ورقهای فولادی بسته به روش تولید، آلیاژهای استفاده شده در آنها و نحوه کاربردشان در صنعت در دستهبندیهای متفاوتی قرار میگیرند که تمام آنها زیرمجموعه ورق صنعتی در نظر گرفته میشوند. اگر شما نیز دائما با انواع ورق صنعتی سروکار دارید بهتر است پرکاربردترین ورقهای صنعتی و فولادی را بشناسید و در مورد ویژگیها و مشخصات آنها اطلاعات بیشتری کسب کنید. چراکه انواع ورق صنعتی به دلیل تفاوتهای چشمگیری که در خواص و ویژگیهایشان با یکدیگر دارند بهطبع کاربرد مختلفی هم دارند و البته گاهی ممکن است در برخی موارد بهجای یکدیگر بهکار برده میشوند. قیمت ورق آهن مانند قیمت آهن امروز نوسانات بسیاری را تجربه میکند زیرا قیمت تمام شده محصولات فولادی و آهنآلات به موارد بسیار گستردهای بستگی دارد. در این مقاله سعی داریم تا انواع ورق صنعتی و کاربردهایشان را بررسی کنیم تا شما اطلاعات کافی را در مورد محصول موردنظر خود کسب کنید.
[irp posts=”55295″ ]
کاربرد انواع ورق صنعتی
ورقهای صنعتی عمدتا بر اساس نحوه تولید، درصد آلیاژها، خواص و ویژگیهایی نظیر استحکام، شکلپذیری، مقاومت در برابر فشار و کشش و خوردگی و … تقسیمبندی میشوند و بر طبق همین موارد کاربردهای متنوعی در صنعت دارند. بهصورتکلی انواع ورق صنعتی در صنایعی همچون خودروسازی، ساختوساز، لوازم خانگی، کشتیسازی، ساخت لوله و بستهبندی کاربرد وسیعی دارند و یکی از نیازهای اصلی این صنایع هستند. عمدتا ورقهایی نظیر ورق سیاه ( انواع گرید ورق سیاه مثل ST33، ST37 و 52ST)، ورق روغنی، ورق رنگی، ورق گالوانیزه، ورق اسیدشویی و انواع ورق استیل در صنایع بسیار محبوب و پرطرفدار هستند. در ادامه با خواص پرکاربردترین انواع ورق صنعتی و موارد استفاده آنها آشنا میشویم.
-
ورق سیاه
در بین انواع پرکاربردترین ورق صنعتی، میتوانیم ورق سیاه را یکی از بهترین ورقها معرفی کنیم. سطح این ورق مات و کدر است و براق و صیقلی نیست، به همین دلیل به آن ورق سیاه میگویند. تولید ورقهای سیاه بر اساس روش نورد گرم انجام خواهد شد. شمش فولاد را برای تولید این ورق به حالت خمیر در می آورند. پس از آن مرحله نورد کاری ورق انجام خواهد شد. در فرایند تولید ورق سیاه، از آنجایی که حرارت بسیار بالاست باید عملیات خنکسازی انجام شود. در هر یک از مراحل تولید ورقها غلطکها فاصله شان کمتر میشود. علاوه بر موارد گفته شده ورق سیاه دارای دو گرید پرکاربرد ST52 و ST37 در صنایع مختلفی کاربرد دارند و از طرفی هزینه مقرون به صرفه آنها این دو گرید را بسیار پرطرفدار کرده است. قیمت ورق سیاه معمولا بر اساس معیارهای مختلفی بهصورت روزانه تعیین شده و از سمت کارخانهها اعلام میشود.
انواع ورق های سیاه در صنایع زیر کاربرد دارند:
- بدنه خودرو
- کشتیسازی
- تانکرسازی
- انواع پروفیل
- ورق کف خودرو
- لولههای درزدار
[irp posts=”43874″ ]
-
ورق روغنی
ورق روغنی از نظر کاربرد و خواص در رده دوم پرکاربردترین ورق صنعتی قرار میگیرد. باید بدانید که نامگذاری این ورق ربطی به روغنی بودن آن ندارد. بلکه به دلیل براق و صیقلی بودن سطح ورقهای روغنی در صنعت فولاد آنها را به این نام میشناسند. هدف از تولید این ورق ها کیفیت سطحی بالای آنها با ضخامت پایین است چرا که فرآیند تولید ورق روغنی براساس نورد سرد انجام میشود و به همین دلیل براق هستند. روش تولید ورقهای روغنی بر اساس استانداردهای کارخانه و موجود در بازار بینالمللی تایید و مشخص میشود و طبق این استانداردها فرایندهای جانبی و اصلاحی برای از بین بردن موج و همچنین صافکاری انجام میشود. قیمت ورق روغنی براساس وزن، ضخامت، کارخانه تولیدکننده و نرخ آهن در بازار جهانی تعیین میشود. کاربردهای مربوط به ورقهای روغنی بسیار زیاد است و به طورمعمول در صنایعی زیر مورد استفاده قرار میگیرند:
- تولید لوله
- روکش محصولات متفاوت مانند یخچال
- ورقهای پایه
- تولید ورقهای گالوانیزه
- ساخت لوازم خانگی
-
ورق اسیدشویی
ورق اسیدشویی نیز یکی از ورقهای صنعتی پرطرفدار در صنعت است که بر اساس فرآیند نورد گرم تولید میشوند. از آنجایی که حرارت بالایی برای تولید این ورقها استفاده میشود باید بعد از عملیات ذوب، خنک شوند. روی سطح هر یک از ورق های اسیدشویی آهن به وجود می آید. برای حذف کردن پوسته های اکسید شده فرایند اسیدشویی روی ورق ها انجام می شود. فرایند اسید شویی بر اساس استانداردهای مشخص شده ای انجام خواهد شد. اگر قصد خرید این ورق را دارید باید بدانید که قیمت ورق اسیدشویی بر اساس درصد مواد تشکیل دهنده و آلیاژهایش تعیین میشود. کاربردهای متفاوتی از ورقهای اسیدشویی دریافت میشود. کاربردهای این ورقها شامل موارد زیر میشود:
- تولید لولههای نفت و گاز
- ساخت رینگ و شاسی خودرو
- پایه تولید ورقهای روغنی
- استفاده در صنعت کشتیسازی
-
ورق گالوانیزه
از آنجایی که زنگزدگی و خوردگی ورقهای فولادی یکی از دغدغههای صنعتگران است، ورقهای گالوانیزه تولید شدند تا به این دغدغه پاسخ دهند. ورقهای گالوانیزه به دلیل وجود یک لایه روی و زینک ضدزنگ هستند و در برابر خوردگی و زنگ آهن مقاومت زیادی دارند. البته باید بدانید که این ورق ها برای مصارف صنعتی اقتصادی نمی باشند. ورق های گالوانیزه بر اساس روش های گوناگونی تولید می شوند. به دلیل صرفهجویی در هزینه تمام شده پروژه و محصول، گالوانیزه کردن ورقها به عنوان یکی از اقتصادیترین روشهای تولید، شناخته میشود. برای تولید ورق های گالوانیزه از مخزن های روغنی استفاده می کنند. یکی از مهم ترین مزیت های ورق گالوانیزه این است که در برابر خوردگی و محیط های مرطوب و اسیدی مقاومت زیادی دارد. در صورتی که خراش های متنوعی روی این ورق ها ایجاد شود آسیب نمی بینند. در صورتی که قصد خرید ورق گالوانیزه را دارید باید قیمت ورق گالوانیزه را به صورت روزانه بررسی کنید. کاربردهای متفاوتی از ورق های گالوانیزه در صنعت به چشم میخورد که شامل موارد زیر میشود:
- تولید کابینت
- تولید لوله های انتقال آب
- ساخت سوله و تولید سقف آن
- تولید مخازن نگهداری آب
- بهترین ورق بازار
[irp posts=”43336″ ]
- ورق رنگی
ورق رنگی یکیدیگر از ورقهایی است که در صنعت کاربرد زیادی دارد. ورقهای رنگی در واقع یکی از ورقهای گالوانیزه هستند که با استفاده از پوشش رنگی به خوبی پوشانده میشوند. ورقهای رنگی را در رنگبندیهای متفاوت تولید میکنند. به همین دلیل جهت ساخت انواع شیروانیها، آلاچیق ها، لوازم خانگی و تجهیزات گرمایشی و سرمایشی این ورق ها را استفاده می نمایند.
این ورق برای زیباسازی نمای داخلی و خارجی ساختمان به عنوان بهترین ورق بازار شناخته می شود. قیمت ورق رنگی بر اساس ضخامت و رنگ ورق تعیین میشود. فرایند تولید ورقهای رنگی به این نحو است که ابتدا کلافهای گالوانیزه را به بخش آماده سازی ارسال میکنند. سپس ناخالصیها و چربیهای ورق را پاک میکند. در مرحله بعد باید ورقهها را بین غلطکها عبور دهند تا ورقها صاف و یکنواخت شوند. بعد از اینکه ورق های رنگی آماده شوند آنها را وارد مرحله رنگ آمیزی میکنند. پس از سرد شدن ورق های رنگی باید رنگ نهایی را روی آنها اعمال کنند. کاربردهای زیادی از ورق های رنگی دریافت خواهد شد. برای معرفی کاربردهای این ورق میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- صنایع فلزی
- ساخت لوازم خانگی
- صنایع حمل و نقل مانند ماشین سنگین و اتاقک خودرو
- صنایع ساختمان سازی مانند نمای خارجی و داخلی ساختمان و انواع سقفها
-
ورق آجدار
ورق های آجدار را به عنوان بهترین ورق بازار معرفی می کنند. این ورق ها دارای سطح صاف و مسطح می باشند. به همین دلیل امکان حرکت دادن اجسام روی آنها به هیچ عنوان وجود نخواهد داشت. هر یک از اجسام به راحتی روی این ورق ها لیز می خورند. به همین دلیل کاربردهای خاصی از این ورق ها دریافت می شود. ورق های آجدار دار را با استفاده از ورق های روغنی و همچنین ورق های سیاه تولید می کنند. یکی از روش های تولید این ورق ها به این صورت است که پس از تکمیل کردن فرایند تولید ورق، آنها را وارد دستگاه آج زنی می کنند. دستگاه آج زنی بر اساس استانداردهای مشخص شده این ورق ها را تولید خواهد کرد. کاربرد زیادی از ورق آجدار دریافت می شود. ورقهای آجدار در صنایع زیر مورد استفاده قرار میگیرند:
- ساخت کف عرشه کشتیها
- ساخت سطوح دستگاههای متفاوت صنعتی
- کف پلهای عابر پیاده
- پلههای اضطراری
- کف اتاق وانتها و کامیونها
[irp posts=”43586″ ]
- ورق آلیاژی
ورق آلیاژی پرکاربردترین ورق صنعتی شناخته است، چرا که قیمت ورق آلیاژی مناسب و بهصرفه است. ورقهای آلیاژی در صنایع متفاوت استفاده خواهند شد. زمانی که ورق های آلیاژی را تولید می نمایند آنها را با عناصر متفاوتی ترکیب می کنند. به همین دلیل آنها را در اشکال گوناگون وارد بازار می نمایند. ورق های آلیاژی در دو دسته نوردکاری گرم و نوردکاری سرد تولید می گردند. این نمونه ورق ها را به دو نوع شیت فرم و رول فرم وارد بازار کنند. ورق های آلیاژی نمونه های متفاوتی دارند. کاربردهایی که از این ورق ها دریافت می شود مربوط است به:
- صنعت هواپیماسازی
- ساخت کشتی یا وسایل دریایی
- صنایع پتروشیمی، گاز و نفت
- مخازن حمل سوخت
-
ورق استیل
ورق استیل را به عنوان پرکاربردترین ورق فولادی می شناسند. قیمت ورق استیل بر اساس ابعاد و ضخامت مشخص می گردد. ورق های استیل نوعی از ورق های فولادی می باشند. از آنجایی که این ورق ها دارای خواص مکانیکی هستند مقاومت زیادی دارند. این نمونه ورق ها دارای خاصیت های زیادی مانند استحکام بالا، ضد زنگ زدگی وغیره هستند. عناصر متفاوتی را در ورق های استیل به کار گرفته اند. درصد هر یک از این عناصر متفاوت است.
ورق استیل به عنوان بهترین ورق بازار شناخته می شود. مهمترین ویژگی این ورق ها خاصیت ضد زنگ بودن آنها می باشد. یکی از مهمترین مواد تشکیل دهنده ورق های استیل کروم است. کروم زمانی که با اکسیژن ترکیب می گردد لایه ای را روی ورق به وجود می آورد. به همین دلیل از زنگ زدگی ورق ها جلوگیری خواهد کرد. کاربردهای متفاوتی از ورق های استیل دریافت می شود. کاربردهای ورق استیل شامل موارد زیر میشود:
- ساخت انواع لوازم خانگی
- انواع تانکرها
- صنایع غذایی
- ساخت بدنه وسیله نقلیه مانند کامیون، هواپیما و خودرو
- قابلیت استفاده در وسیله های آشپزخانه مانند قاشق و چنگال
شما میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر درمورد قیمت ورق استیل و مشخصات آن با کارشناسان ما تماس بگیرید.
کارخانههای تولیدکننده ورق صنعتی
در ایران کارخانههای نام آشنای بسیاری دارای خطوط تولید ورق صنعتی هستند. بهطور معمول ورق صنعتی به دوصورت رول و شیت در کارخانههای فولاد کشور تولید و به بازار عرضه میشوند. کیفیت هرکدام از انواع ورق به کارخانه تولیدکننده، استانداردهای در نظر گرفته شده و خلوص مواد اولیه بستگی دارد و میتوان حتی بر اساس کیفیت و قیمت دستهبندی کرد. کارخانههای برتر تولیدکننده ورق صنعتی در کشور شامل موارد زیر میشوند:
- فولاد مبارکه اصفهان
- اکسین خوزستان
- صنایع هفت الماس
- فولاد گیلان
سخن آخر
در این مقاله اطلاعات مختلفی را در مورد انواع ورق صنعتی و نحوه تولید و کاربرد آنها در اختیارتان گذاشتیم که دانستن این اطلاعات برای خرید این ورقها کاملا لازم و ضروری است. برای خرید ورقهای صنعتی کسب اطلاعاتی نظیر درصد آلیاژ، نحوه تولید، مشخصات فنی نظیر ابعاد و استاندارد کیفی و همچنین قیمت آنها از اهمیت بالایی برای خریداران برخوردار است. برای کسب اطلاعات بیشتر و خرید ورق صنعتی میتوانید با کارشناسان فروش آهنرسان (31916☎) تماس بگیرید و ضمن کسب اطلاعات و امکان ثبت سفارش غیرحضوری از مشاوره رایگان کارشناسان باتجربه ما بهرهمند شوید.
سوالات متداول
چند نوع ورق صنعتی پرکاربرد داریم؟
ورق صنعتی سیاه، روغنی، گالوانیزه، رنگی و استیل از ورقهای پرکاربرد در صنعت هستند.
آیا محصولات تمام کارخانهها استاندارد هستند؟
بله، معمولا ورقهای صنعتی تولیدی توسط کارخانهها همگی استاندارد هستند و گاهی فقط مشخصات فنی آنها متفاوت است.
کدام کارخانه تولیدکننده بهترین کیفیت را دارد؟
نمیتوان گفت که کدام کارخانه برای خرید ورق صنعتی بهتر است اما بهطورمعمول کیفیت ورقهای کارخانه فولاد مبارکه و اکسین اهواز بهتر است.
برای خرید انواع ورق صنعتی با چه شمارهای تماس بگیریم؟
برای خرید ورق صنعتی میتوانید با شماره (31916☎) تماس بگیرید و ورق مورد نظر خود را تهیه کنید.