انواع میلگرد

انواع میلگرد و کاربردها آنها | آهن رسان

میلگردها انواع مختلفی دارند و در استانداردها، شکل‌ها، سایزها و جنس‌های متفاوت تولید می‌شوند. با توجه به اینکه میلگرد پرکاربردترین مقطع فولادی در ساختمان‌سازی است، برای استفاده از آن باید اطلاعات کاملی از ویژگی‌های انواع میلگرد و کاربردهای هر یک داشته باشید تا بتوانید بهترین سازه‌ها را بسازید. چنانچه قصد خریداری کردن انواع میلگرد از نظر مقاومت و انواع میلگرد از نظر قطر را برای ساخت‌وسازهای خود دارید تا انتهای این مقاله از آهن‌رسان مرجع قیمت آهن امروز همراه ما باشید تا با انواع میلگرد و کاربرد آن‌ها و همچنین قیمت میلگرد آشنا شوید، تا لذت یک خرید خوب را تجربه کنید.

میلگرد چیست؟

میلگرد یک عنصر بسیار مهم در صنعت ساخت‌وساز است که برای تقویت بتن استفاده می‌شود. بتن از نظر مقاومت فشاری خوب عمل می‌کند، اما در مقابل نیروهای کششی ضعیف است. به همین دلیل است که با افزودن میلگرد به بتن، مقاومت کششی آن به طرز چشم‌گیری افزایش می‌یابد. میلگرد‌ها میله‌هایی بلند هستند که از جنس فولاد ساخته شده و سایزهای گوناگونی دارند و در سازه‌های مختلفی مانند ساختمان‌ها، پل‌ها، سدها، و تونل‌ها به کار می‌روند. میلگرد‌ها از دو نوع فولاد کششی و دیگر فولادها ساخته می‌شوند و در بستر بتنی قرار داده می‌شوند تا با اتصال محکمی به هم تعامل کنند و سازه را در مقابل فشارها و نیروهای خارجی مقاومت دهند.

تفاوت میلگرد و آرماتور

میلگرد و آرماتور دو عنصر متفاوت و بسیار مهم در صنعت ساخت‌وساز هستند. هر دو از اهمیت بالایی برای تقویت سازه‌ها و ساختمان‌ها برخوردارند، اما کاربردها و ویژگی‌های آن‌ها متفاوت است. میلگرد میله‌های فولادی با سطح ساده یا آجدار است که در سازه‌ها برای افزایش مقاومت کششی بتن استفاده می‌شود. از میلگرد برای جلوگیری از ترک‌ها و تضمین استحکام و ماندگاری سازه‌ها استفاده می‌شود. از طرفی، آرماتورها همان میلگردهای تغییر شکل یافته‌ای هستند که آماده قرارگیری در بتن می‌باشند. به عبارتی دیگر، زمانی‌که میلگرد تغییر شکل داده شود و آماده بتن‌ریزی باشد، به آن آرماتور می‌گویند. در نتیجه می‌توان گفت آرماتور همان میلگرد است با این تفاوت که قبل از قرارگیری در بتن بر روی آن عملیات‌هایی مانند خمکاری، برشکاری یا جوش دادن به دیگر میلگردها، انجام می‌گیرد و باعث افزایش قدرت و مقاومت بتن در برابر نیروهای خارجی می‌شوند.

انواع میلگرد

انواع میلگرد و کاربردها آنها | آهن رسان

میلگردها از جنبه‌های متفاوت از جمله شکل و ظاهر، استحکام، روش تولید، استانداردهای ساخت، جنس، نوع و سایز دارای انواع مختلفی هستند. هر کدام از این انواع میلگرد با توجه ویژگی‌هایشان کاربردهای گوناگونی هم دارند. در ادامه هر یک از این جنبه‌های تفاوت را به طور مفصل توضیح خواهیم داد.

الف) انواع میلگرد از نظر شکل ظاهری

میلگردها از نظر شکل ظاهری به دو دسته میلگرد ساده و میلگرد آجدار تقسیم می‌شوند. طبقه‌بندی انواع میلگرد ساده و انواع میلگرد آجدار در  ۴  گرید و به صورت زیر  انجام می‌شود:

۱.میلگرد A1 (میلگرد ساده)

میلگرد A1 یا میلگرد ساده، نوعی میلگرد است که در تمام سطح آن هیچگونه آج یا برجستگی وجود ندارد. میلگردهای ساده معمولاً در سایز ۶ الی ۲۰ میلی‌متر تولید و عرضه می‌شوند. این نوع میلگرد در ترکیب شیمایی خود کمترین میزان کربن را دارد که منجر به انعطاف بالا و قابلیت شکل‌پذیری و جوش‌پذیری مناسب آن می‌شود. برای اطلاع از قیمت میلگرد ساده به لینک درج شده مراجعه کنید.

۲. میلگرد A2 (میلگرد آجدار مارپیچ)

میلگردهای A2 از نوع میلگردهای آجدار هستند. آج این نوع میلگرد از نوع مارپیچ است که از ابتدا تا انتهای میلگرد، ادامه دارد. میلگرد A2 نسبت به میلگردهای ساده از مقاومت بالاتری برخوردار است. اما در عین حال در بین دیگر میلگردهای آجدار سختی کمتری دارد و به همین دلیل به میلگرد نیمه سخت نیز معروف است. میلگرد A2 برای استفاده در ساختمان‌سازی سبک، گزینه‌ی بسیار مناسبی است.

۳. میلگرد A3 (میلگرد آجدار جناغی)

میلگرد A3 نیز یک نوع میلگرد آجدار است، اما آج آن به شکل جناق است. تفاوت میلگرد A2 و A3 در مشخصات مکانیکی مانند میزان مقاومت میلگرد و قابلیت شکل پذیری و جوش پذیری آنهاست. به این صورت که میلگرد A3 به دلیل درصد کربن بیشتر در ترکیب شیمیایی خود مقاومت بالاتری نسبت به میلگرد A2  دارد، ولی قابلیت شکل پذیری و جوش پذیری آن نیز کمتر است. لذا این میلگرد مناسب عملیات ساختمانی بوده و برای آهنگری و تغییر شکل‌های فراوان با زوایای تُند، مناسب نیست و به هیچ وجه عملیات جوشکاری بر روی آن مجاز نیست.

  اسپیسر میلگرد و کاربرد آن

۴. میلگرد A4 (میلگرد آجدار مرکب)

میلگرد A4 که در استاندراد ۳۱۳۲ با علامت مشخصه آج ۵۰۰ و آج ۵۲۰ شناخته می شود در آخرین رده سختی قرار دارد و از فولاد با درجه کربن بالا ساخته می شود. شکل آج های این میلگرد کاملا متفاوت از میلگردهای آجدار A2 و A3 است و دارای آج های عرضی دوکی شکل می باشد. میلگرد A4 به دلیل پیشرفت در تکنولوژی ساخت خود، علاوه بر استحکام بالا، دارای انعطاف و قابلیت جوشکاری مناسبی است و عمده تفاوت میلگرد a3 و a4 نیز به همین مورد مربوط است.

انواع سایز و شکل میلگرد | آهن رسان

ب) انواع میلگرد از نظر جنس

نوع رایج میلگرد از فولاد ساخته می‌شود؛ اما در مناطق مختلف با توجه به شرایط آب‌وهوایی، نوع کاربرد و دیگر فاکتورهای مؤثر بر میزان استحکام، خوردگی و مقاومت کششی میلگرد، تعیین‌کننده جنس و ترکیبات به‌کار رفته در فرایند تولید و ساخت آن است. اگر بخواهیم از میلگرد در ساختمان‌سازی مناطق زلزله‌خیز استفاده کنیم، باید سراغ میلگردهایی برویم که مقاومت کششی و خم شوندگی بالایی دارند. و اگر منطقه‌ای که در آن پروژه ساختمانی دارید دارای آب‌وهوای مرطوب باشد، باید از میلگرد با کمترین خوردگی و زنگ‌زدگی استفاده کنید. میلگردها از نظر جنس به شرح زیر هستند:

  1. میلگرد اروپایی

میلگرد اروپایی عمدتاً از منگنز و ترکیبات آن ساخته ‌شده است. این میلگرد قیمت نسبتاً مناسبی در مقایسه با انواع دیگر میلگردها دارد. کار با میلگرد اروپایی راحت ولی قدرت کششی و مقاومت آن در برابر خم شدن خیلی کم است؛ بنابراین برای مناطق زلزله‌خیز مناسب نیست.

  1. میلگرد فولاد کربن

میلگرد فولاد کربن با نام میلگرد سیاه نیز شناخته می‌شود. این میلگرد قدرت کششی بالایی دارد و تقریباً در تمام پروژه‌ها قابل ‌استفاده است. نقطه‌ضعف میلگرد فولاد کربن زنگ‌زدگی، خوردگی و فرسایش آن است؛ بنابراین گزینه مناسبی برای مناطق دارای رطوبت بالا نیست.

  1. میلگرد گالوانیزه

میلگرد گالوانیزه فقط ۴۰ برابر نسبت به میلگرد سیاه در برابر زنگ‌زدگی مقاوم است؛ اما از میلگرد اپوکسی باارزش‌تر و گران‌تر است چراکه آسیب رسیدن به روکش گالوانیزه سخت است.

  1. میلگرد با پوشش اپوکسی

میلگرد با پوشش اپوکسی در واقع همان میلگرد سیاه (کربن‌دار) است که با پوشش اپوکسی حدود ۷۰ تا ۱۷۰۰ برابر نسبت به زنگ‌زدگی مقاوم شده است.

  1. میلگرد فولادی ضدزنگ (میلگرد فولاد استنلس)

از نام میلگرد فولادی استنلس استیل پیداست که مقاومت بالایی در برابر زنگ‌زدگی، خوردگی و فرسایش دارد. این میلگرد حدود ۸ برابر بیشتر از میلگرد اپوکسی و ۱۵۰۰ برابر میلگرد سیاه، مقاوم به زنگ‌زدگی است. میلگرد فولادی ضدزنگ توانایی خم شدن و تحمل بار بالایی دارد. به دلیل قیمت بالا در موارد خاص و کم از این میلگرد استفاده می‌شود.

چنانچه می‌خواهید اطلاعات بیشتری در مورد قیمت میلگرد استیل استنلس کسب کنید، مطلب زیر را مطالعه کنید.

قیمت میلگرد استیل →

  1. میلگرد کامپوزیتی (پلیمر تقویت شده با الیاف شیشه (GFRP))

به میلگرد کامپوزیتی، میلگرد FRP (میله های کامپوزیتی پلیمری تقویت شده با الیاف نیز می‌گویند. مهم‌ترین ویژگی این نوع میلگردها مقاومت و استحکام بالا و همچنین سبک بودن آنهاست. این نوع میلگرد در برابر خوردگی بسیار مقاوم است و در مقایسه با میلگردهای دیگر گران‌تر می‌باشد، اما از آنجایی‌که این نوع میلگرد از فیبر تشکیل شده است، خمش در آن مجاز نیست. FRPها معمولاً در صنایع هوافضا، خودروسازی، سازه‌های دریایی و ساخت‌وساز استفاده می‌شوند.

  1. میلگرد فایبرگلاس

میلگرد فایبرگلاس شبیه شیشه تقویت‌شده با پلیمر است و در عین‌حال بسیار سبک و مقاوم است و البته قیمت بالایی نیز دارد. ترکیب آن شبیه فیبر کربن بوده و زنگ نمی‌زند. این میلگرد در برابر خم شدن مقاوم نیست اما در برابر خوردگی، فرسایش و زنگ زدن براثر رطوبت و محیط‌های اسیدی مقاوم است.

  1. میلگرد آلومینیومی

میلگرد آلومینیومی غیرآلیاژی رساناست و تا حد زیادی در برابر خوردگی مقاوم بوده و استحکام متوسطی دارد. عموماً برای افزایش استحکام میله‌های آلومینیومی، عناصر آلیاژِی دیگری مثل مس، منگنز، منیزیم و … را با آن ترکیب می‌کنند.

تقریباً ۹۰ تا ۹۵ درصد میلگردهای آلومینیومی را عنصر آلومینیوم تشکیل می‌دهد و ۵ تا ۱۰ درصد آن با عناصر دیگر ترکیب می‌شود تا خواصی مثل استحکام، مقاومت به خوردگی و زنگ زدن، خاصیت رسانایی الکتریکی و گرمایی مورد نیاز از آن به دست آید. میلگرد آلومینیومی اغلب به طول ۳ متر و ضخامت ۸ تا ۵۲۰ میلی‌متر ساخته می‌شود.

چنانچه می‌خواهید اطلاعات بیشتری در مورد قیمت میلگرد آلومینیوم کسب کنید، مطلب زیر را مطالعه کنید.

  تشخیص میلگرد ذوب‌آهن اصفهان

قیمت میلگرد آلومینیوم امروز

پ) انواع میلگرد از نظر سایز

میلگردها را از نظر سایزبندی هم می‌توان به دسته‌بندی‌های مختلفی تقسیم کرد. هر کدام از انواع سایز میلگرد از ضخامت و قطر مختلفی برخوردار هستند و برای کاربردهای خاصی استفاده می‌شوند. انواع مختلف سایزهای میلگرد عبارتند از:

میلگرد ۸

میلگرد ۱۰

میلگرد ۱۲

میلگرد ۱۴

میلگرد ۱۶

میلگرد ۱۸

میلگرد ۲۰

میلگرد ۲۲

میلگرد ۲۵

میلگرد ۲۸

میلگرد ۳۲

انواع میلگرد ساده، انواع میلگرد آجدار و انواع میلگرد بستر | آهن رسان

ت) انواع میلگرد از نظر کاربرد در سازه

در تمام پروژه‌های ساختمانی لازم است از انوع مختلف میلگرد با توجه به شکل، حالت، نوع آلیاژ استفاده شده در آن و … استفاده شود. به طور کلی انواع میلگرد ساختمانی استفاده شده در سازه را به صورت زیر می‌توان دسته‌بندی کرد.

  1. میلگرد تقویتی

از میلگردهای تقویتی برای بخش‌هایی که از ساختمان که مقاومت لازم را نداشته باشند یا ممکن است سازه تحت نیروهای کششی و فشاری آسیب ببینند استفاده می‌شود. بیشترین مورد استفاده از آن‌ها در سقف‌های تیرچه بلوک، فونداسیون و دیوار برشی است. این نوع میلگرد با شمش فولادی نورد گرم تولید می‌شود و قابلیت خم شدن تا ۱۸۰ درجه را نیز دارد.

  1. میلگرد نرمال

میلگرد نرمال معمولاً در سایزهای ۳ تا ۱۱ متر و با استفاده از میلگردهای نوع A2 و A3 تولید شده و به صورت شاخه و کلاف برای مصارف خاصی استفاده می‌شود. میلگرد نرمال برای ساخت تیرچه، خرپا، تیرچه لوک بهترین گزینه است.

  1. میلگرد بستر

میلگردهای بستر شامل دو میلگرد موازی به طول ۳ متر و یک مفتول به صورت عمودی یا زیگزاک است که به دو میلگرد موازی جوش داده می‌شود. از میلگردهای بستر برای افزایش مقاومت در برابر تنش‌های خمشی و برشی استفاده می‌شود. از مزیت‌های میلگرد بستر می‌توان به عدم نیاز به دوغاب‌بندی و استحکام در برابر زلزله اشاره کرد.

چنانچه می‌خواهید اطلاعات بیشتری در مورد قیمت میلگرد بستر کسب کنید، مطلب زیر را مطالعه کنید.

 قیمت میلگرد بستر

  1. میلگرد HSD

میلگردهای HSD نوعی میلگرد آجدار با استحکام و مقاومت بالا هستند که به دلیل مقاومت بالای آن در برابر تنش‌های کششی و فشاری،  نیاز به میلگردهای تقویتی را کاهش می‌دهند و در نتیجه نیاز به آرماتورها در سازه کاهش پیدا می‌کند. از دیگر مزایای میلگرد HSD می‌توان به قابلیت جوش پذیری و شکل پذیری بالای آن اشاره کرد.

  1. میلگرد زیگزاگ

میلگردهای زیگزاگ که در اصطلاح به آن خرپا هم گفته می‌شود، از دو مدل میلگرد ساده و آجدار تشکیل شده است که از طریق جوش یا قلاب به یکدیگر متصل می‌شوند. در واقع این مقطع فولادی از سه بخش بالایی، پایینی و عرضی تشکیل می‌شود. به این صورت که ۳ میلگرد آجدار در قسمت پایین و بالا قرار می‌گیرد و میلگردهای ساده (A1) در قسمت عرضی خرپا جای می‌گیرد. از میلگرد زیگزاگ در ساخت انواع سقف استفاده می‌شود.

  1. میلگرد ترانس

میلگردهای ترانس که به آن میلگرد کششی نیز گفته می‌شود، نسبت به سایر میلگردها ظاهری صاف و صیقلی‌تر دارد. ظاهر صاف و یکدست این میلگرد به دلیل فرآیندهای پولیش است و با توجه به نحوه پولیش زنی کیفیت و میزان صیقلی بودن آن نیز متفاوت خواهد بود.

  1. میلگرد حرارتی

میلگرد حرارتی از استحکام کششی بسیار بیشتری نسبت به دیگر انواع میلگردها برخوردار است؛ به همین دلیل این نوع میلگرد برای جلوگیری از ترک‌خوردگی بتن، گزینه مناسبی است. بیشترین کاربرد این میلگرد، افزایش استحکام سقف سازه‌‌ها و جلوگیری از گسستگی دیافراگم سقف است. این میلگرد با کاهش عرض ترک‌ها، مقاومت سازه را افزایش می‌‌دهد.

ث) انواع میلگرد مصرفی در بتن

برای افزایش استحکام بتن از میلگردها به شکل‌های مختلفی استفاده می‌شود که در ادامه توضیح می‌دهیم. انواع میلگرد از نظر کاربرد در بتن عبارتند از:

  1. میلگرد راستا

از این نوع برای افزایش مقاومت کششی بتن استفاده می‌شود.

  1. میلگرد خاموت

میلگرد خاموت برای جلوگیری از بیرون‌زدگی میلگردهای طولی در اثر کمانش استفاده می‌شود. میلگرد خاموت در بتن برای تحمل نیروهای برشی و جلوگیری از گسترش ترک بسیار مؤثر است.

  1. میلگرد سنجاقک

برای اتصال کامل بین میلگردهای طولی و خاموت از میلگرد سنجاقک استفاده می‌شود.

  1. میلگرد خرک

میلگرد خرک در بتن‌ریزی‌های کف و پی ساختمان برای قرار دادن دو شبکه متوالی افقی با فاصله معین در داخل قالب کاربرد دارد.

  1. میلگرد رکابی

میلگرد رکابی برای در امتداد قرار دادن آرماتورهای طولی یا عمودی در بتن‌ریزی دیوارها و دال‌ها استفاده می‌شود.

  1. میلگرد ادکا

برای حمل لنگرهای منفی در تکیه‌گاه‌های تیر و تحمل نیروهای کششی از میلگرد ادکا استفاده می‌شود.

  نکات دستگاه خم و برش میلگرد

انواع میلگرد موجود در بازار | آهن رسان

انواع کارخانه‌های تولید میلگرد

از آنجایی‌که حجم استفاده از میلگرد در ساختمان‌سازی و صنایع مختلف در ایران زیاد است، کارخانه‌های متعددی در زمینه تولید میلگرد فعالیت دارند. از مهمترین کارخانه‌های تولید میلگرد در ایران می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • میلگرد کارخانه ذوب آهن اصفهان (برای اطلاع از قیمت میلگرد ذوب آهن اصفهان کلیک کنید.)
  • میلگرد راد همدان
  • میلگرد ظفر بناب
  • میلگرد امیرکبیر خزر
  • میلگرد میانه
  • میلگرد سیادن ابهر
  • میلگرد شاهین بناب
  • میلگرد هشترود
  • میلگرد نیشابور (برای اطلاع از قیمت میلگرد نیشابور کلیک کنید.)
  • و…

کاربرد انواع میلگرد در ساختمان

میلگرد یکی از مهم‌ترین عناصر ساختمان‌ها است که در انواع مختلف و در اجزای مختلف سازه‌ها به‌کار می‌رود. کاربرد میلگرد در ساختمان‌ها به دلیل ویژگی‌های خاص آن شامل موارد زیر است:

  • ساخت ستون‌ها و بالشتک‌ها: میلگرد گرد و مربع به‌عنوان اجزای اصلی در ساخت ستون‌ها و بالشتک‌ها استفاده می‌شوند. این اجزا به ساختمان استحکام می‌بخشند و بارها را به‌طور ایمن به زیرسازی منتقل می‌کنند.
  • تیرها و تراکمن‌ها: میلگرد با شکل‌های مختلف مانند مربع، آجدار و پروفیلی در ساخت تیرها و تراکمن‌ها به‌کار می‌رود. این اجزا نقش مهمی در توزیع بارها و نیروها در ساختمان دارند.
  • اسکلت‌بندی: میلگرد در اسکلت‌بندی ساختمان‌ها به‌عنوان اجزای اصلی استفاده می‌شود. این اجزا با همکاری با مواد ساختمانی دیگر مانند بتن به استحکام و پایداری ساختمان کمک می‌کنند.
  • پل‌ها و سازه‌های بلند: در ساخت پل‌ها و سازه‌های بلند، میلگرد آجدار به دلیل تحمل بارهای سنگین و مقاومت بالا، به‌کار می‌رود و به استحکام این سازه‌ها کمک می‌کند.
  • اتصالات: میلگرد در اتصالات مختلف ساختمانی مانند جوشکاری و پیچگوشت‌ها استفاده می‌شود. این اتصالات باعث ایجاد ارتباط میان اجزای سازه‌ها و تقویت آنها می‌شوند.
  • سیستم‌های حمل‌ونقل: میلگرد به‌عنوان اجزای ساختمانی در سیستم‌های حمل‌ونقل مانند آسانسورها و پله‌ها به‌کار می‌رود.
  • ساختارهای صنعتی: میلگرد در ساختارهای صنعتی مانند کارگاه‌ها، سوله‌ها و سازه‌های صنعتی استفاده می‌شود و به استحکام و پایداری این سازه‌ها کمک می‌کند.
  • سیستم‌های زیباسازی: میلگرد استنلس استیل به دلیل خاصیت ضدزنگ و ظاهر زیبا، در سیستم‌های زیباسازی و معماری استفاده می‌شود.

استفاده مناسب از انواع مختلف میلگرد‌ها باعث افزایش استحکام و پایداری ساختمان‌ها و سازه‌ها می‌شود و نقش مهمی در ایمنی و کیفیت اجزای سازه‌ها ایفا می‌کند.

جمع‌بندی

دنیای مقاطع فولادی را بدون وجود میلگرد نمی‌توان متصور شد؛ اهمیت این محصول در سازه‌های فولادی و صنایع مختلف به اندازه‌ای است که بدون وجود آن هیچ پروژه‌ای را به اتمام نمی‌توان رساند. حجم استفاده از میلگرد در سازه‌های فولادی بالاست و عوامل مختلفی در قیمت نهایی آن تاثیرگذار هستند. چنانچه شما هم قصد خریداری کردن انواع میلگرد را در هر کجای ایران مثل شهر مشهد برای پروژه‌های خود دارید، می‌توانید به صفحه قیمت میلگرد در مشهد مراجعه کنید و در فرم‌های مربوطه نسبت به خرید میلگرد مورد نظر اقدام کنید. همچنین می‌توانید با کارشناسان فروش ما (۳۱۹۱۶) تماس بگیرید و ضمن دریافت مشاوره‌های لازم برای خرید بهترین میلگرد و استعلام قیمت انواع میلگرد موجود در بازار و قیمت آهن امروز، نسب به خریداری کردن میلگرد مورد نظر و انواع آهن آلات اقدام کنید و در کوتاه‌ترین زمان ممکن میلگردهای خریداری شده را تحویل بگیرید.


چنانچه می‌خواهید از جدیدترین قیمت انواع میلگرد و انواع آهن آلات اطلاعات کسب کنید، می‌توانید علاوه‌بر سایت آهن رسان از شبکه‌های اجتماعی ما نیز این اطلاعات را بدست آورید.


سوالات متداول

  1. میلگرد چیست؟

میلگرد یکی از مصالح مهم در صنعت ساخت‌وساز است که برای جبران مقاومت کششی پایین بتن مورد استفاده قرار می گیرد.

  1. میلگردها به چند دسته تقسیم می‌شوند؟

میلگردها در چند دسته کلی به لحاظ ظاهری، سایز، استاندارد تولید و … تقسیم‌بندی می‌شوند.

  1. قیمت میلگرد به چه عواملی وابسته است؟

قیمت میلگرد به عوامل متفاوتی چون قیمت مواد اولیه، قیمت دلار، میزان عرضه و تقاضا، کارخانه تولیدکننده و … بستگی دارد و بسته به شرایط سیاسی اقتصادی کشور می‌تواند روز به روز تغییر کند.

  1. نقش میلگرد در سازه‌ها چیست؟

میلگرد از سازه‌ها در مقابل نیروهای کششی محافظت می‌کند و باعث تقویت بتن می‌شود.

  1. چطور می‌توانم انواع میلگرد ساختمانی و انواع میلگرد فونداسیون را بخرم؟

شما می‌توانید این محصولات را از طریق تماس تلفنی یا به صورت آنلاین در سایت آهن‌رسان بخرید.

  1. آیا میلگرد فولادی مقاومت بیشتری نسبت به میلگرد آهنی دارد؟

بله، میلگرد فولادی به دلیل محتوای بالای کربن، مقاومت بیشتری نسبت به میلگرد آهنی دارد.

اشتراک گذاری مقاله
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *