نبشی چیست؟

نبشی چیست و چه کاربردهایی دارد

نبشی یکی از مصالح پرکاربرد ساختمانی است که از دو ضلع عمود بر هم ساخته شده است.از نبشی در سازه های مختلف استفاده می شود. می توان گفت از مصالح مهم و پرکاربرد در صنعت ساخت و ساز، پروژه های عمرانی و ساختمانی است که قیمت آن متأثر از قیمت آهن تغییر می‌کند.

نبشی و کاربرد آن

نبشی را می توان به صورت تکی یا به صورت ترکیبی با وسایل و سازه های دیگر مورد استفاده قرار داد. در این مقاله قصد داریم انواع نبشی، کاربرد و برخی از مهم ترین تولیدکنندگان نبشی را به شما معرفی کنیم. درصورتی که قصد خرید انواع نبشی را دارید، بهتر است با کارشناسان فروش آهن رسان تماس بگیرید و قبل از خرید قیمت نبشی را جویا شوید و سپس اقدام به خرید کنید.

 

نبشی چیست و چه کاربردهایی دارد

انواع نبشی

مهم ترین تقسیم بندی نبشی از نظر نوع تولید (ساخت): 

نبشی پرسی
نبشی فابریک

است اما از نظر ظاهر نبشی ها در دو نوع:

بال مساوی
بال نامساوی

ساخته می شوند. در ادامه هر یک را توضیح می دهیم. با آهن آلات شکوهیان همراه ما باشید.

نکته: ممکن است شما عناوینی همچون نبشی اسپیرال، نبشی آلومینیومی، نبشی استیل و یا نبشی گالوانیزه را نیز شنیده باشید. این ها انواع دیگر نبشی هستند که در یکی از تقسیم بندی های (اصلی) فوق قرار می گیرند که دارای کاربردها و ویژگی های خاص هستند. نبشی و کاربرد آن

نبشی های رایج و پرکاربرد بازار کدامند؟

نبشی فابریک چیست:

برای تولید نبشی دو روش اصلی وجود دارد، در نوع فابریک از شمش استفاده می شود، شمش ها وارد کوره حرارتی می شوند و با کاهش مقطع به نبشی تبدیل شده و از خط تولید خارج می شوند.

نبشی پرسی چیست:

برای ساخت نبشی پرسی از ورق استفاده می شود. ورق ها با دستگاه های رول فرمینگ از وسط عرض ورق خم می شوند و به آن شکل می دهند.

نبشی چه کاربردی دارد؟

ممکن است از نبشی به صورت شاخه و یا خرد شده (نبشی لقمه) استفاده کرد.

نبشی ها در عضو بادبندی, ساخت خرپا, سازه های LSF دکل های انتقال نیرو وانواع قاب های فلزی به کار رفته در ماشین آلات و تجهیزات صنعتی، جهت متصل نمودن های پل ها به ستون ها ، تیر آهن ها به بیم های باربر، ستون ها به صفحات درفوندانسیون در ساختمان سازی و در صنعت مورد استفاده قرار می گیرند. نبشی در سازه های مرتبط با آسانسورها به صورت لقمه ای مورد استفاده قرار می گیرند. در سقف های کرمیت برای بال بالایی، تیرچه نبشی، تسمه و یا ناودانی ممکن است مورد استفاده قرار بگیرد و درون بتن پوششی قرار بگیرد. هرچند استفاده از نبشی رایج تر است. شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد نبشی و مشخصات آن به صفحه قیمت نبشی در مشهد نیز مراجعه کنید.

  ورق گالوانیزه ذوزنقه چیست؟
نبشی چیست و چه کاربردهایی دارد
نبشی چیست و چه کاربردهایی دارد؟

نبشی ها چطور متصل می شوند؟

رایج ترین نوع اتصال نبشی، اتصال ساده است که به ۳ روش زیر انجام می شود:

۱-اتصال نبشی جان

۲- اتصال با نبشی نشیمنی (تقویت شده و تقویت نشده)

۳- اتصال نیم گیردار (نیم صلب) اتصال گیردار (صلب) و غیره.

اتصال ساده بیشتر در ساختمان سازی مورد استفاده قرار می گیرد. اما در صورتی که نیاز به تقویت نبشی یا ورق اتصال باشد، از روش اتصال نیمه صلب هم استفاده می شود.

عضو اتصال در این این مطلب سپری در نظر گرفته شده است. این مدل سازی با استفاده از نرم افزار اجزای محدودی ABAQUS انجام گرفته است و در آن ظرفیت باربری نبشی در حالت های مختلف اتصال بررسی شده و نتایج به دست آمده, با نتایج محاسبات آیین نامه ای ظرفیت باربری تک نبشی به روش های LRFD و ASD مقایسه گشته است. یافتن بهینه ترین حالت اتصال و استفاده از آن باعث افزایش ضریب اطمینان میگردد و به این ترتیب ایمنی سازه ها بدون افزایش اندازه مقاطع وتنها با استفاده از فرم بهینه اتصال افزایش خواهد یافت . از سوی دیگر دراین مقاله,نقاط تمرکز تنش نیز برای هر حالت اتصال معرفی شده اند. با شناسایی نواحی این نقاط پر تنش و تقویت این محل ها، میتوان بدون افزایش اندازه مقاطع, ایمنی سازه را با هزینه ای بسیار ناچیز افزایش داد. در جدول زیر مشخصات تعدادی از نبشی ها را بر اساس استاندارد BS EN 10056 PART:1 مشاهده می کنید.

ابعاد (بالXبالXضخامت) بر حسب میلیمتر

وزن نبشی در یک متر بر حسب کیلوگرم

وزن شاخه ۶ متری نبشی بر حسب کیلوگرم

۲۰*۲۰*۳ ۰.۸۸ ۵.۲۸
۲۵*۲۵*۳ ۱.۱۲ ۶.۷۲
۲۵*۲۵*۴ ۱.۴۵ ۸.۷
۲۵*۲۵*۵ ۱.۷۵ ۱۰.۵
۳۰*۳۰*۳ ۱.۳۶ ۸.۱۶
۳۰*۳۰*۴ ۱.۷۸ ۱۰.۶۸

بهترین حالت اتصال نبشی ها

بهینه ترین حالت اتصال , حالتی است که در آن ورق اتصال با هر یک از بال های نبشی , یک زاویه ۵۴ درجه بسازد و ورق ها به گونه ای قرار گیرند که مراکز ثقل نبشی و ورق های اتصال همراستا با یکدیگر و بر روی یک خط فرضی استقرار یابند.

در سازه های متعارف فولادی اتصالات تیر به ستون معمولا با فرض صلب کامل یا مفصل ایده آل طراحی می شوند.

اتصالات تیر به ستون معمولا با فرض صلب کامل یا مفصل ایده آل طراحی می شوند. اما بیشتر اتصالات واقعی تیر به ستون, رفتاری مشابه اتصالات نیمه صلب دارند.

یکی از انواع اتصالات متداول در سازه های فولادی, اتصال یا نبشی جان و ورق جان می باشد که در صورت تقویت نبشی یا ورق اتصال, اتصال از نوع ساده به سمت اتصال نیمه صلب سوق پیدا می کند. 

  معرفی کارخانه فولاد غرب کرمانشاه

در این تحقیق به منظور بررسی و مقایسه رفتار غیر خطی اتصال با نبشی جان و ورق جان ۸ نوع مختلف از این دو نوع اتصال, به روش اجزا محدود با استفاده از نرم افزار ANSYS, آنالیز شده اند.

تغییر شکل اجزای اتصال و توزیع تنش ها و همچنین تاثیر پارامترهای همچون ضخامت ورق و ابعاد عضو اتصال در درجه گیرداری اتصال مورد بررسی قرار گرفته است. 

چنانچه قصد خرید نبشی شکفته مشهد را دارید، می‌توانید برای کسب اطلاعات بیشتر به صفحه قیمت نبشی شکفته در مشهد مراجعه کنید.

اشتراک گذاری مقاله
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *