد تعادل ضخامت ورق‌های تولیدی، جزو اصول تولیدات ورق‌های گالوانیزه است.

ابعاد ورق گالوانیزه – عرض ورق گالوانیزه | آهن‌رسان

فرمول محاسبه وزن ورق گالوانیزه

محاسبه وزن ورق گالوانیزه شده، براساس ابعاد ورق گالوانیزه، قابل انجام است. در این شرایط، با داشتن مشخصاتی اعم از طول ورق، عرض ورق و ضخامت ورق، می‌توان وزن ورق را تعیین کرد. از این رو، از فرمول زیر استفاده می‌شود:

وزن ورق = (عرض ورق * ضخامت ورق * طول ورق)

علاوه بر این، می‌توان با استفاده از چگالی ورق، وزن ورق را تعیین کرد. چگالی ورق فولادی، معادل 7.86 است. محاسبه وزن، با داشتن طول و ضخامت و عرض ورق گالوانیزه به اندازه 1 میلی متر، معادل رابطه زیر است:

1 میلی متر * 1 میلی متر * 1 میلی متر * 7.86 = 7.86 کیلوگرم

این فرمول برای همه فلزات، کاربرد دارد و شما می‌توانید از این فرمول برای محاسبه چگالی هر فلز، استفاده کنید و چگالی آن را حساب کنید.

ابعاد استاندارد ورق گالوانیزه

به‌صورت کلی پس از تولید ورق گالوانیزه ابعاد و کیفیت آن، مورد سنجش قرار می‌گیرد تا اطمینان حاصل شود که کیفیت ورق‌های تولیدی مطابق استاندارد ورق فلزی هستند. از این رو، تست‌های زیر از ورق‌های گالوانیزه انجام می‌شود.

  1. تست اول به منظور سنجش ضخامت ورق انجام می‌شود؛ از این رو، از استاندارد DIN EN ISO 2360 استفاده می‌شود.
  2. تست دوم، برای بررسی رنگ ورق صورت می‌گیرد که این تست، مطابق با استاندارد ISO7724 است.
  3. تست سوم، تست سنجش چسبندگی است که این ارزیابی مطابق با استاندارد DIN EN ISO2409 انجام می‌شود. تست چسبندگی، مهم‌ترین تست جهت ارزیابی کیفیت ورق تولیدی است.

ابعاد ورق گالوانیزه موجدار

ابعاد ورق گالوانیزه موجدار یکی از مهم‌ترین عوامل در انتخاب و خرید این محصول است. این ابعاد بسته به کاربرد ورق، نوع موج، ضخامت و تولیدکننده متفاوت است. از عوامل موثر بر ابعاد ورق گالوانیزه موجدار می‌شود له نوع موج که سینوسی باشد یا ذوزنقه‌ای، ضخامت ورف، عرض ورق و طول ورق اشاره کرد. اما شناخت ابعاد ورق گالوانیزه موجدار چه اهمیتی دارد؟ شناخت ابعاد ورق گالوانیزه موجدار به دلایل زیر اهمیت دارد:

• برآورد دقیق مصالح: با دانستن ابعاد ورق، می‌توانید مقدار دقیق ورق مورد نیاز برای پروژه خود را محاسبه کنید.
• انتخاب ورق مناسب: ابعاد ورق باید با کاربرد مورد نظر شما همخوانی داشته باشد.
• کاهش هزینه‌ها: انتخاب ابعاد مناسب باعث می‌شود از خرید ورق اضافی جلوگیری کرده و هزینه‌های پروژه را کاهش دهید.

همچنین جدول ابعاد تقریبی ورق گالوانیزه موجدار هم عبارت است از:

نوع موجعرض مفید (سانتی‌متر)ضخامت (میلی‌متر)طول (متر)
سینوسی95-1150.3-2.5سفارشی
ذوزنقه‌ای90-1100.3-2.5سفارشی

وزن ورق گالوانیزه استاندارد

علاوه‌بر فرمول‌های گفته شده، وزن ورق گالوانیزه براساس با جدول اشتال نیز به‌دست می‌آید. کار با جدول اشتال به این شکل است که شما با دانستن عرض ورق، چگالی ورق و ضخامت ورق، می‌توانید وزن ورق را پیدا کنید. علاوه‌بر این مباحثی که گفته شد، جرم پوشش روی ورق، لایه کروماته و روغن سطح هم باید لحاظ شود. در مورد استاندارد وزن ورق گالوانیزه، می‌توان از این نوع جداول استفاده کرد. ناگفته نماند که حداقل جرم پوشش روی باید مطابق استانداردهایی چون JIS، ASTM، ISO، DIN،EU و ISIR، باشد. تست‌های ارزیابی کیفیت ورق و این استانداردها (جداول اشتال)، در کنار یکدیگر، ورق فولادی باکیفیت را تولید می‌کنند.

جدول اشتال ورق گالوانیزه – عرض ورق گالوانیزه | آهن‌رسان

ابعاد استاندارد ورق گالوانیزه صنعتی

ابعاد ورق گالوانیزه تولیدی، کاملا مشخص است و باید تولیدکنندگان و کارخانه‌داران، این ابعاد و اندازه‌ها را رعایت کنند. هر محصولی که تولید می‌شود باید در محدوده تلرانس باشد. محصول خارج از میزان تلرانس، به هیچ عنوان تایید نمی‌شود در اصل هدف از بازرسی محصول بررسی ابعاد آن است. تعیین میزان تلرانس بسته به کارخانه تولیدکننده فولاد ایرانی و ابزار آن متغیر است، چرا که هر تولیدکننده با بررسی ابزار و امکاناتی که دارد و بر اساس استانداردهایش، میزان تلرانس را تعیین می‌کند.

برای مثال، کارخانه امیرکبیر کاشان، میزان تلرانس ورق‌های تولیدی خود را مطابق با استاندارد JIS G 3302 تعیین می‌کند. ورق‌های تولید شده در صورتی که در محدوده تلرانس باشند مورد تایید هستند و بسته‌بندی شده و وارد بازار می‌شوند. میزان تلرانس به ازای ابعاد ورق گالوانیزه شده تعیین می‌شود و برای هر ضخامت، متفاوت است. از این رو، علاوه‌بر ابعاد و اندازه ورق، ضخامت آن نیز اهمیت بالایی دارد.

جدول زیر در اصل جدول ابعاد ورق گالوانیزه استاندارد است.

طول بر حسب مترعرض بر حسب مترضخامت بر حسب میلی متر
210.3
2.51.250.3
210.4
2.51.250.4
210.5
2.51.250.5
610.5
61.50.5
210.6
2.51.250.6
210.7
2.51.250.7
210.8
2.51.250.8
210.9
2.51.250.9
211
2.51.251
211.25
2.51.251.25
211.5

برترین تولیدکنندگان ورق گالوانیزه

از تولیدکنندگان داخلی این محصول هم می‌توان به کارخانه‌های زیر اشاره داشت:

  • شرکت فولاد مبارکه اصفهان
  • شرکت فولاد غرب آسیا
  • شرکت فولاد امیرکبیر کاشان
  • شرکت فولاد اکسین خوزستان
  • کارخانه فولاد کاویان اهواز
  • کارخانه فولاد گیلان
  • شرکت صنایع هفت الماس
  • کارخانه تاراز چهارمحال

برای خرید ورق گالوانیزه می‌توانید تجربه خرید آهن آلات با چک را داشته باشید. این در مواقعی که محدودیت بودجه دارید، می‌تواند بهترین روش خرید برای شما باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه می‌توانید از طریق شماره 05131916 با کارشناسان ما در تماس باشید.

ابعاد ورق گالوانیزه – عرض ورق گالوانیزه | آهن‌رسان

مزایای استفاده از ورق های گالوانیزه

  1. کاهش هزینه: برخلاف سایر ورق‌ها که نیازمند هزینه‌های رنگ آمیزی و تعمیر و نگهداری هستند، این ورق نیازی به ضدزنگ، تعمیر و نگهداری و رنگ آمیزی، ندارد. از طرفی، طول عمر و دوام این نوع ورق ها، فوق العاده بالا است. ورق های نوع گالوانیزه، کم خرج هستند و هزینه های جانبی این نوع ورق ها، تقریبا صفر می باشد.
  2. دوام آلیاژ سطحی: طول عمر ورق گالوانیزه، فوق العاده بالا است، چرا که ورق های فولادی طی فرآیند گالوانیزاسیون فلزات، در داخل دیگ‌های روی مذاب، قرار می‌گیرند و مجهز به روکش و پوشش فلزی می‌شوند. این محصول در کمترین حالت ممکن هم دوامی بین 40 تا 50 سال دارد و بدون آسیب دیدن، ماندگاری طولانی مدتی دارد.
  3. عدم زنگ زدگی و خوردگی: ورق گالوانیزه که ورق فولادی با پوشش فلز روی است؛ مقاومت بالایی در برابر خوردگی و زنگ آهن دارد و از این رو، در صنایع مختلفی کاربرد دارد. صنایعی مثل کشتی سازی، ساختمان سازی و پتروشیمی، از این محصول استفاده می‌کنند. حتی اگر ورق‌ها دچار آسیب و شکستگی شوند، در این حالت هم از زنگ‌زدگی و خوردگی، در امان هستند.
  4. نصب آسان و حمل و نقل راحت: یکی دیگر از ویژگی‌های مثبت ورق‌های گالوانیزه راحتی و سهولت در حمل و نقل و سرعت نصب آن‌هاست.
  5. تنوع در ابعاد ورق: این ورق در کارخانه‌های تولیدکننده ورق گالوانیزه به دو شکل ورق رول فوم گالوانیزه و ورق فابریک گالوانیزه تولید می‌شود. این دو نوع ورق، دارای مشخصات ویژه‌ای هستند. ضخامت ورق رول فوم، معادل 0.18 میلی‌متر تا 6 میلی‌متر است ولی ضخامت ورق فابریک گالوانیزه شده برابر 0.18 میلی‌متر، 0.4 میلی‌متر، 0.9 میلی‌متر، 2 میلی‌متر و 6 میلی‌متر است. ورق رول فوم، با عرض 100 سانتی متر و 125 سانتی‌متر تولید شده و به بازار عرضه می‌شود. وزن ورق رول فوم گالوانیزه، تقریبا 5 تن تا 7 تن است ولی وزن ورق فابریک گالوانیزه شده، حدودا 1 تن تا 3.5 تن است.

کاربرد ورق گالوانیزه

ورق گالوانیزه در صنعت به‌عنوان یکی از پرمصرف‌ترین ورق‌ها شناخته می‌شود. این ورق بخاطر خواص و ویژگی‌های خود کاربری‌های متفاوتی دارد. برای نمونه ورق گالوانیزه برای پوشش و سقف بسیار مناسب است و به عنوان پوشش سقف سوله (به صورت کرکره‌ای، سینوسی و ذوزنقه ای)، پوشش دیوار کارگاهی یا سوله (به صورت ورق کرکره ای و شادولاین) و پوشش سقف ساختمان های مسکونی و تجاری (به صورت کرکره ای و عرشه فولادی) استفاده می‌شود. همچنین این ورق در خودروسازی (ساخت بدنه و قطعات داخلی خودرو)، ساختمان سازی و تولید و ساخت لوازم خانگی (اعم از لوازم گرمایشی، سرمایشی، لباسشویی و یخچال) نیز کاربرد دارد. از طرفی از کاربرد این ورق در صنعت برق (ساخت تابلوها و سینی کابل برق) و صنعت کامپیوتر و الکترونیک نیز نمی‌توان چشم‌پوشی کرد.

ابعاد ورق گالوانیزه – عرض ورق گالوانیزه | آهن‌رسان

سخن آخر

در این مقاله ابعاد و اندازه‌های ورق گالوانیزه به‌طور کامل بررسی شد و فرمول محاسبه وزن ورق گالوانیزه و ضخامت آن نیز در اختیار شما قرار گرفت. اگر برای سفارش ورق گالوانیزه و محاسبه هزینه تمام شده پروژه نیاز دارید تا وزن آن را محاسبه کنید می‌توانید به جدول اشتال در همین صفحه نیز مراجعه کنید. برای خرید ورق گالوانیزه نیز می‌توانید به آهن‌رسان اعتماد کنید و ورق گالوانیزه را با حجم و تناژ مورد نظر خود خریداری کنید. آهن‌رسان با بیش از سی سال تجربه در فروش مقاطع فولادی در بازار آهن‌آلات کشور مرجعی قابل اطمینان برای فروش تمام مقاطع آهنی محسوب می‌شود و شما می‌توانید تنها با یک تماس با کارشناسان فروش آهن‌رسان محصول موردنظر خود را خریداری کنید و از شرایط ویژه خرید و مشاوره رایگان نیز بهره ببرید.

سوالات متداول

1. قیمت ورق گالوانیزه به چه عواملی بستگی دارد؟
قیمت این ورق به عوامل متعددی نظیر نوسانات نرخ ارز، قیمت آهن در بازار جهانی، هزینه تولید، فیمت مواد اولیه و … وابسته است.

2. آیا ورق گالوانیزه در ابعاد سفارشی تولید می‌شود؟
خیر، ورق گالوانیزه تنها با ابعاد استاندارد کارخانه‌ها تولید می‌شود.

3. انواع ورق گالوانیزه چه هستند؟

انواع فرمینگ ورق گالوانیزه شامل ذوزنقه، شادولاین، سفال، کرکره سینوسی و… است.

4. مزایای استفاده از ورق گالوانیزه چیست؟

طول عمر بالا، نصب آسان، عدم زنگزدگی و… از مزایای استفاده از ورق گالوانیزه هستند.

5. ابعاد ورق گالوانیزه شامل چه مواردی می‌شود؟

در ابعاد ورق گالوانیزه فاکتورهایی مانند: طول، عرض و ضخامت این محصول بررسی می‌شوند.

اشتراک گذاری مقاله
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *