سازه lsf به نام سازه پیش ساخته سبک نیز شهرت دارد و به جرات میتوان آن را به عنوان جدیدترین فناوریهای نوین مورد استفاده در ساختمانسازی دانست. این سازه وزن بسیار سبکی دارد و برخلاف بسیاری از سازههای سنگین حاوی بار مرده نبوده و از این جهت ترس و هراس زلزله را به شدت کم میکند، بهاینترتیب برای حفظ جان و مال مردم در بسیاری از مناطق بهخصوص مناطق زلزلهخیز میتوان از سازه های lsf استفاده کرد.
همهی ما میدانیم که راهی برای فرار از زلزله و این مصیبت طبیعی وجود ندارد اما این را هم باید بدانیم که با استفاده از فناوریهای جدید و پیشرفته میتوانیم میزان خسارات و خطران ناشی از این بلای طبیعی را کمتر کنیم.
ساختمان lsf طول عمر بالا و مقاومت بسیار زیادی دارد چرا که برای ساخت آن از سازههایی استفاده شده که از فولاد گالوانیزه نورد سرد شده ساخته شدهاند و به همین خاطر بارهای پایه ساختمان به کمترین حد خود میرسند. لازم به ذکر است که بدانید برای اطلاع از قیمت ورق میتوانید به سایت آهن رسان مراجعه کنید که قیمت انواع مقاطع فولادی و قیمت آهن امروز را به صورت لحظهای و بهروز در اختیارتان قرار میدهد.
حتما تا انتهای این مطلب ما را همراهی کنید تا اطلاعات مفید بیشتری در ارتباط با مزایا، معایب و نحوه اجرای این سازه در اختیار شما مخاطبان عزیز قرار دهیم.
سازه Lsf یعنی چه؟
سازه lsf چیست؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم که این سازه درواقع اسکلت فلزی سبک در یک سیستم ساختمانی است و در اصل به سیستمهای پیش ساختهای گفته میشود که برای ساخت هر یک از آنها از مقاطع فولادی جدار نازک استفاده شده است. این مقاطع فولادی در حقیقت ورقهایی از نوع گالوانیزه با ضخامت کم هستند که مقاومت بالایی در برابر زنگزدگی و خوردگی از خود نشان میدهند.
ورقهای فولادی استفاده شده در سازه ی lsf از طریق دستگاههایی خاص به شکل رولی تولید میشوند که در آخر آنها را به شکل پروفیلهای سبک در میآورند که از جمله خصوصیات بارز این پروفیلها میتوان به ابعاد متفاوت و متنوع آنها اشاره کرد.
سازه lsf چهارچوب، اسکلت و بدنه اصلی ساختمان را تشکیل میدهد و با هدف کاهش وزن سازه از پروفیلهایی که به روش نورد سرد تولید شدهاند استفاده میکنند و در نهایت برای پوشش دادن این پروفیلها میتوان از مصالحی مانند سنگ یا پی وی سی استفاده کرد. برای اطلاع از قیمت پروفیل صنعتی روی خدمات مجموعه آهن رسان حساب باز کنید.
مزایای سازه lsf
لازم به ذکر است که بدانید سازه lsf نسبت به بسیاری از انواع سازههای مزایای گستردهای دارد که برای مثال میتوان به وزن کم پروفیلهای آن و به دنبال آن کاهش وزن ساختمان یا سرعت بالای ساخت ساختمانها با استفاده از سازه های lsf اشاره کرد که این موضوع برای آن دسته از سرمایهگذارانی که نمیخواهند سرمایه خود را برای مدت طولانی صرف یک ساخت یک ساختمان معمولی کنند، خبری خوشحالکننده است. در ادامه شما را با دیگر مزایای سازه lsf آشنا میکنیم:
· کاهش مصرف فولاد
همانطور که گفتیم برای ساخت این سازه از ورقهای فولادی با ضخامت کم استفاده میشود که همین موضوع باعث کاهش مصرف فولاد و همچنین کاهش بارهای مرده ساختمان در حدود 30 الی 40 درصد میشود.
· سهولت در مونتاژ و تفکیک اجزا
برای اتصالات اجزای مختلف این سیستم از پیچ و پرچ در کارگاه کمک گرفته میشود و به همین خاطر به راحتی میتوانید آنها را مونتاژ و تفکیک کنید.
·سرعت بالا در اجرا
از آنجایی که پانلها در کارخانه ساخته و آماده میشوند، بهاینترتیب عملیات نصب در کارگاه به بالاترین حد خود میرسد. اطلاع از قیمت آهن امروز برای شما این امکان را فراهم میکند تا مقاطع فولادی مورد نیازتان را در بهترین زمان ممکن و با مقرونبهصرفهترین هزینه خریداری کنید.
·سازه فولادی سبک و سازگار با محیط زیست
لازمم به ذکر است که بدانید در بسیاری از سازههای چوبی و احداث یک ساختمان جدید به قطع کردن تعداد زیادی درخت نیاز است و البته این را هم باید بدانید که بسیاری از مصالح ساختمانی به هیچ عنوان قابل بازیافت شدن نیستند و از این جهت میتوانند به سلامت محیط زیست صدمه بزنند، اما در سیستم lsf اسکلت فلزی کاملا امکان بازیافت شدن را دارد و از طرف دیگر برای تولید سازه جدید میتوان از فولاد بازیافت شده استفاده کرد که امری بسیار خوشایند است.
· انعطاف پذیری بالا در طراحی
با استفاده از سازه lsf دیگر محدودیتی در طراحی معماری نخواهید داشت و با وجود آن امکان طراحی سازه برای معماریهای خاص وجود دارد. یادتان باشد که در هنگام خرید سازه lsf درباره فاکتورهایی از جمله قیمت ورق گالوانیزه اطلاعاتی مفید در دست داشته باشید. از دیگر مزایای lsf میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- امکان استفاده در کنار بسیاری از سیستمها
- وزن سبک و همچنین سادگی به خاطر پیش ساخته بودن
- امکان تولید با حجم بسیار زیاد
- برخورداری از کیفیت بسیار مطلوب و یکنواختی بالا
- داشتن مقاومت و سختی بسیار زیاد در برابر عوامل مخرب
- برخوردار بودن از دقت بسیار زیاد در اجرای جزئیات
- عدم نیاز به قالببندی با وجود سازه ی lsf
- مقاومت بسیار بالا در برابر عواملی مانند پوسیدگی و زنگزدگی
- دچار نشدن به افت و خیزش در دماهای محیطی مختلف
- دخالت نداشتن شرایط جوی و آبوهوایی مختلف در نصب و اجرای این سازه
- حملونقل سریع، آسان، راحت و البته اقتصادی
- نصب با سرعت بالا و بسیار آسان
معایب سازه lsf
علاوه بر مزایا بد نیست که اطلاعاتی در ارتباط با معایب سازه lsf نیز داشته باشید که در ادامه آنها را در قالب یک لیست برای شما آوردهایم:
- محدودیت در ابعاد دهانه یکی از معایب lsf است.
- محدود بودن نیروی سازنده و مجری lsf که یکی دیگر از معایب این سازه محسوب میشود، چرا که اجرای این سیستم به یک سری مهارت و فوتوفنها نیاز دارد که در هنگام اجرا حتما باید رعایت شوند.
- از سازه های lsf نمیتوان در ساختمانهایی استفاده کرد که تعداد طبقات زیادی دارند و این میتواند یک عیب در ارتباط با این سازه باشد.
- در هنگام حملونقل این سازه باید نهایت دقت و مراقبت را به عمل آورد زیرا اگر در حین جابجایی کوچکترین آسیبی به قطعهای از این سازهها وارد شود دیگر قابل استفاده نیست و باید مجدد آن را سفارش دهید تا برایتان بسازند که این موضوع به تنهایی امری زمانبر است.
- سروصدا ایجاد شدن در این سازه به خاطر انبساط و انقباضی که دارد.
Lsf مخفف چیست؟
سازه lsf مخفف Lightweight steel frame است که آن را با نام سازه فولادی سبک نیز میشناسند. این سازه به دلیل وزن پایین قطعاتش بسیار محبوب است و به همین خاطر برای کاهش بار مرده ساختمان و همچنین افزایش استحکام از آن استفاده میکنند.
برای اطلاع از قیمت این متریال و همچنین دیگر انواع مقاطع فولادی مانند قیمت میلگرد میتوانید به سراغ سایت آهن رسان بروید.
نحوه اجرای سازه lsf
از دیگر اطلاعات مفیدی که در هنگام استفاده از سازه lsf باید به آنها آگاه باشید میتوان به نحوه اجرا و مراحل آن اشاره کرد:
· طراحی
اولین مرحله در اجرای اسکلت سازه طراحی ساختمان بر اساس چند طبقه یا ویلایی بودن است که از سمت کارفرما تعیین میشود. در این مرحله مشخصات مختلفی از جمله مقاومت باد و برف، مقاومت در برابر زلزله، مقاومت در برابر بارهای مختلف زنده و مرده، رعایت فاصله بین ستونهای باربر از یکدیگرريال ضخامت ورق و در آخر نوع ستونها و تیرها باید محاسبه شوند.
طراحی اسکلت سازه با کمک نرمافزارهای مخصوص، محاسبه نیروها و همچنین مطابق با استانداردها انجام میشود. لازم به ذکر است که بدانید در این مرحله تمامی تاسیسات آب گرم و سرد و همچنین برق مشخص شده و هنگام تولید با دستگاههای مخصوص پانچ و سوراخ میشوند تا سرعت اجرا و استفاده از این تشکیلات در محل پروژه به بیشترین حد خود برسد.
· پی و فوندانسیون
برای نصب دیوارها در فرایند اجرای سازه lsf به فوندانسیون به عمف 50 سانتیمتر نیاز است؛ بعد از اینکه مرحل فوندانسیون به اتمام رسید زمان قرار دادن انکر بولتها درون فوندانسیونها فرا میرسد که فاصله آنها از قبل مشخص شده است. طی شدن تمامی این مراحل برای تثبیت دیوارها امری ضروری و مهم بهحساب میآید.
· نصب دیوارها
همانطور که در قسمت قبل اشاره کردیم برای نصب دیوارها به انکر بولتهایی نیاز است که باید درون فوندانسیون قرار بگیرند. دیوارها در این سازههای سبک وزن نقش تحمل بارهای جانبی را بر عهده دارند و تمامی دیوارهای باربر با استفاده از مهارکنندههای موقت در محلهایی که مشخص شدهاند نصب میشوند. در این قسمت این نکته قابل ذکر است که بدانید نصب دیوارهای غیر باربر معمولا بعد از اتمام نصب انجام میشود که عمدتا هیچ تاثیری روی سازه ال اس اف و ساختار آن ندارند.
· اجرای سقف
برای اجرای سقف در سازه های lsf شیوهای مختلفی به کار گرفته میشود که از جمله محبوبترین و پرکاربردترین آنها میتوان به خرپاهای سقفی و سیستم تیر ریزی مسطح اشاره کرد. برای قسمت پوشش سقف معمولا آن را به صورت خشک یا بتن درجا اجرا میکنند. در رابطه با ساخت اینگونه سازهها باید بدانید که معمولا از تیرچههای فلزی سرد نورد شده که فاصله آنها بر اساس میزان ظرفیت باربری عضو و همچنین ابعاد قطعات پوشش سقف تعیین شده، استفاده میشود.
· پوشش های داخلی و خارجی
برای پوششهای داخلی و خارجی این سازه میتوان از مصالح و متریال مختلفی استفاده کرد. برای پوشش خارجی میتوان آن را به صورت تر و ملات به صورت خشک اجرا کرد و برای پوشش داخلی میتوان به سراغ متریالهای مختلفی از جمله کاغذ دیواری، رنگ، دیوارپوش، انواع کاشی و گچ رفت.
برای پوشش کف سازه نیز میتوان از پارکت، موکت و کفپوش استفاده کرد و برای عایقهای دیوارهای داخلی و خارجی نیز ورقهای پلی استایرن به ضخامت 5 سانتیمتر بهترین انتخاب هستند.
· اجرای تاسیسات برقی و مکانیکی
از جمله تاسیسات مکانیکی به کار رفته در سازه lsf میتوان به لولهکشی و سیستم تهویه مطبوع اشاره کرد. برای لولهکشی معمولا از لولههای سوپرپایپ و پی وی سی فشرده استفاده میکنند که در مقایسه با لولههیا فلزی و چدنی از میزان مقاومت و انعطافپذیری بیشتری برخوردار هستند.
اما در ارتباط با سیستم تهویه مطبوع باید بدانید که این مرحله با توجه به سلیقه و نظر کارفرما پیش میرود. از جمله تاسیسات برقی این سازه نیز میتوان سیمکشی، انواع کلید و پریز، تابلوهای برق، خطوط تلفن و تلویزیون را نام برد.
· نصب درب و پنجره
برای نصب درب و پنجره نیز باید دقت کنید که حتما از انواع متریال باکیفیت در جنس پی وی سی و آلومینیوم ضد حریق و ضر سرقت استفاده کنید.
سقف سازه lsf
برای احداث سقفهای شیبدار و مسطح میتوان از سازه lsf استفاده کرد؛ استفاده از این سازه برای هر یک از این سقفها مزایای را به همراه دارد که در ادامه به آنها اشاره میکنیم:
· مزایای سقف های مسطح lsf
- امکان استفاده از تخته سه لایه، ملات و همچنین ایزوگام به شکل همزمان
- امکان حذف دو متریال ملات و ایزوگام
- امکان تردد روی سقف
- امکان استفاده از متریالهای همچون ورقهای سینوسی، شبکهبندی، بتن با ضخامت 8 سانتیمتر، ملات شیببندی و همچنین ایزوگام در یک زمان
· مزایای سقف های شیبدار lsf
- امکان استفاده از پنلهای ساندویچی در سازههایی با وزن کم
- امکان استفاده از ورقهای فلزی یا سفال رنگی مانند یک سایهبان روی سازه
- امکان نصب کردن تخته سه لایه و همچنین سقف سفالی روی سازه
جمع بندی
در این مقاله سعی کردیم تا اطلاعاتی مفید و نکاتی ریز و درشت در رابطه با سازه lsf به شما ارائه کنیم. امروزه از سازه های lsf در صنعت ساختمانسازی به وفور استفاده میشود. ایران و بسیاری از کشورهای دیگر به منظور بهرهمندی از مزایای فوقالعادهای که این سازه دارد از آن استفاده میکنند.
امیدواریم که خواندن این مقاله به شما کمک کرده باشد تا به بهترین و بینقصترین شکل ممکن بتوانید ساختمان lsf را پیاده کنید.
سوالات متداول
سازه Lsf چیست؟
سازه lsf به سازه فولادی سبکی گفته میشود که جزو فناوریهای نوین دستهبندی میشود. این سازهها از پیش در کارگاه ساخته شده هستند و بعد از اتمام مراحل ساخت به محل پروژه انتقال داده میشوند تا به منظور ایجاد پایداری ساختمان نصب شوند.
سازه ال اس اف از چه اجزایی تشکیل شده است؟
از جمله اجزای تشکیلدهنده سازه ال اس اف میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- ورق و ستونهای فولادی و گالوانیزه
- صفحاتی که به عنوان عایق استفاده میشوند و گالوانیزه هستند.
- دیوارهای بتنی از پیش ساخته شده که میتوانند در سازههای قاب فلزی سبک استفاده شوند.
مزایای استفاده از سازه LSF چیست؟
از جمله مزایای استفاده از سازه lsf میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- وزن کم
- کاهش خسارات و خطرات ناشی از زلزله
- بالا بردن سرعت ساخت ساختمانها
- کاهش هدر رفت انرژی و متریال
- برخوردار بودن از کیفیت و دقت بالا در ساخت و همچنین اجرای جزئیات
- داشتن مقاومت زیاد
- حملونقل آسان و نصب بیدردسر
- امکان بازیافت شدن تمامی مصالح به کار رفته در ساخت سازه
- مقاوم در برابر حرارت و آتشسوزی
- مقاومت بالا در برابر پوسیدگی و خوردگی
معایب استفاده از سازه lsf چیست؟
از جمله معایب استفاده از سازه lsf میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- وجود محدودیت در ابعاد دهانه
- نیاز به نیروهای ماهر و متخصص در این زمینه برای اجرای سازه
- عدم امکان استفاده از آن برای ساخت ساختمانهایی با تعداد طبقات زیاد
- نیاز به دقت و مراقبت بالا حین حمل و جابجایی آن برای کاهش احتمال آسیب و تلف شدن وقت
- امکان آسیب دیدن سازه به خاطر انبساط و انقباض
سازه lsf چه کاربردهایی دارد؟
از جمله کاربردهای سازه lsf میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- قابل استفاده در ساختمانهای مسکونی چند واحدی و حداکثر تا 8 طبقه
- فراهم کردن امکان ساخت شهرکهای مسکونی ضروری در کمترین زمان ممکن به خاطر سرعت بالای اجرا
- فراهم کردن امکان ساختوساز در مناطق زلزلهخیز
- امکان ساخت ساختمانهای آموزشی و ورزشی
- فراهم کردن امکان ساخت سالنهای مختلف به عنوان گلخانه، گاوداری، مرغداری و…
- امکان ساخت خانههای ویلایی و همچنین خانه باغ
- امکان استفاده در کارخانهها و کارگاههای صنعتی موقتی و دائمی
- امکان ساخت نیم طبقه در فضاهایی که ارتفاع زیادی دارند
- فراهم کردن امکان اضافه کردن تعداد طبقات به پشت بام ساختمان