ورق فولادی پوشش دار چیست؟

تولید ورق پوشش دار
ورق‌های فولادی بر اساس نورد به دو دسته سرد و گرم تقسیم می‌شوند و ورق‌ پوششی اغلب از نوع نورد سرد است. این محصولات در صنایع مختلف بسیار پرکاربرد هستند و از ترکیب انواع ورق‌ فولادی معمولی با عناصر مختلف به وجود می‌آیند. مقاومت فولاد به طور معمول بیش از آهن است با این وجود خورندگی، رطوبت و مواردی ازین دست برای فولاد تهدید محسوب می‌شوند. ورق فولادی پوشش‌دار هم در برابر تهدیدات ذکر شده مقاوت بیشتری دارد هم مستحکم‌تر و زیباتر است؛ درنتیجه عمر مفید این ورق‌ها بیشتر خواهد بود.

ورق فولادی پوشش دار ورقی است که از آن در صنعت فولاد به وفور استفاده می‌شود و لازم به ذکر است که بدانید این صنعت نقش بسیار پررنگی در زنجیره تولید دارد و به‌این‌ترتیب فراهم بودن ورق فولادی پوشش دار نیز از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.

ورق های فولادی پوشش دار محصولاتی هستند که قصد داریم در ادامه این مطلب بیشتر درباره انواع مختلف آن‌ها صحبت کنیم. درضمن اگر برای اجرا و پیشبرد پروژه‌هایتان به مقاطع فولادی مختلفی نیاز دارید، به علت نوسان قیمت مدام این دسته از محصولات باید حتما قبل از خرید از قیمت آهن امروز مطلع باشید تا فرصت خرید در بهترین زمان ممکن و با بهترین قیمت برای شما فراهم شود.

معرفی ورق فولادی پوشش دار

ورق فولادی پوشش دار چیست؟ ورقی است که در صنایع مختلف به‌خصوص در تولیدات لوازم خانگی و خودروسازی بسیار کاربرد دارد و غالبا با هدف بهبود استحکام و زیباتر شدن محصولات تولیدی از این دسته از ورق‌ها استفاده می‌کنند. برای تولید ورق فولادی پوشش‌دار از ترکیب ورق‌های فولادی معمولی و دیگر مواد استفاده می‌شود.

این نوع ورق‌ها نسبت به ورق‌های معمولی از کیفیت، استحکام و زیبایی ظاهری بیشتری برخوردار هستند و از آنجایی که مقاومت بسیار مطلوبی در برابر خوردگی از خود نشان می‌دهند، عمر مفید بیشتری نیز دارند. از جمله انواع ورق فولادی پوشش ‌دار می‌توان ورق‌های گالوانیزه، آلوزینک، رنگی و قلع‌اندود را نام برد. برای اطلاع از قیمت ورق آهن می‌توانید روی خدمات مجموعه‌های معتبر و مطمئنی در این زمینه حساب باز کنید که از جمله آن‌ها می‌توان به سایت آهن رسان اشاره کرد.

فرایند ساخت ورق فولادی پوشش دار

ورق فولادی پوشش دار چیست؟ ورقی است که برای ساخت و تولید آن از موادهای مختلفی مانند روی، آلومینیوم _ روی، سرب، مواد آلی و لعاب استفاده می‌شود و لازم است بدانید که اضافه کردن هریک از این‌ها می‌تواند خصوصیات و ویژگی‌های منحصربه‌فردی را به ورق فولادی ببخشد.

برای اطلاع از قیمت ورق آلیاژی می‌توانید با شماره 05131916 تماس بگیرید تا همکاران ما در مجموعه آهن رسان تمامی راهنمایی‌های لازم را در اختیارتان قرار دهند، افرادی که در این مجموعه فعالیت دارند همیشه آماده خدمت‌رسانی به شما مشتریان عزیز هستند و تمام تلاش خود را می‌کنند تا به تمام ابهامات و سوالات پیش آمده در ذهنتان پاسخ دهند.

روش های مختلف پوشش دهی ورق های فولادی

ورق فولادی پوشش دار چیست؟ ورقی است که در صنایع مختلف بسیار پرکاربرد است و برای استفاده در صنایع و مصارف مختلف آن‌ را به روش‌های مختلفی پوشش‌دهی می‌کنند که در ادامه درباره انواع ورق‌ها با پوشش‌های مختلف برایتان صحبت می‌کنیم:

·         ورق فولادی با روکش سرب

فولاد به تنهایی مقاومت بسیار زیادی دارد و در برابر خوردگی و پوسیدگی استحکام بی‌نظیری دارد، اما با تمام این تفاسیر باز هم نیاز است که مقاومت آن‌ها در برخی شرایط بیشتر شود که برای اینکار از روکش سرب یا آلیاژ قلع و سرب استفاده می‌شود. آلیاژ قلع و سرب به نام حلب سربی نیز شهرت دارد و از ترکیب دو فلز سرب و قلع به نسبت 80 به 20 یا 90 به 10 حاصل می‌شود.

در این روش پوشش‌دهی ورق فولادی حلب سربی را به صورت یک لایه نازک (حدود 20 میکرون) روی فولاد می‌کشند تا مقاومت بیشتری در برابر خوردگی، زنگ‌زدگی و پوسیدگی داشته باشد. از این نوع ورق‌های فولادی پوشش‌دار معمولا در ساخت سقف‌ها، آب‌روها، پوشش زیرین سازه‌ها و… استفاده می‌شود. اگر می‌خواهید مقاومت موضعی این فولاد را تقویت کنید، می‌توانید قسمت‌های بریده یا انتهایی این ورق‌ها را لحیم‌کاری کنید.

 

·         ورق فولادی با پوشش آلی

ورق فولادی پوشش‌دار با مواد آلی گزینه‌ای عالی به عنوان فولادی مستحکم و در عین حال با ظاهری زیبا محسوب می‌شود و پوشش‌دهی با مواد آلی جزو روش‌های مدرن برای بهبود ویژگی‌های ظاهری و عملکردی این نوع ورق‌ها به‌حساب می‌آید؛ مواد آلی مورد استفاده در این فرایند گرماچسب هستند و رنگ‌بندی‌های متنوعی را برای مصرف‌کنندگان فراهم می‌کنند.

موادهای آلی مختلفی برای پوشش‌دهی ورق‌های فولادی استفاده می‌شود که علاوه بر بهبود استحکام آن‌ها طیف وسیعی از رنگ‌ها را نیز برای شما فراهم می‌کنند تا انتخاب راحت‌تر و بهتری داشته باشید؛ این مواد عبارت‌اند از :

  1. پلاستیک‌های v.c (پوشش رنگی)
  2. پلی وینیل
  3. فلوراید (v.f2)
  4. پلی استرها
  5. فیلم v.c (استلوتیت)

پوشش پلاستیک p.v.c بر روی ورق فولادی

برای این نوع پوشش بر روی ورق فولادی از روی _ آلومینیوم استفاده می‌شود و از جمله مشخصات آن می‌توان به سطح زمخت، بافت چرم مشابه و تولید در رنگ‌های مختلف اشاره کرد. سطح دیگر این پوشش را معمولا با یک ماده ضد خوردگی می‌پوشانند و از پلی استر می‌سازند و به همین خاطر حمل‌ونقل آن‌ها بسیار سخت بوده و باید مراقب بود تا به سطح خارجی آن هیچگونه آسیبی وارد نشود.

این محصول در شرایط غیر دریایی طول عمری برابر با 20 سال یا حتی بیشتر از آن دارد و برای ساخت سقف‌ها و همچنین استفاده در محیط‌های شیمیایی از آن استفاده می‌شود.

برای خرید انواع مقاطع فولادی و ورق‌های فولادی پوشش‌دار به نقدینگی و بودجه‌ی کافی نیاز دارید، اما در برخی مواقع ممکن است میزان نقدینگی شما برای خرید حجم مصالح مورد نیازتان کم باشد و فکر کنید که باید در این صورت قید خرید را بزنید، اما خبر خوب این است که آهن رسان امکان خرید آهن آلات با چک را برای شما فراهم کرده و به‌این‌ترتیب به راحتی می‌توانید هر آنچه که نیاز دارید را به صورت اقساطی و اعتباری و با کیفیت بسیار بالا خریداری کنید.

 

پوشش پلی استر بر روی ورق های گالوانیزه

از پوشش پلی استر یا پلی استر سیلسیم از برای تقویت ورق‌های گالوانیزه استفاده می‌شود. شاید این محصول نسبت به گزینه‌های دیگر مقاومت کمتری داشته باشد، اما دوام لازم تا 10 سال بدون نیاز به تعمیر را برایتان فراهم می‌کند. با تمام این تفاسیر ورق‌های گالوانیزه با پوشش پلی استر گزینه‌های بسیار مطلوبی برای مناطق گرم، مرطوب و نزدیک به دریا هستند.

 

پوشش p.v.f2 بر روی ورق های گالوانیزه

از پوشش p.v.f2 یا همان فلوئوروکربن خنثی برای تقویت ورق‌های گالوانیزه استفاده می‌شود و از آنجایی که این پوشش مقاومت بسیار بالایی را فراهم می‌کند، بنابراین می‌توان از آن در تمامی محیط‌ها استفاده کرد. در هنگام حمل‌ونقل این ورق‌ها نیز باید نهایت دقت را به خرج داده تا از هرگونه آسیب فیزیکی جلوگیری شود. لازم به ذکر است که بدانید سطح صاف این ورق‌ها امکان تمیزکاری راحت و آسان را برای شما فراهم می‌کند.

 

·         ورق فولادی با پوشش لعاب

این محصول نور را به خوبی منعکس می‌کند، چرا که رنگ استاندارد (سفید براق) و سطحی صاف دارد و به همین خاطر بیشتر در قسمت‌های داخلی سازه‌ها مانند دیوارها و سقف‌های داخلی از آن‌ها استفاده می‌شود. از آنجایی که به راحتی می‌توان این محصول را تمیز کرد، بنابراین از این جهت نیز بسیار مورد توجه است و محبوبیت بالایی دارد.

 

·         ورق فولادی با پوشش آلومینیوم – روی

پوشش آلومینیوم _ روی از 55 درصد آلومینیوم، 43.5 درصد روی و 1.5 درصد سیلیسیم تشکیل شده است و به همین خاطر این دسته از ورق‌ها مقاوت بسیار زیادی دارد و این مقاومت به‌قدری است که به راحتی می‌توان از آن‌ها بدون نیاز به مراقبت ویژه در محیط‌های معمولی استفاده کرد.

 

·         ورق فولادی با پوشش روی

همان‌طور که گفتیم برای پوشش‌دار کردن ورق‌های فولادی از موادهای مختلفی استفاده می‌شود که در بین تمامی آن‌ها روی جایگاه خاص و ویژه‌ای نسبت به دیگر موادها دارد و زمانی که ورق‌های فولادی را با روی پوشش می‌دهند، وری‌های گالوانیزه به‌وجود می‌آیند. برای پوشش‌دار کردن ورق‌ها با روی از چهار روش مختلف پیروی می‌کنند:

  1. فرو بردن فولاد درون مذاب روی
  2. پاشیدن روی ذوب شده بر روی ورق فولادی مد نظر
  3. فرو بردن ورق فولادی درون پودر روی
  4. پوشش دادن ورق فولادی با استفاده از روش الکترولیز

عملیات فرو بردن ورق فولادی درون روی ذوب شده

در این روش ابتدا ورق فولادی را وارد حمام اسیدی کرده و به خوبی آن را تمیز می‌کنند و سپس آن را به درون مذابی از روی و آهن فرو می‌برند و در نتیجه این فرایند آلیاژی روی فولاد ایجاد می‌شود که مقاومت آن را در برابر آسیب‌های خارجی افزایش داده و همچنین سطحی بهتر برای رنگ کردن و جوشکاری فراهم می‌شود.

 

پوشش‌ دار کردن ورق فولادی با استفاده از روش الکترولیز

ورق فولادی در این فرایند به عنوان کاتد در محلول روی سولفات قرار می‌گیرد و این در حالی است که آند سربی نیز در همین محلول وجود دارد. ورق فولادی به قطب مثبت منبع انرژی متصل شده و با آغاز جریان الکتریکی، یون‌های روی از محلول به سمت سطح ورق جذب می‌شوند و در نتیجه لایه محافظ مد نظر ایجاد شده و ورق گالوانیزه تشکیل می‌شود.

کاربرد ورق گالوانیزه

ورق فولادی پوشش دار چیست؟ تا این قسمت مقاله با ورق فولادی پوشش‌دار و همچنین انواع روش‌های پوشش‌دهی آن‌ها به خوبی آشنا شدید. اما لازم به ذکر است که بدانید ورق گالوانیزه یکی از محصولات محبوب و پرکاربرد در این دسته محسوب می‌شود که کاربردهای بسیار گسترده‌ای در ساخت‌وساز و ساختارهای مختلف دارد.

از جمله کاربردهای ورق گالوانیزه می‌توان به ساخت کانال‌های کولر، کابینت‌های آشپزخانه، شیروانی، استفاده در صنعت خودروسازی، تولید تانکرهای آب، ایجاد دکل‌های انتقال برق فشار قوی، تجهیزات سیستم‌های خنک‌کننده و… اشاره کرد. دلیل پرکاربرد و محبوب بودن ورق‌های گالوانیزه این است که بسیار زیاد و البته مستحکم هستند

ورق آلوزینک چیست؟

ورق آلوزینک یکی از دیگر ورق‌های فولادی پوشش دار است که شباهت زیادی با ورق گالوانیزه دارد که برای پوشش محافظ آن علاوه بر روی، از فلز آلومینیوم نیز استفاده شده است. 55 درصد پوشش این ورق از فلز روی، 44 درصد از آلومینیوم و یک درصد آن از سیلیسیم تشکیل شده است.

تنها تفاوت این ورق با ورق گالوانیزه مقاومت آن است؛ مقاومت ورق آلوزینک بیشتر از ورق گالوانیزه بوده و این تفاوت مقاومت به قدری است که ورق آلوزینک حتی می‌تواند در برابر اسید نیز تا حد بسیار مطلوبی مقاوم باشد. برای تولید این ورق از روشی مشابه با روش تولید ورق گالوانیزه پیروی می‌کنند و آن هم استفاده از حمام مذاب آلیاژ پوشش است.

از جمله کاربردهای ورق آلوزینک می‌توان به تبدیل به ساندویچ پنل به عنوان سقف و دیواره برخی از سازه‌ها اشاره کرد.

ورق فولادی روکش شده چیست؟

همان‌طور که گفتیم از ورق‌های فولادی به صورت گسترده در تولید لوازم خانگی و صنعت خودروسازی استفاده می‌شود و به‌طورکلی این ورق‌ها برای افزایش زیبایی و استحکام در سازه‌ها و محصولات مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرند. این ورق‌ها از ترکیب ورق‌های فولادی معمولی با مواد دیگر به‌وجود می‌آیند و ورق‌های فولادی پوشش‌دار نسبت به ورق‌های فولادی معمولی کیفیت، استحکام و البته ظرافت بیشتری دارند و از آنجایی که در برابر خوردگی بسیار مقاوم هستند، بنابراین طول عمر بسیار بیشتری نیز دارند.

جمع بندی

ورق فولادی پوشش دار چیست؟ همان‌طور که گفتیم ورق فولادی پوشش‌دار به فولادهایی گفته می‌شود که آن‌ها را با روش‌های مختلفی پوشش داده‌اند و تا مقاومت، زیبایی و کارایی بیشتری در صنایع مختلف داشته باشند و به همین خاطر انسان همواره در تلاش است تا برای بهبود ویژگی‌های این ورق‌ها و استفاده در فرایندهای مختلف آن‌ها را پوشش‌دار کند، چرا که در این صورت ورق‌ها استحکام بیشتری در برابر خوردگی و پوسیدگی از خود نشان می‌دهند.

امیدواریم که با خواندن این مطلب دلیل پوشش دار کردن ورق فولادی را متوجه شده باشید و در این زمینه اطلاعات مفید و سودمند بیشتری به دست آورده باشید.

سوالات متداول

ورق فولادی پوشش دار را از کجا تهیه کنیم؟

برای خرید ورق فولادی پوشش دار می‌توانید به سایت آهن رسان مراجعه کنید و محصولات مورد نیازتان را با قیمت و کیفیتی استثنایی خریداری کنید.

قیمت ورق فولادی پوشش دار چقدر است؟

قیمت ورق فولادی پوشش دار مانند هر محصول فولادی دیگر تحت تاثیر یک سری فاکتورها دائما در نوسان است، به‌این‌ترتیب قبل از ثبت سفارش باید حتما از قیمت روز آن از طریق سایت‌های معتبر در این زمینه مطلع شوید.

هزینه حمل و نقل ورق فولادی پوشش دار بر عهده خریدار است؟

بله. تمامی هزینه‌های حمل‌ونقل محصولات خریداری شده بر عهده مشتری و خریدار است.

ورق گالوانیزه چیست؟

ورق گالوانیزه به ورقی گفته می‌شود که روکش روی دارد.

هدف از تولید ورق های فولادی پوشش دار چیست؟

هدف از تولید ورق‌های فولادی پوشش دار افزایش مقاومت آن‌ها در برابر خوردگی، پوسیدگی و البته زنگ‌زدگی است.

از چه آلیاژی برای ساخت ورق فولادی با پوشش سرب – قلع استفاده می شود؟

از آلیاژ سرب و قلع برای ساخت ورق فولادی با پوشش سرب – قلع استفاده می‌شود.

اشتراک گذاری مقاله
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *