میلگرد ترانس چیست؟

میلگرد ترانس چیست

میلگرد ترانس به نوعی از میلگرد گفته می‌شود که طی فرآیندی، سطح آن صیقل داده می‌شود و علاوه بر مصارف ساختمان‌سازی، برای مصارف تزیینی نیز کاربرد دارد. قیمت میلگرد به صورت مستقیم بر روی قیمت این نوع محصول تاثیرگذار است.

میلگرد ترانس جزو انواع مختلف میلگردها محسوب می‌شود که دارای یک سری ویژگی‌ها و خصوصیات منحربه‌فرد است و همین موضوع این دسته از میلگردها را برای کاربردهایی خاص به گزینه‌ای مطلوب تبدیل کرده است. میلگرد ترانس استیل در مقایسه با دیگر انواع میلگردها زیبایی ظاهری بسیار بیشتری داشته و به همین خاطر در مواردی که زیبایی ظاهری ملاک باشد، استفاده از این میلگرد اهمیت پیدا می‌کند.

بدنه این دسته میلگردها را به شکل صیقلی می‌سازند و این میلگرد به همان اندازه که زیباست، استحکام فولادی بسیاری مناسبی هم دارد. همین نکته وجه تمایز آن با دیگر رقبای آن به‌حساب می‌آید و از طرف دیگر باعث افزایش قیمت آن نسبت به دیگر میلگردهای فولادی موجود در بازار شده است.

اگر جزو آن دسته از کسانی هستید که در حوزه خرید و فروش آهن‌ آلات زیاد فعالیت دارید، باید بدانید که اطلاع از قیمت لحظه‌ای این محصولات اهمیت بسیار زیادی دارد، چرا که بر روی هزینه تمام شده پروژه شما تاثیر گذار است. خرید آهن با قیمتی مقرون به صرفه می‌تواند به کم کردن هزینه‌های پروژه شما کمک کند.

نحوه تولید میلگرد ترانس

برای تولید میلگرد ترانس عموما از روش نورد گرم استفاده می‌شود و به‌طورکلی نحوه تولید این میلگرد کمی با دیگر میلگردها تفاوت دارد؛ یعنی فولادی که به عنوان ماده اولیه برای تولید این میلگرد استفاده می‌شود، باید وارد واحد نورد گرم شده تا در آنجا با استفاده از غلتک‌ها و اعمال کشش به ابعاد و سایزهای مد نظر تبدیل شود.

برای اینکه میلگرد تحت کشش قرار بگیرد، ابتدا سطح آن را از هرگونه آلودگی و چربی تمیز می‌کنند و سپس کشش را آغاز می‌کنند تا به ابعاد دلخواه برسد و سپس قسمت ابتدایی و انتهایی آن را برش می‌دهند؛ بعد از برش دادن فرایند تابگیری شروع می‌شود تا محصول مد نظر به استانداردهای لازم برسد و خم و قوس‌های آن به حداقل برسد.

در آخر برای اینکه سطحی صیقلی، زیبا و مقاوم روی میلگرد ترانس به‌وجود بیاید، آن را پولیشکاری می‌کنند و سپس آن را برای بسته‌بندی آماده کرده و برای فروش به بازار عرضه می‌کنند تا به دست صنایع مختلفی ساختمانی و… برسد.

انواع میلگرد ترانس (میل ترانس)

میلگرد ترانس انواع مختلفی دارد که در این قسمت تمامی آن‌ها را به شما معرفی کرده و درباره خصوصیات هریک از آن‌ها به صورت مفصل برایتان صحبت می‌کنیم:

1.      میلگرد ترانس پولیش (تک پولیش)

میلگرد ترانس تک پولیش به میلگری گفته می‌شود که تنها یک لایه بر روی آن پولیش زده شده است و در سایزهای 8 تا 15 میلی‌متر تولید می‌شود. دلیل پولیش زدن این میلگردها این است که چسبندگی بین آن و بتن افزایش پیدا کند و از طرف دیگر کارایی بهتری در محیط‌های مرطوب داشته باشند.

برای داشتن یک میلگرد ترانس پولیش از یک میلگرد ساده استفاده می‌کنند و با پولیش زدن آن به دنبال ایجاد سطحی صاف و صیقلی و بدون هیچگونه ناهمواری در سطح آن هستند و از جمله مهم‌ترین کاربردهای آن می‌توان به استفاده در ساخت پل‌ها، تونل‌ها، سازه‌های دریایی، صنایع نفتی، صنعت خودروسازی، ماشین‌آلات صنعتی و پمپ‌های آب اشاره کرد.

 

2.      میلگرد ترانس دو پولیش (سنگ خورده)

میلگرد ترانس دوپولیش میلگردی است که سطحی درخشان‌تر و بادوام‌تر نسبت به میلگرد ترانس تک پولیش داشته باشد و پولیش زدن اینگونه میلگردها بهتر است که در دو مرحله انجام شود تا زیبایی بصری و مقاومت چندین برابری برای آن‌ها فراهم شود.

از این میلگردها می‌توان در قطعات ماشین‌آلات صنعتی، صنعت خودروسازی، نمای ساختمان‌های لوکس، مجلل و گران قیمت استفاده کرد.

 

3.      میلگرد ترانس بلبرینگ خور

میلگرد ترانس بلبرینگ خور به همان میلگرد ترانس دو پولیش گفته می‌شود که امکان بلبرینگ خور شدن را داشته باشد. برای تولید این نوع میلگردها از فولاد CK45 به عنوان ماده اولیه استفاده می‌شود و آن‌ها را در ابعاد 10 تا 60 میلی‌متر و در طول 3 تا 6 متر تولید کرده و روانه بازار می‌کنند.

این میلگرد به خاطر سطح براق و مقاوم در برابر رطوبت و عوامل شیمیایی، کارایی بیشتر نسبت به دو میلگرد نام برده شده قبلی دارد و از آن در ساخت قطعات خودرو، ابزارآلات و همچنین ماشین‌آلات صنعتی استفاده می‌شود.

 

4.      میلگرد ترانس سنگ خورده

از میلگرد ترانس سنگ خورده به وفور در سازه‌های ساختمانی استفاده می‌شود تا آن‌ها را در برابر نیروهای خارجی مانند زلزله، باد، طوفان و بارهای مرده ساختمان مقاوم سازد و به همین جهت آن را به عنوان یکی از محبوب‌ترین میلگردهای ترانس می‌شناسند.

برای تولید آن از فولاد st37 به عنوان ماده اولیه استفاده می‌شود و آن را در ضخامت 6 تا 100 میلی‌متر تولید و عرضه می‌کنند. در این قسمت جای دارد که به دیگر مزایای میلگرد ترانس سنگ خورده اشاره کنیم که عبارت‌اند از امکان جوشکاری با الکترود معمولی، شکل‌پذیری و امکان خمش به خاطر هسته نرم، سطح ناهموار (نشان‌ دهنده استحکام تسلیم بالا)، مقاومت در برابر خوردگی و همچنین مقاومت خستگی بالا در برابر نیروهای لغزشی و لرزشی مانند زلزله.

 

5.      میلگرد ترانس مفتول

شکل ظاهری میلگرد ترانس مفتول همان‌طور که از نام آن پیداست شبیه به مفتول بوده و به خاطر خاصیت ضد زنگ و مقاومتی که در برابر آب شور دریا و همچنین عوامل شیمیایی دارد، از آن در صنایع ساختمانی و دریایی، ساخت اسکله‌ها، کانال‌ها، استخرها و پوشش‌های دیوار استفاده می‌کنند.

علاوه بر موارد فوق برای افزایش استحکام جاده، پارکینگ، فاضلاب‌‌ها، محیط پتروشیمی، خطوط لوله، فرودگاه‌ها، دال‌ها و… نیز می‌توان از میلگردهای ترانس مفتول استفاده کرد. این محصول در ضخامت 3 تا 14 میلی‌متر تولید می‌شود و نسبت به دیگر میلگردهای ترانس ضخامت کمتری دارد.

در ضمن لازم به ذکر است که بدانید این میلگرد به خاطر کربن کمتری که در ترکیب آلیاژی خود نسبت به دیگر انواع میلگردهای ترانس دارد، انعطاف‌پذیری و خم کاری بالایی را ارائه می‌کند.

6.      میلگرد تسمه ترانس

میلگرد تسمه ترانس در مقایسه با دیگر میلگردهای ترانس به ماشین‌کاری کمتری نیاز دارد و دلیل آن هم به سطح مقطع مستطیل شکل، تخت، صاف و صیقلی آن مربوط می‌شود. این میلگرد را با نام تسمه کششی نیز می‌شناسند و از آن در کارهای مختلفی مانند صنایع غذایی، شیمیایی، ساختمانی (به‌خصوص در تولید پنجره آکاردئونی) و… استفاده می‌کنند.

از جمله مشخصات و ویژگی‌های این میلگرد می‌توان به داشتن حداقل میزان تلرانس، تولید شده در ابعاد 20 تا 60 میلی‌متر و ضخامت 2 تا 20 میلی‌متر اشاره کرد.

7.      میلگرد چهار پهلو ترانس

برای تولید میلگرد چهار پهلو ترانس از بیلت‌های حرارت دیده تا دمای 1000 درجه سانتی‌گراد استفاده می‌کنند. این میلگردها مقطعی مربع شکل، صاف و صیقلی دارند و از آن‌ها در صنایع ساختمانی، قفل سازی و همچنین افزایش نیروی کششی، ترک خوردگی و تنش‌های ناشی از دمای بالا و پایین در بتن استفاده می‌شود.

8.      میلگرد ترانس شش پر

برای تولید میلگرد ترانس شش پر از فولاد st37 استفاده می‌کنند و آن را در ابعاد 4 تا 100 میلی‌متر و به طول 1 تا 6 متر تولید کرده و روانه بازار می‌کنند. اگر به اسم این محصول توجه کرده باشید متوجه می‌شوید که سطح مقطعی 6 ضلعی دارد و در ضمن جوشکاری و ماشینکاری خوبی از خود نشان می‌دهد.

این میلگردها در برابر حرارت و خوردگی بسیار مقاوم هستند و از انواع متفاوت آن با روکش براق و مات در صنایع خودروسازی، ماشین‌آلات صنعتی، نساجی، صنایع دریایی با رطوبت بالا، هوافضا، انرژی و صنایع زیرساختی استفاده می‌کنند.

 اگر قصد خرید این میلگرد یا دیگر انواع میلگردها از مجموعه‌ای باسابقه و خوشنام همچون آهن رسان را دارید، می‌توانید روی خدمات این مجموعه حساب باز کنید و با کارشناسان فروش آهن رسان 05131916 تماس بگیرید.

ویژگی های میلگرد ترانس

از جمله مهم‌ترین ویژگی‌های میلگرد ترانس می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. این میلگردها در برابر نیروهای برشی مقاومت بالایی از خود نشان می‌دهند.
  2. این میلگردها به‌طورکلی کلی مقاومت مطلوبی دارند، به‌خصوص در مناطق پر تنش.
  3. زمانی که تنش به این میلگردها وارد شود، بدون شکستگی قابلیت شکل‌پذیری دارند.
  4. استحکام و مقاومت کششی بالا در برابر تنش و کرنش بالای سازه‌ها دارند.
  5. مقاومت مطلوبی در برابر خوردگی از خود نشان می‌دهند.
  6. جوش‌پذیری عالی از دیگر ویژگی‌های این محصول محسوب می‌شود.
  7. ماشینکاری مناسب نیز از دیگر ویژگی‌های میلگرد ترانس است که باعث محبوبیت بیشتر آن در بین دیگر میلگردهای موجود در بازار شده است.

مزایا و معایب میلگرد ترانس

در این بخش جدولی از مزایا و معایب میلگرد ترانس برای شما آماده کرده‌ایم:

مزایا

معایب

جذب و دفع انرژی و مانع از وارد شدن آسیب به سازه

میزان تولید کم و امکان دسترسی محدود

عمر مفید طولانی

نیاز به پوشش اضافی مانند اپوکسی

مقاومت مناسب در برابر جریان الکتریکی

مواجه بودن با چالش در سازگاری با بتن

توان تحمل نیروهای خارجی و فشارهای زیاد

گران قیمت بودن

کاربرد میلگرد ترانس

در این قسمت کاربرد میلگرد ترانس را به صورت موردی و مفصل برای شما شرح داده‌ایم:

  1. استفاده در صنعت ساختمان مانند در، پنجره، ستون‌ها، دال‌ها و راهروها
  2. هوافضا
  3. صنعت خودروسازی
  4. صنعت نفت، گاز و پتروشیمی
  5. ماشین آلات صنعتی
  6. پمپ آب
  7. ساخت کانال‌ها، پل‌ها، جاده‌ها، تونل‌ها و سدها
  8. استفاده در هواکشی‌های صنعتی
  9. استفاده در لوله‌کشی‌های انتقال برق
  • وسایل ورزشی
  • ساخت مبلمان
  • ابزار آلات
  • بلبرینگ‌های صنعتی
  • ترانسفورماتورها
  • دستگاه‌های الکترومغناطیسی
  • ساخت دیوارهای حائل
  • باند فرودگاه

 

نحوه نصب و استفاده از میلگرد ترانس

معمولا برای پشتیبانی اصلی هر سازه بتنی از میلگرد ترانس استفاده می‌شود و به همین خاطر بد نیست که با نحوه نصب و استفاده از این محصول آشنایی داشته باشید:

  1. بررسی اندازه و ابعاد مورد نیاز: قبل از اینکه این میلگرد را در محل نصب کنید، باید آن را در ابعاد و اندازه مورد نیازتان برش دهید.
  2. آماده‌ سازی میلگرد: برای اینکه این میلگرد را برای استفاده آماده کنید، باید حتما آن را از هرگونه چربی و آلودگی پاک کنید.
  3. نصب میلگرد: در این مرحله میلگردها را در قالب بتنی قرار می‌دهند و برای اینکه در جای خود ثابت بمانند آن‌ها را به صورت منظم در قالب کنار یکدیگر می‌گذارند.
  4. پوشش‌ دهی میلگرد: برای افزایش مقاومت و کارایی این میلگردها آن‌ها را با یک لایه محافظ می‌پوشانند و اینکار را به صورت دستی یا با ماشین‌آلات انجام می‌دهند.
  5. بتن ‌ریزی: در آخرین مرحله نوبت به بتن‌ریزی روی میلگردها می‌رسد.

 

چگونه وزن میلگرد ترانس را محاسبه کنیم؟

از جمله مهم‌ترین فاکتورهای موثر بر قیمت میلگرد می‌توان به وزن میلگرد اشاره کرد که روش محاسبه آن نیز با دیگر میلگردهای معمولی تفاوتی ندارد. همان‌طور که گفتیم اطلاع از قیمت روز انواع مقاطع فولادی برای فعالان این حوزه و کسانی که قصد خرید میلگرد دارند، اهمیت بسیار زیادی دارد و اینگونه افراد باید از طریق سایت‌های معتبر مانند آهن رسان که به صورت روزانه قیمت تمامی محصولات خود را آپدیت می‌کند، نسبت به استعلام قیمت لحظه‌ای محصول مورد نیاز خود اقدام کنند.

اما همان‌قدر که اطلاع از قیمت محصول اهمیت دارد، توانایی محاسبه وزن آن نیز با اهمیت است، چرا که به برآورد هزینه کلی خرید شما کمک شایانی خواهد کرد. به‌این‌ترتیب در ادامه فرمول و نحوه محاسبه وزن میلگرد ترانس را برای شما شرح می‌دهیم:

برای محاسبه وزن میلگرد ترانس باید طول و اندازه آن را بدانید؛ این دسته از میلگردها معمولا در ابعاد و اندازه‌های متفاوتی تولید می‌شوند و معمولا آن‌ها را بر اساس قطر مشخص می‌کنند. وزن این محصول بر حسب کیلوگرم در واحد اندازه‌گیری می‌شود که برای اینکار می‌توانید از فرمول زیر کمک بگیرید.

وزن (به کیلوگرم) = (قطر^۲ ÷ ۱۶۲) × طول (بر حسب متر) × وزن در واحد طول (کیلوگرم بر متر)

نگهداری و تعمیرات میلگرد ترانس

میلگرد ترانس 20 و دیگر سایزهای آن مقاومت خوبی در بسیاری از سازه‌ها فراهم می‌کنند و مقاومت مکانیکی آن‌ها بسیار مطلوب است. این میلگردها به‌طورکلی در برابر شرایط آب‌وهوایی مختلف مقاوم هستند، اما برای افزایش طول عمر مفید و مقاومت در برابر خوردگی باید به خوبی محافظت شده و پوشش داده شوند.

برای پوشش دادن این میلگردها راه و روش‌های زیادی وجود دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به رنگ‌آمیزی، روکش ضد زنگ و گالوانیزه کردن اشاره کرد؛ البته باید توجه داشته باشید که این نوع میلگردها در مناطق بسیار مرطوب، در نزدیکی سواحل و همچنین در نزدیکی داحدهای صنعتی دارای آلاینده‌های شیمیایی با سرعت بیشتری تحت خوردگی و زنگ‌زدگی قرار می‌گیرند و به همین خاطر از پوشش‌دهی و محافظت اضافی برای جلوگیری از این اتفاق در آن‌ها استفاده کنید.

از دیگر اقدامات مناسب جهت نگهداری و افزایش طول عمر این محصولات این است که به صورت منظم سازه‌هایی را که با این میلگرد ساخته شده‌اند را تعمیر کنید و البته در کنار آن موارد زیر را نیز رعایت کنید:

  1. بازرسی‌های منظم و مرتب جهت تشخیص هرگونه سایش، آسیب یا نشانه‌های خوردگی داشته باشید.
  2. به‌طور مرتب نظافت داشته باشید تا بتوانید جلوی گردوغبار، زباله یا هر ماده‌ی خارجی دیگر را بگیرید.
  3. به صورت منظم بررسی داشته باشید تا میلگردهای آسیب دیده را به موقع تعمیر یا تعویض کنید.
  4. برای میلگردها پوشش‌دهی و لایه‌ای محافظ مانند رزین اپوکسی ایجاد کنید.
  5. در حین نصب میلگردها نهایت دقت و احتیاط را داشته باشید تا هیچگونه آسیب یا خم شدگی‌ای به میلگردها وارد نشود.
  6. برای افزایش طول عمر سازه توزیع بار برای پیشگیری از وارد شدن فشارهای بی‌مورد را فراموش نکنید.

تفاوت میلگرد ترانس با میلگرد ساده و آجدار

میلگرد ترانس محصولی است که از فولاد ساخته می‌شود و در اصل برای ایجاد استحکام، شکل‌پذیری و دوام بیشتر در سازه طراحی شده است و به همین خاطر در سازه‌های بتن آرمه از آن استفاده می‌کنند. این میلگردها در اشکال و ابعاد مختلف تولید می‌شوند و همین موضوع باعث شده تا بتوانند بارهای وارده را از یک بخش سازه به بخش دیگر منتقل کنند و این میلگردها از این جهت عضوی ضروری در مناطقی با تنش و برش بالا محسوب می‌شوند.

اما میلگردهای مستقیم و معمولی هستند که در طیف وسیعی از ابعاد و گریدها تولید می‌شوند. تفاوت اصلی میلگرد ترانس با میلگردهای ساده و آجدار در شکل ظاهری آن‌ها و همچنین نحوه فراهم کردن مقاومت اضافی برای سازه‌های بتن مسلح است.

میلگرد ساده به مقاومت در برابر نیروهای کششی کمک می‌کند و این در حالی است که میلگرد ترانس با مقاومت در برابر نیروهای برشی و کششی و همچنین با ایجاد شکل‌پذیری می‌تواند استحکام و دوام بیشتری را برای سازه فراهم کند. در ضمن میلگردهای ترانس با یک لایه رزین اپوکسی یا مواد شیمیایی دیگر پوشش داده می‌شوند تا دوام و مقاومت در برابر خوردگی را افزایش دهند.

عوامل موثر بر قیمت میلگرد ترانس

عواملی که می‌توانند بر قیمت میلگرد ترانس تاثیرگذار باشند عبارت‌اند از:

  1. هزینه مواد اولیه: هزینه مواد اولیه برای ساخت میلگرد مانند فولاد می‌تواند تاثیر مستقیم و زیادی روی قیمت میلگرد ترانس داشته باشد.
  2. هزینه حمل ‌و نقل: هزینه حمل‌ونقل هم می‌تواند روی قیمت این محصول تاثیرگذار باشد، هرچقدر مسافت بیشتر باشد، هزینه حمل‌ونقل نیز بیشتر خواهد بود.
  3. هزینه های تولید: این هزینه‌ها شامل نیروی کار و تجهیزات لازم جهت تولید میلگرد ترانس می‌شود.
  4. تقاضای بازار: میزان تقاضای این محصول در بازار می‌تواند در قیمت آن نوسان ایجاد کند.
  5. رقابت: رقبا در بازار قیمت‌های مختلفی را برای محصولات خود در نظر می‌گیرند که همین موضوع می‌تواند تجربه خرید با قیمت‌های مختلف را برای شما به همراه داشته باشد.
  6. تعرفه های تجاری: تعرفه‌های تجاری و تحمیلی یا عوارض واردات و صادرات اعمال شده از سوی دولت می‌توانند قیمت نهایی این محصول را تحت تاثیر قرار دهند.
  7. در دسترس بودن مواد اولیه: از دیگر مواردی که می‌تواند روی قیمت نهایی این محصول تاثیر داشته باشد می‌توان به در دسترس بودن و امکان دسترسی به مواد اولیه و منابع تولیدی اشاره کرد.

جمع بندی

همان‌طور که گفتیم میلگرد ترانس ظاهری زیبا، صاف و صیقلی دارد که علاوه بر تمامی این‌ها استحکام و دوام بسیار مطلوبی نیز برای سازه فراهم می‌کند، به‌این‌ترتیب اگر در یک سازه‌ای ملاک فراهم کردن زیبایی و دوام به صورت یکجا باشد، می‌توانید به سراغ انتخاب این محصول فولادی محبوب موجود در بازار بروید و آن را در سایز و ابعاد مورد نیاز خود تهیه کنید.

سوالات متداول

میلگرد ترانس چیست؟

میلگرد ترانس به آن دسته از میلگردهای فولادی گفته می‌شود که سطح آن‌ها طی فرایندی پیچیده به شکلی صاف و صیقلی تبدیل می‌شود و به سادگی در برابر عوامل تخریب‌کننده تسلیم نشده و زنگ نمی‌زنند.

انواع میلگرد ترانس کدامند؟

از جمله انواع میلگرد ترانس می‌توان تک پولیش، دو پولیش، بلبرینگ خور، سنگ خورده، مفتول، تسمه ترانس، چهار پهلو ترانس و شش پر را نام برد.

بارزترین ویژگی میلگرد ترانس چیست؟

مهم‌ترین و البته بارزترین ویژگی میلگرد ترانس صاف بودن، صیقلی بودن و شکل ظاهری زیبای آن نسبت به دیگر انواع میلگردها است.

میلگرد ترانس در چه طولی به فروش می رسد؟

این میلگردها در طول 3 تا 6 متر و به صورت برش خورده فروخته می‌شوند.

جهت استعلام قیمت میلگرد ترانس باید چه اطلاعاتی به فروشنده بدهیم؟

در هنگام استعلام قیمت میلگرد ترانس باید اطلاعاتی مانند سایز و ابعاد میلگرد، جنس مد نظر، نوع پرداخت سطح و همچنین طول میلگرد را به فروشنده ارائه دهید.

بعد از خرید میلگرد ترانس باید به چه نکاتی توجه داشت؟

بعد از خرید میلگرد ترانس موارد زیر را مد نظر داشته باشید:

تطابق دادن اطلاعات برگه باسکول، برگه بارنامه و البته فاکتور

بررسی کردن مشخصات و ویژگی‌های ظاهری میلگرد

در صورت نیاز روی نمونه‌ای از محصول تست انجام دهید.

تفاوت اصلی میلگرد ترانس با میلگرد ساده و آجدار در چیست؟

اصلی‌ترین تفاوت میلگرد ترانس با میلگرد ساده و آجدار در شکل ظاهری آن‌ها و همچنین نحوه فراهم کردن مقاومت اضافی برای سازه‌های بتن مسلح است.

اشتراک گذاری مقاله
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *